Antonio Banderas: Ο Ισπανός γόης που λατρεύουν οι γυναίκες
Κόσμος

Antonio Banderas: Ο Ισπανός γόης που λατρεύουν οι γυναίκες

Antonio Banderas: Ο Ισπανός γόης που λατρεύουν οι γυναίκες

Το μυστηριώδες βλέμμα που κέρδισε τη μεγάλη οθόνη

Όμορφος, γοητευτικός και φοβερά ταλαντούχος.

Μπορεί οι κριτικοί να διχάστηκαν στα πρώτα βήματα του Antonio Banderas αλλά η καταξίωση δεν άργησε να έρθει μέσα από την την παρουσία του στην ταινία «Δέσε με» του Pedro Almodovar.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Μάλαγα της Ανδαλουσίας από πατέρα αστυνομικό στον ισπανικό εμφύλιο και μητέρα δασκάλα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσο απίθανο και αν ακούγεται δεν είχε από μικρός το όνειρο να διαπρέψει στον κινηματογράφο αλλά στα… γρασίδια.

Ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ωστόσο, ένας τραυματισμός στα 14 του άλλαξε τα δεδομένα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη του στις τέχνες τον έστρεψε από νωρίς σε θεατρικούς κύκλους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού.

Έκτοτε, ο χολιγουντιανός σταρ έγραψε τη δική του ιστορία στα κιτάπια των προσώπων που αγάπησε η μεγάλη οθόνη. Όμως, και η γυναίκες των αγάπησαν με το ίδιο πάθος και λατρεία. Υπήρξε το απόλυτο αρσενικό sex symbol με τις θαυμάστριές του να παραληρούν σε κάθε του εμφάνιση.

Σήμερα, ο 61χρονος πια Banderas δεν έχει χάσει ψήγμα από τη γοητεία του. Παραμένει ο άνδρας με το μυστηριώδες βλέμμα που ανέκαθεν μάγευε τον φακό και δουλεύει ασταμάτητα πάνω στην τέχνη που τόσο αγάπησε και τον ανέδειξε.