Αναστασία Τσιλιμπίου: Οι σοκαριστικές σκηνές του βιασμού στο «Αυτή η νύχτα μένει», το σχολείο και η καριέρα στην Τουρκία
Πρωινές εκπομπές

Αναστασία Τσιλιμπίου: Οι σοκαριστικές σκηνές του βιασμού στο «Αυτή η νύχτα μένει», το σχολείο και η καριέρα στην Τουρκία

Αναστασία Τσιλιμπίου: Οι σοκαριστικές σκηνές του βιασμού στο «Αυτή η νύχτα μένει», το σχολείο και η καριέρα στην Τουρκία

Πώς ένιωσε στις σκηνές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο;

Για τις καθηλωτικές σκηνές στο «Αυτή η νύχτα μένει», όπου η Μυρτώ βιάζεται από τον Μίλτο και στη συνέχεια περνά μόνη της το δράμα της, μίλησε η Αναστασία Τσιλιμπίου στη «Super Κατερίνα».

Η ηθοποιός μίλησε για τους βιασμούς και το πώς αισθάνθηκε στις συγκεκριμένες σκηνές, ενώ αναφέρθηκε στο πώς την αντιμετώπιζαν στο σχολείο όταν ήταν μικρή, αλλά και για την καριέρα της στην Τουρκία.

«Τους γονείς μου τους είχα δίπλα μου από μικρή και με βοήθησε αυτό σίγουρα να μην… ξεφύγω. Ήμουν πολύ χαμηλών τόνων στο σχολείο, δεν έδινα δικαίωμα και είχα φυσιολογικό περίγυρο. Μετά όταν τελείωσε το σχολείο, αρχίσαμε να συζητάμε για αυτό» είπε αρχικά η Αναστασία Τσιλιμπίου και μίλησε για τη «Μυρτώ»:

«Για τη Μυρτώ είναι ένα τεράστιο σοκ. Δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί, κλείνεται στον εαυτό της και τους διώχνει όλους από γύρω της. Ευτυχώς χθες άνοιξε την καρδιά της. Σαν Αναστασία ό,τι και να πω δε μπορώ να φτάσω αυτό που θα βιώσει ένα θύμα στ’ αλήθεια. Εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς, έχω τους συναδέλφους μου να με βοηθάνε σε αυτό. Εγώ γυρίζοντας αυτή τη σκηνή ψυχοπλακώθηκα και στεναχωρήθηκα. Σκεφτείτε πόσο άσχημο θα είναι για έναν άνθρωπο που πραγματικά το βιώνει αυτό».

«Ήταν όλες οι σκηνές ιδιαίτερα δυνατές και δυσάρεστες και μάλιστα μου αρέσει που προβάλλονται αυτά και μιλάμε για αυτά. Όσο έψαξα κι έκανα έρευνα για τον ρόλο, είναι τόσα πολλά τα θύματα, είναι 237.000 τον χρόνο, σχεδόν ένα κάθε δύο λεπτά. Κι αυτό σε κάνει να νιώθεις πολύ μικρός» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Για το ότι η Μυρτώ αλλάζει μετά τον βιασμό της: «Μέσα από την έρευνα που διάβασα, πολλά από τα θύματα στρέφονται στην σεξουαλικοποίησή τους. Νιώθουν ότι αυτό αξίζουν. Η Μυρτώ σκέφτηκε ότι αφού θέλετε να περάσω καλά, θα περάσω καλά».

Για το αν αντιμετώπισε προβλήματα στο σχολείο εξαιτίας των ρόλων της: «Ήμουν πολύ χαμηλών τόνων. Ήταν σχεδόν απαρατήρητο αυτό που έκανα».

Για την επιτυχία στην Τουρκία: «Όταν ήμουν εκεί ήταν πολύ ωραία. Όταν έφυγα από τη σειρά θυμάμαι να μου φωνάζουν ότι “εσύ ήσουν καλύτερη, εσένα θέλουμε”. Το περιβάλλον ήταν φιλικό, πέρασα όμορφο».