Αιμιλιάνο Μάρκου: Η καταγωγή, τα παιδικά του χρόνια και ο έρωτας με τη Μαριαγάπη
Ελλάδα

Αιμιλιάνο Μάρκου: Η καταγωγή, τα παιδικά του χρόνια και ο έρωτας με τη Μαριαγάπη

Αιμιλιάνο Μάρκου: Η καταγωγή, τα παιδικά του χρόνια και ο έρωτας με τη Μαριαγάπη

Το μοντέλο μίλησε για την οικογένειά του και πώς προέκυψε η σχέση μέσα στο σπίτι του GNTM

Ένα από τα μοντέλα που διακρίθηκαν για την ομορφιά και τον επαγγελματισμό τους μέσα στο GNTM είναι ο Αιμιλιάνο Μάρκου, ο οποίος στην πλειοψηφία των δοκιμασιών απολάμβανε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές.

Ο Αιμιλιάνο Μάρκου κατάγεται από την Αλβανία αλλά το όνομά του είναι ιταλικό καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειάς του ζει εκεί. «Έχω γεννηθεί στην Αθήνα, έχω ταξιδέψει στην Ιταλία, την λατρεύω ως χώρα. Στην Αλβανία ζει η γιαγιά μου, αλλά εγώ δεν έχω ζήσει καθόλου εκεί», είπε στο Down Town Κύπρου και τον Γιώργο Πράσινο και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νιώσει ποτέ μειονεκτικά στο σχολείο ή στις παρέες του εξαιτίας της καταγωγής του.

Το μοντέλο μίλησε για τα παιδικά του χρόνια λέγοντας: «Έχω μεγαλώσει στη Γλυφάδα, όπου και ζω από τότε που γεννήθηκα. Πραγματικά, δεν θα άλλαζα ποτέ αυτή την περιοχή για καμία άλλη. Αγαπώ την θάλασσα και το γεγονός ότι ζω παραλιακά είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι από τα τυχερά παιδιά που δεν έχουν περάσει δύσκολα στα παιδικά τους χρόνια και όταν αναπολώ την παιδική μου ηλικία, σκέφτομαι μόνο χαρούμενες στιγμές και αναμνήσεις. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ζήσει και για όσα μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου. Έχω μια αδελφή, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή μου, την Ελένη, και νιώθω πως είναι «δώρο» να έχω αδελφή εκείνη. Πάντα μου άρεσε που μεγαλώνω σε μια οικογένεια με μια κόρη και έναν γιο. Ως παιδί, ήμουν πάντα χαμηλών τόνων· δεν έμπλεκα με πολλές παρέες και δημιουργούσα σταθερές φιλίες. Ο κύκλος μου είναι μικρός, και γενικά είμαι προσεχτικός στο τι λέω και τι κάνω. Αυτό είναι θεμέλιο για μένα».

Ο Αιμιλιάνο ήταν πάντα καλός μαθητής. «Στο Λύκειο ειδικά, πήρα τα πάνω μου. Στην Γ’ Λυκείου, ήμουν και απουσιολόγος ενώ τελείωσα το σχολείο με αριστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από κάποιο άτομο να διαβάζει και να εμπλουτίζει συνεχώς τη γνώση του. Αν και, ως παιδί, με ενδιέφερε περισσότερο το ποδόσφαιρο, σχεδόν αμέσως είδα το σχολείο αλλιώς. Νιώθω πως ωρίμασα λίγο πιο γρήγορα από τους συμμαθητές μου».

Πόσο κοντά είσαι στο τρίπτυχο που ακολουθεί το μοντέλο «sex,drugs and rock and roll»;

«Απορρίπτω τα δύο τελευταία, και κρατάω το πρώτο. Είμαι ένα παιδί της ηλικίας μου, που επιλέγω έναν υγιή τρόπο ζωής – όχι επειδή είμαι μοντέλο και θέλω να έχω φλατ κοιλιά, αλλά γιατί αυτός είναι επί της ουσίας τρόπος ζωής μου».

