Αστρολογία και δίαιτα: Πώς θα χάσεις κιλά ανάλογα με το ζώδιό σου;
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία και δίαιτα: Πώς θα χάσεις κιλά ανάλογα με το ζώδιό σου;

Αστρολογία και δίαιτα: Πώς θα χάσεις κιλά ανάλογα με το ζώδιό σου;

Μπορεί το ζώδιό σου να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά; Τι είναι αυτό που σε σπρώχνει στο ψυγείο και ποια άσκηση σου ταιριάζει καλύτερα ανάλογα με το ωροσκόπιό σου; Ποια είναι τα αμαρτωλά σου παραστρατήματα στο φαγητό και πώς θα τα κόψεις;

ΚΡΙΟΣ

(21/03-20/04)

Οι γρήγοροι ρυθμοί στη ζωή σου και η υπέρ κινητικότητά σου σε βοηθούν να έχεις έναν γρήγορο μεταβολισμό. Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις να δεις αμέσως αποτελέσματα:

Είσαι άνθρωπος δραστήριος και βρίσκεσαι διαρκώς έξω από το σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως συνέχεια πρόχειρο φαγητό. Συμπεριέλαβε στην καθημερινή διατροφή σου, σπιτικό φαγητό με χαμηλά λιπαρά.

Σαν Κριάρι που είσαι, έχεις μια ιδιαίτερη προτίμηση στο κρέας. Προσπάθησε να μην παραλείπεις από την ημερήσια διατροφή σου τα φρούτα και τα λαχανικά.

Είσαι βιαστικός τύπος, προσπαθείς να είσαι γρήγορος ακόμα και όταν τρως, με αποτέλεσμα να γίνεσαι λαίμαργος! Φάε σε πιο αργούς ρυθμούς για να διευκολύνεις την πέψη σου!

Απεχθάνεσαι την ρουτίνα του γυμναστηρίου, προσπάθησε όμως να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου την άσκηση. Μερικά λεπτά περπάτημα την ημέρα, χορός ή πολεμικές τέχνες θα σε βοηθήσουν να έχεις σε εγρήγορση τον μεταβολισμό σου και να εκτονώνεις το στρες της ημέρας!

Το αφέψημα μαντζουράνας, λουίζας ή βασιλικού, θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου!

ΤΑΥΡΟΣ

(21/04-20/05)

Είναι γνωστό ότι σαν Ταυράκι που είσαι, σου αρέσει το καλό φαγητό και οι λιχουδιές ! Λατρεύεις τόσο την ποσότητα όσο και η ποιότητα του φαγητού και πολλές φορές χάνεις τον έλεγχο και παρασύρεσαι σε διατροφικές ατασθαλίες! Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βρεις και πάλι την φόρμα σου:

Μείωσε τις μερίδες του φαγητού σου και προσπάθησε να αποφύγεις τα λιπαρά (περιόρισε τις σάλτσες και τα τηγανητά που μπορεί να δίνουν νοστιμιά, αλλά αυξάνουν και τα κιλά)

Αντικατέστησε τα γλυκά που τόσο αγαπάς με φρούτα και γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών).

Ο οργανισμός σου έχει μεγάλη ανάγκη από υγρά γι αυτό προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό και φυσικούς χυμούς!

Δεν σου αρέσει η σωματική άσκηση, προτιμάς τις χαλαρές δραστηριότητες, πρέπει όμως μαζί με μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, να συνδυάσεις και ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να επιταχύνεις τη μείωση βάρους. Ιδανική πρόταση για σένα είναι το περπάτημα στην εξοχή, η κηπουρική ή γυμναστική γιόγκα / Pilates.

Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου, είναι το σέλινο και ο δυόσμος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

(21/05-21/06)

Το φαγητό δεν είναι από τις μεγαλύτερες λατρείες σου, αφού υπάρχουν στιγμές που μπορεί και να ξεχάσεις να φας! Σαν Δίδυμος που είσαι μπορεί να μην έχεις συχνά προβλήματα με το βάρος σου, αν όμως θέλεις να χάσεις λίγα περιττά κιλά, ακολούθησε τις συμβουλές μας:

Σου είναι δύσκολο ή δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε πρόγραμμα, όμως για να χάσεις περιττό βάρος θα πρέπει να ακολουθήσεις μικρά και αρκετά γεύματα μέσα στην ημέρα, σε συγκεκριμένες ώρες. Προσοχή στα τσιμπολογήματα που κάνεις λόγω άγχους!

Σου αρέσει το Junk Food… όμως θα χρειαστεί να το αντικαταστήσεις με σαλάτες, λαχανικά και πρωτεΐνες και απέφυγε τα λιπαρά!

Μην κοιμάσαι ποτέ φαγωμένος, αφέσου στον Μορφέα τουλάχιστον 2 ώρες μετά το τελευταίο σου γεύμα!

Ακολούθησε ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής (πχ aerobic), αφού σαν Δίδυμος προτιμάς τις συλλογικές δραστηριότητες, γιατί έτσι μπορείς να έχεις επικοινωνία με κόσμο!

