Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε κλάματα για τον χαμό του Θάνου – Τα δύσκολα χρόνια και η συνεργασία με τον Νίκο Κοκλώνη
Νέα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε κλάματα για τον χαμό του Θάνου – Τα δύσκολα χρόνια και η συνεργασία με τον Νίκο Κοκλώνη

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε κλάματα για τον χαμό του Θάνου – Τα δύσκολα χρόνια και η συνεργασία με τον Νίκο Κοκλώνη

Ο παρουσιαστής δεν συγκράτησε τα δάκρυά του βλέποντας τον αδερφό του στο βίντεο - αφιέρωμα

Σχεδόν 12 χρόνια μετά από την τελευταία του συνέντευξη, ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε απέναντι από τον Αντώνη Σρόϊτερ και δεν έκρυψε τη θλίψη του για τον θάνατο του αδερφού του Θάνου.

«Δεν μπορώ να βλέπω τον Θάνο. Ζητώ συγγνώμη. Δεν γίνεται, δεν το έχω ξεπεράσει. Δεν μπαίνω στο Facebook γιατί έχω συνέχεια αναφορές. Κοίτα τι έχω τραβήξει και κοίτα τι έχετε τραβήξει σκεφτόμουν. Μέχρι εκεί γέλαγα, μέχρι να βγει ο Θάνος. Τόσες και τόσες γυναίκες και γάμοι, μέχρι που έρχεται το θέμα της απώλειας. Καταλαβαίνω κάθε απώλεια, απλά βρίσκομαι σε μια φάση μετά από ένα χρόνο να μην τα έχω καταφέρει. Πρακτικά είναι σαν να κάνω ότι δεν έχει συμβεί. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποδεχτώ. Ήταν πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον αδερφό μου. Έχασα τους γονείς μου με πολύ ωραία σχέση, αλλά το εκλογίκευα. Με τον Θάνο έχουμε την ιδιαιτερότητα. Έχοντας 5 χρόνια απόσταση από μένα, δούλευε πατρικά, με προστάτευε. Με τους γονείς μου άλλαξε, εγώ είχα γίνει η προστασία τους. Με τον αδερφό μου δεν άλλαξε,. συνέχισε να με προστατεύει. Είναι η πιο οδυνηρή σφαλιάρα. Εδώ αλλάζει το μέσα μου, φεύγει το μέσα μου», είπε στο Tik Talk και τον Αντώνη Σρόιτερ, με τον παρουσιαστή να τον ρωτά αν θέλει να διακόψει την εκπομπή για να ηρεμήσει.

«Στη μικρή μου ηλικία ήμουν ερωτευμένος με την Εύη και την πήρε ο καρκίνος μέσα σε ένα χρόνο. Το έζησα όσο δεν φαντάζεσαι. Μεγαλώνω με την απώλεια, αλλά εδώ την έχω πατήσει».

https://streamable.com/rejk5g

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.

«Είναι θετικό βήμα το ότι ο καθένας λέει την εμπειρία του. Να έχεις το ανάστημα να πεις τι συμβαίνει. Κάποιοι χώροι γαργαλάνε και περισσότερο. Στην ουσία του δεν πέφτω από τα σύννεφα. Το θέμα είναι να προσπαθήσω με τη γνώση και την εμπειρία που έχω να αξιολογήσω τι γίνεται. Μπορεί να βγει ο καθένας και να πει ο Αντρέας με κακοποίησε σεξουαλικά. Έχω φλερτάρει τη μισή Ελλάδα. Όποτε είχα εξουσία, αυτό το σκαλοπάτι δεν το χρησιμοποιούσα με τίποτα. Ποτέ δεν θα έβλεπα μία που εξαρτάται από μένα και να τη φλερτάρω».

«Ήμουν παντρεμένος και μου χτυπάει το κουδούνι και μπαίνει μέσα μια κυρία με τον σύντροφό της και λέει στη γυναίκα μου ο άντρας σας με βίασε. Εκεί ήταν ιστορία μιας παρανοϊκής. Είναι κάποιες αφηγήσεις που με κάνουν να τις πιστέψω και αν είχα μια άλλη άποψη να πω κοίτα τελικά τι έγινε. Είναι άλλες που δεν μου είναι αξιόπιστες», σχολίασε.