Η σχέση του με τη Μαριαγάπη Ξυπολιά

Ο Αιμιλιάνο εκτός από την εμπειρία στο GNTM κέρδισε και την αγάπη της Μαριαγάπης, με την οποία έγιναν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του reality μόδας και διατηρούν ακόμα τη σχέση τους.

Το μοντέλο μίλησε για το κορίτσι του και σε ερώτηση για το τι ξεχώρισε σε εκείνη απάντησε: «Δεν μπορώ να σου μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, γιατί την αγαπώ συνολικά. Ακόμα και να υπάρχει μια ατέλεια, αγαπάω την ατέλειά της. Είναι η θετική ενέργεια η οποία φέρει, και την αντιλαμβάνομαι με το που βρίσκομαι δίπλα της. Δεν μπορώ να μην συνειδητοποιήσω την χαρά που αισθάνομαι κάθε φορά που είμαστε μαζί. Νιώθω πως πολλές φορές μου βγάζει τον γλυκό και ευχάριστο εαυτό μου. Διαβάζω πολλά σχόλια στο Instagram που λένε “ο Αιμιλιάνο ερωτευμένος είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του!” και συμφωνώ απόλυτα».

Ο ίδιος αποκάλυψε πότε προέκυψε το ειδύλλιο. «Κάπου στις τρεις εβδομάδες ήρθαμε κοντά και γίναμε ζευγάρι. Περνούσαμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί, γιατί είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο, μιας και δεν είχαμε κινητά ή τηλεόραση. Ήμουν από τα παιδιά μέσα στο παιχνίδι που δεν βαρέθηκα, γιατί είχα και φίλους και κοπέλα! (γέλια). Επίσης, πάντα βρίσκω τρόπο να απασχολώ τον εαυτό μου, είτε με γυμναστική είτε με μαγείρεμα».

Σε ένα ρομαντικό γεύμα, τι θα μαγείρευες στο κορίτσι σου;

«Έχω το “προνόμιο” να ξέρω τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Για παράδειγμα, λατρεύει το παστίτσιο. Θυμάμαι πως στο παιχνίδι μαγειρεύαμε πάντα μαζί μακαρόνια ή ρύζι με κοτόπουλο με σαλάτα. Είναι αμέτρητες οι φορές που φιλετάραμε κοτόπουλο μαζί (γέλια). Νομίζω πως για μια σπέσιαλ βραδιά μας, θα της ετοίμαζα noodles και σούσι που υπεραγαπά».

Το ζευγάρι στην καραντίνα περνά αρκετό χρόνο μαζί. «Βγαίνουμε για περπάτημα και άθληση, και συζητάμε με τις ώρες, ακόμα και για τις δουλειές μας», δήλωσε και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η καλή του να φύγει στο εξωτερικό για να εργαστεί για κάποιους μήνες.

«Θα είμαι χαρούμενος. Προφανώς, κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο στον άλλον. Ξεκάθαρα, κανείς από τους δυο μας δεν θα πει “όχι, δεν θα πας”. Ό,τι και να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί».

Ο Αιμιλιάνο δεν είναι ζηλιάρης στις σχέσεις του, ενώ όπως λέει δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ζήλειας, από καμία πλευρά.

Η Μαριαγάπη είναι η πρώτη του μεγάλη σχέση. «Ξέρεις… είμαι μεθοδικός και δουλεύω με “κουτάκια”. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι δικοί μου άνθρωποι. Μου αρέσει να βάζω σε μια σειρά τις προτεραιότητές μου. Για πολύ καιρό, θεωρούσα πως το κομμάτι “κοπέλα” θα με αποσυντόνιζε από τον στόχο μου, που για καιρό ήταν η σχολή μου. Γενικά, οι φίλοι μου είχαν την απορία: “Αιμιλιάνο, γιατί είσαι χωρίς κοπέλα; Είσαι πολύ συγκεντρωμένος, πρέπει να ξεσκάσεις και λίγο!”».