Άκης Σακελλαρίου: Η ιστορία στο μετρό της Νέας Υόρκης, ο Morgan Freeman στις Κάννες και το κώμα
Νέα

Άκης Σακελλαρίου: Η ιστορία στο μετρό της Νέας Υόρκης, ο Morgan Freeman στις Κάννες και το κώμα

Άκης Σακελλαρίου: Η ιστορία στο μετρό της Νέας Υόρκης, ο Morgan Freeman στις Κάννες και το κώμα

Ο ηθοποιός στον καναπέ του Dot

Με φόρα από τις Κάννες μπήκε στο πλατό του Dot ο Άκης Σακελλαρίου, ο οποίος περιέγραψε τη στιγμή που θα άφηνε τον Morgan Freeman εκτός Φεστιβάλ.

Ο ηθοποιός εξήγησε τι ήταν αυτό που έκανε την παρέα του «Είμαστε στον Αέρα» τόσο αγαπητή και θυμήθηκε μια παράξενη ιστορία απ’ το μετρό της Νέας Υόρκης, που τον έκανε να γυρίσει αμέσως στην Ελλάδα.

«Ήταν τρέλα, υπέροχα στις Κάννες. Είναι όπως το βλέπουμε. Βέβαια είναι αλλιώς να είσαι παρατηρητής και αλλιώς να είσαι μέσα και να πρέπει να ανέβεις στο κόκκινο χαλί. Ήμασταν κάθιδροι διάσημοι και έτρεχαν όλοι να περάσουν στο κόκκινο χαλί. Ήταν ο Morgan Freeman και είχε χάσει τη διαπίστευσή του και δεν τον άφηναν να μπει. Ήμασταν μια όμορφη, χαρούμενη Ελλάδα και η ταινία ήταν εξαιρετική», σχολίασε αρχικά.

Για τις διαφορές στην τηλεόραση: «Οι σκηνοθέτες των 90s είχαν κάνει πολύ σινεμά και γι αυτό πρόσεχαν κάθε πλάνο τότε, ενώ τώρα ο χρόνος είναι συμπυκνωμένος. Μου έχει μείνει το “Είμαστε στον αέρα”. Θα το ξανακάναμε σαν τρελοί. Ήταν μια αγαπησιάρικη σειρά. Μου λείπει το να τελειώνουμε τη δουλειά και να έχουμε το περιθώριο να πάμε κάπου μαζί, η παρέα του σίριλα. Αυτό το είχαμε ζήσει πολύ».

Για το αν είχε ψωνιστεί: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι έγινε φασαρία γύρω από την καριέρα μου».

Για την Αμερική: «Οι γονείς μου ήταν γιατροί και πέρα από την υλική συμπαράσταση, υπήρχε ένα δημοκρατικό πνεύμα στην οικογένεια, οπότε είπαν “πέρνα στη νομική και μετά κάνε ό,τι θες”. Ήμουν 21 ετών όταν πήγα στη Νέα Υόρκη. Είχα μια κουβέντα με τον αδερφό μου και μου λέει πήγαινε στην καλύτερη σχολή του κόσμου. Ξεκίνησα να έχω αλληλογραφία με τη σχολή.

Ήταν άγρια η ζωή, έμενα στους 42 δρόμους, πολύ κακόφημη περιοχή. Είμαι στο μετρό με απίστευτη ζέστη και βλέπω έναν άστεγο που πήγαινε μπρος πίσω, ενώ ερχόταν το τρένο. Όταν σκέφτηκα να τον σπρώξω, κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω. Εκτίομησα την Ελλάδα όσο βρισκόμουν εκεί».

Για το πώς είναι ως γονέας: «Θα βοηθήσω τα παιδιά μου να μην φοβούνται. Όλοι κάνουμε λάθη. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που όσο πιο πολύ το κοντρολάρεις ή εξοικειώνεσαι, έχεις μια μεγαλύτερη ισορροπία. Όταν έπαθα τη “ζημιά” με την υγεία μου δεν φοβήθηκα καθόλου. Δεν θέλω πια να ταράζομαι. Αν γίνει κάποιος καβγάς εγώ δεν θα συμμετέχω, ενώ παλιά το έκανα, γιατί ήθελα να πετύχω. Είναι δύσκολο να εξοικειωθείς με τα διαμόνιά σου».

Για την περιπέτεια της υγείας του και αν αυτό τον επηρεάζε στις περιοδίες του: «Θα μπω κανονικά στο πούλμαν, αλλά αν αισθανθώ αδυναμία θα ζητήσω ιατρική βοήθεια. Στο Mama Mia το άφησα δύο εβδομάδες γιατί δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα ήταν κάτι σοβαρό. Θυμάμαι ότι έστελνα βίντεο στον Μίνω μέσα από την εντατική και την επόμενη μέρα έπεσα σε κώμα. Με ταρακούνησε, όπου σταθώ και όπου βρεθώ λέω να αφουγγραζόμαστε το σώμα μας. Εμένα ήταν λάθος δικό μου και από εδώ και πέρα έχω μια αξιακή προτεραιότητα, την υγεία μου».