Από τη δική του εμπειρία στην τηλεόραση τόνισε: «Έχω δει ότι χρησιμοποιούνται τα πόστα και η εξουσία. Θεωρώ υποτίμηση του έρωτα, να χρησιμοποιώ το ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Μου έρχεται εμετός. Συμβαίνει, ισχύει».

https://streamable.com/a0fiuy

«Τηλεοπτικό κομάντο»

Ο παρουσιαστής δεν νιώθει ότι βρέθηκε σε θέση να συνταξιοδοτηθεί, αντιθέτως όλο του το είναι βρίσκεται σε έξαρση.

«Είμαι ένα τηλεοπτικό κομάντο. Ποτέ δεν ένιωσα ότι είπα την τελευταία μου κουβέντα», είπε στο Αντώνη Σρόϊτερ.

https://streamable.com/709r3p

Η Ρούλα Κορομηλά και ο Βλάσης Μπονάτσος

Η Ρούλα Κορομηλά μίλησε για τον Ανδρέα Μικρούτσικο. «Έχει τη δυνατότητα να κερδίζει τον κόσμο χωρίς να καταβάλει προσπάθεια. Η χαρισματικότητά του είναι πολυποίκιλη γιατί μπορεί να είναι μια ορχήστρα μόνος του. Δεν έχει ανάγκη αρχισυντάκτη, σκηνοθέτη. Είναι ένα άτομο δοτικότητα, γενναιόδωρο. Όταν βρεθήκαμε απέναντι ως ανταγωνιστές, ήταν πολύ σκληρός αντίπαλος. Όλο αυτό το διάστημα τρέχαμε, ήταν εφιάλτης. Το κυνήγι των θεμάτων αλλά όλο αυτό ήταν πολύ εποικοδομητικό. Ήταν δημιουργικός ο ανταγωνισμός. Όταν τον χρειάστηκα να έρθει, ήρθε πρόθυμος και η ενέργειά του ήταν έντονη. Ο Αντρέας δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Οι άνθρωποι με ικανότητες και αξίες δεν πρέπει να περνάνε από το στάδιο της ηλικίας. Αν ο Αντρέας πάει και δουλέψει έχει να προσφέρει τα μέγιστα. Δεν κάνει χάρη το κανάλι στον Αντρέα, αλλά ο Αντρέας κάνει χάρη με όποιον συνεργαστεί μαζί του».

Ο κ. Μικρούτσικος απάντησε: «Την ευχαριστώ πραγματικά. Η αντίρρησή μου είναι ότι διασκέδασα πολύ όταν ήμασταν απέναντι. Η Ρούλα ήταν πιο της τηλεόρασης, εγώ έγινα πολύ της τηλεόρασης αλλά σαν να μου ξέφυγε, πέρασα και έκατσα. Η Ρούλα είναι η καλύτερη παρουσιάστρια, φίλη μας, γυναίκα της διπλανής πόρτας. Ως ο καθημερινός μας άνθρωπος που ταυτόχρονα ξέρει να γίνει λαμπερός και να κάνει τα πάντα, είναι ένα ιερόν τέρας και τη χάρηκα πολύ που την είδα στο MEGA».

«Ο Βλάσης Μπονάτσος μου λείπει από την τηλεόραση», σχολίασε.

https://streamable.com/dxvqrl

«Η τριάδα του MasterChef μου είναι μοντέλο. Συνθέτουν όλο το φάσμα, μου αρέσουν πολύ. Καλός παρουσιαστής είναι ο Γιώργος Λιανός. Έχει χιούμορ, ταχύτητα, χαρούμενος και ευχάριστος. Είναι φωτεινή περίπτωση. Τα καθαρόαιμα των παρουσιαστών, όπως η Ρούλα, δεν υπάρχουν σήμερα», σχολίασε.

Τα δύσκολα χρόνια

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος πέρασε δύσκολα χρόνια και μέσα σε αυτά δεχόταν αρνητικά μηνύματα στο Facebook.

«Δέχτηκα και τη βλακεία των ανθρώπων στο Facebook. Είναι καλύτερα να κοιμάσαι με μια αρκούδα παρά με έναν ηλίθιο».

Όσον αφορά στα οικονομικά του προβλήματα: «Από εκεί που είχα 10 εκατ. και σπίτι δεν είχα ευρώ. Τα τελευταία 4-5 χρόνια με έτρεφε κανονικά ο αδερφός μου. Μου έδιναν τα πνευματικά δικαιώματα και μου τα έπαιρνε η τράπεζα. Ότι έπαιρνα κατασχόταν. Ήρθε ο αδερφός μου με τη γυναίκα του, μου είπε δεν θα πεθάνουμε, όσο έχω χρήματα, αυτό που θα έκανες κι εσύ θα το κάνω κι εγώ. Τον πρώτο μήνα μου έδωσε 2.500 ευρώ. Το 2.500 μειώθηκε, κάποια στιγμή και με την αρρώστια του και με την κρίση έφτασε να είναι ο βασικός, μετά τα 500 ευρώ. Τον Ιούνιο μου είπε δεν έχω τίποτα. Του είπα μην ασχολείσαι. Έμεινα όλο εκείνο το διάστημα χωρίς ευρώ».

«Είχα αρκετό καιρό που ζω με τα ελάχιστα. Ευχαριστήθηκα πράγματα περισσότερα από όταν είχα λεφτά. Μπορεί να μην μπόρεσα να κάνω αγορές, ή να μην είχα κινητό. Έπαθα τίποτα; Δεν έπαθα τίποτα. Ήταν κάποια πράγματα που με πόναγαν, όπως ότι δεν πήγαινα στο νησί μου στη Μήλο».

https://streamable.com/lxfvvr

Σε ερώτηση για το πού χάθηκαν τα λεφτά απάντησε: «Μπήκα σε μια εταιρεία με στούντιο, έβαλα την υπογραφή μου και άρχισαν οι κατασχέσεις και με πήρε η μπάλα. Μου τα πήραν όλα κι εγώ καθόμουν σαν τον βλάκα. Ο τρόπος μου για να συνεργαστώ και να εξυπηρετήσω… Κάθε μήνα με έπαιρναν 10 και στους 5 έδινα τεράστια ποσά. Έδινα πάντα δανεικά, το 99% ήταν αγύριστα. Δύο άνθρωποι με βρήκαν και ήταν μικρά ποσά. Αν μετρήσω τα 5 εκατομμύρια που έχω δώσει τα δάχτυλα των χεριών μου θα τα περάσω γρήγορα. Δεν τα ζήτησα ποτέ στα δύσκολα. Υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν φερθεί τόσο δοτικά που δεν θα χαλάσω αυτό το πράγμα επειδή κάποιος μου την έκανε» τόνισε και συνέχισε για το αν υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να τον βοηθήσουν:

«Δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανέναν, κλείστηκα στον εαυτό μου. Ποτέ μου δεν έπαθα κατάθλιψη. Δεν ήθελα να το περνάω στον άλλον, το είπα σε 5-6 δικούς μου. Υπήρξαν μερικοί που με πήραν και μου είπαν ό,τι λεφτά θέλω να μου τα δώσουν. Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν ξεκούδουνος και ήταν μέσα σε αυτούς. Με πήρε δύο φορές επιμένοντας. Υπήρξαν άνθρωποι που ήρθαν και 3-4 φορές και μου χτύπησαν το κουδούνι. Δεν λύγισα από αυτό το πράγμα».

Για τον γιο του: «Ήταν το στήριγμά μου. Ήθελε να το δει έτσι, τον είδα ότι ενεργοποιήθηκε και αντλούσα και δύναμη από αυτόν».

«Ήταν ένας μπαμπάς που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Έχουμε μια πολύ υγιή και ωραία σχέση. Είναι άθλος που τα κατάφερε και τον θαυμάζω», είπε ο γιος του Στέργιος και αναφέρθηκε στη Σοφία Βόσσου την οποία νιώθει σαν μητέρα του.

https://streamable.com/1p5fat

Η σχέση με τη Σοφία Βόσσου

«Με αγαπάει, την αγαπάω και είχαμε τη χαρά να ξεκινήσουμε, ο καθένας από το πόστο του, τη μουσική ιστορία μαζί, που να μας έχει κάνει γνωστούς, να έχουμε κάνει επιτυχία. Όταν χωρίσαμε είχαμε φτιάξει ένα δέντρο αειθαλές», δήλωσε και αναφέρθηκε για το πρόβλημα υγείας της:

«Μιλάω κάθε μέρα μαζί της, πάω εκεί. Είναι στα όρια να επανέλθει κανονικά. Θα κάνει το comeback».

Η ίδια βγήκε στον αέρα της εκπομπής και μίλησε με τον Ανδρέα: «Δύο άνθρωποι που έχουν  μοιραστεί το κορμί τους, την ψυχή τους, που έχουν ερωτευτεί, δεν είναι δυνατόν να χωρίζουν και να μην πονάει ο ένας τον άλλον, να μην τον αγαπάει. Η αγάπη αλλάζει χρώματα. Είναι κομμάτι από τη ζωή σου. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες ήρθαμε πάλι κοντά και αυτό με συγκινεί. Κι ας πέρναγα άλλες τόσες αρρώστιες. Θέλω να του πω ότι τον αγαπάω, είμαι τόσο χαρούμενη που έχει γυρίσει στην τηλεόραση, το δικαιούται».

https://streamable.com/9etvdq

Η προσωπική ζωή

«Η Σοφία απαίτησε να με πάρει σπίτι της να με περιποιηθεί. Το βρήκα πολύ γλυκό. Μια σχέση πολύ μοιραία ήταν η Έλλη, με έκανε να χωρίσω, ήμουν πολύ ερωτευμένος. Με έχει σφραγίσει αυτή η απώλεια και η απουσία, αλλά τουλάχιστον την αποτύπωσα στα τραγούδια. Υπάρχει ένα φάσμα γυναικών ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Ερωτευόμουν. Έχω 4-5 έρωτες στη ζωή μου, όταν οι γυναίκες ήταν υπερπολλαπλάσιες», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν είμαι Σπαλιάρας, είμαι σφαλιάρας και ούτε μια καταγγελία. Ήμουν γατούλης. Μου έχει συμβεί με τραγουδίστρια αλλά δεν ζει. Ήμουν μουσικός και παντρεμένος με τη Μαρία Δημητριάδη. Μου την είχε στήσει και με έριξε στον τοίχο και με φίλησε. Εγώ τραβιόμουν και μου έβαζε χέρι. Ήταν γερή, όμορφη και μόνο ξύλο δεν έφαγα. Μου έκανε εντύπωση και είπα θα το πιω το γλυκό ποτήρι αυτό. Το ήπια και ήταν μια εμπειρία μοναδική».

Για το αν θα παντρευόταν ξανά: «Όχι αλλά δεν το λέω φανατικά. Είναι υπερβολή πλέον. Υπάρχει άνθρωπος στη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Δεν θα μου βγάλεις τα άπλυτα στη φόρα. Απέχω 20 χρόνια από την τηλεόραση, σχεδόν εξαφανίζομαι από την ίδια τη ζωή, εμφανίζομαι ξανά, δεν θα βγω να πω για την προσωπική μου ζωή. Μπορεί να έγινα είδηση με τη συμπεριφορά μου και την επιστροφή μου, αλλά είναι συγκεκριμένες ειδήσεις. Δεν μου επιτρέπεται την προσωπική μου ζωή να την προβάλω».

https://streamable.com/strjgi

Η νέα τηλεοπτική περιπέτεια

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Νίκο Κοκλώνη και την Barking Well Media.

«Ο Νίκος Κοκλώνης έχει μια εταιρεία παραγωγής και με έχει προσλάβει να είμαι υπεύθυνος των reality show. Θα ψάχνω τα πρότζεκτ, θα βλέπω ποια είναι βιώσιμα, ποια έχουν δικαιώματα και ποιοι μας κάνουν και πώς μπορεί να γίνει. Για να με επιλέξει ο Νίκος δεν με επιλέγει μόνο για την εμπειρία μου. Μου είπε ότι θέλει να παρουσιάσω μια εκπομπή. Του είπα να με αφήσει να είμαι ο νους μιας εκπομπής», δήλωσε και είπε μεταξύ άλλων.

«Στην τηλεόραση δεν φόρεσα ποτέ ακουστικό. Είναι κανόνας για μένα. Να μην εξαρτιέμαι από κανέναν».

Για την πορεία του σε 10 χρόνια: «Εφόσον δέχτηκα την πρόταση του Νίκου Κοκλώνη, είναι πάνω από ένα χρόνο και αυτός ο κύκλος πιθανόν να είναι και ο τελευταίος. Θα πρέπει να διαμορφώσω κάποιες άλλες προτεραιότητες που τις έχω ανάγκη».

https://streamable.com/dz4gm2