Το αφέψημα της λεβάντας και της τσουκνίδας θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις και θα συντελέσουν στην αποτοξίνωσή σου!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

(22/06-22/07)

Είσαι λάτρης των γαστρονομικών απολαύσεων και δεν σου αρέσει να βάζεις τον εαυτό σου σε περιορισμό, έστω και αν κάποιες φορές επιβάλλεται! Όταν συναισθηματικά δεν είσαι καλά, βρίσκεις διέξοδο στο φαγητό! Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές μας για να δεις αποτέλεσμα:

Όσο και αν σου είναι δύσκολο, βάλε περιορισμό στις ατασθαλίες σου! Οργάνωσε και τήρησε πρόγραμμα διατροφής, προτίμησε σπιτικό φαγητό – που τόσο σου αρέσει άλλωστε – και απέφυγε το πολύ αλάτι και τα πολλά μπαχαρικά!

Προτίμησε το γεύμα σου να είναι μαγειρεμένο στον ατμό και συνόδευσε το με σαλάτες! Σου αρέσουν τα γλυκά, γι αυτό όταν πολλές φορές είσαι Down ψυχολογικά ξεσπάς τρώγοντας σοκολάτες! Αντικατέστησε τα γλυκάκια με μπάρες δημητριακών και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα.

Σταμάτησε τις βραδινές σου εξορμήσεις στο ψυγείο! Μπορεί να έχεις άγχος, μπορεί να είσαι στεναχωρημένος, αλλά το βραδινό τσιμπολόγημα μόνο κακό σου κάνει!

Ο μεταβολισμός των Καρκίνων είναι αργός, θα πρέπει λοιπόν για να τον ενεργοποιήσεις να ξεκινήσεις και σωματική άσκηση!

Η μαντζουράνα και το βάλσαμο είναι τα βότανα που θα σε βοηθήσουν στην γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού σου!

ΛΕΩΝ

(23/07-23/08)

Σου αρέσει η καλή ζωή και οι απολαύσεις και φυσικά δεν μπορείς να αντισταθείς στις νόστιμες (και λιπαρές) γαστρονομικές απολαύσεις! Λατρεύεις να πηγαίνεις σε εστιατόρια και να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, όμως υπάρχουν στιγμές που οδηγείσαι στην υπερβολή! Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να φέρεις ισορροπία στο βάρος σου:

Θέλεις να είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γι αυτό και η εξωτερική σου εμφάνιση παίζει σπουδαίο ρόλο για εσένα. Μπορείς να πειθαρχήσεις αρκετά στον εαυτό σου προκειμένου να πετύχεις το στόχο σου και να έρθεις στα φυσιολογικά επίπεδα βάρους.

Δίαιτα δεν σημαίνει απεργία πείνας! Επέλεξε διατροφή με λίγες θερμίδες (συμβουλέψου θερμιδομετρητή), και μην παραλείπεις κανένα γεύμα!

Επειδή είσαι άνθρωπος που καταναλώνει πολύ ενέργεια, επέλεξε στην διατροφή σου κρέας μέτρια ψημένο, συνοδευόμενο από μία πολυσαλάτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις δυνάμεις!

Βρες μία σωματική άσκηση που σου αρέσει, γιατί σαν Λέων που είσαι μπορείς να ακολουθήσεις συστηματικά μόνο τις δραστηριότητες που σου αρέσουν!

Αφιέρωσε ελεύθερο χρόνο στον εαυτό σου, χαλάρωσε, διασκέδασε, δες φίλους, γιατί σαν γνήσιο Λιοντάρι είναι πολύ βασικό να είσαι σε καλή ψυχολογική διάθεση για να χάσεις βάρος!

Το βότανο που μπορεί να σε βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου είναι η δάφνη!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

(24/08-22/09)

Οι συμβουλές διατροφής είναι περιττές για σένα, γιατί σαν Παρθένος σου αρέσει η υγιεινή διατροφή και βάζεις τον εαυτό σου πάντα σε πρόγραμμα, ώστε να είσαι υγιής και σε φόρμα. Οι συμβουλές του Oroskopos θα σε βοηθήσουν να είσαι ακόμα πιο κομψός φέτος στην παραλία:

Προσπάθησε να αποβάλεις το καθημερινό σου άγχος, γιατί είσαι ένα από τα ζώδια που βιώνεις το στρες έντονα και αυτό πολλές φορές σε κάνει να έχεις διαταραχές στο πεπτικό σου σύστημα. Αρωμάτισε τα φαγητά σου με άνηθο, μάραθο ή γλυκάνισο, που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις το πεπτικό στρες!

Κάνε μία αποτοξίνωση από τα βαριά, χειμωνιάτικα φαγητά και συμπεριέλαβε στην ημερήσια διατροφή σου φρούτα και λαχανικά!

Η σωματική άσκηση που σου ταιριάζει είναι η Γιόγκα και το Pilates, που σε βοηθούν να γυμναστείς και να αποβάλεις το άγχος !

Μικρές αποδράσεις στη φύση για περπάτημα και χαλάρωση, θα βοηθήσουν να φορτίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου και να γυμναστείς παράλληλα!

Το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ θα σε βοηθήσουν στην απώλεια κιλών, ενώ το φασκόμηλο θα συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου από τις ατασθαλίες του χειμώνα!

ΖΥΓΟΣ

(23/09-22/10)

Σου αρέσει η κομψότητα για αυτό και προσπαθείς να διατηρείς μια καλή σιλουέτα! Παρόλα αυτά υπάρχουν στιγμές που η έντονη κοινωνικότητά σου και η αδυναμία σου στο καλό φαγητό, σε παρασύρουν σε ατασθαλίες! Δοκίμασε τις παρακάτω συμβουλές μας:

Αντικατέστησε τους καφέδες- που πίνεις αρκετούς μέσα στην ημέρα- με πράσινο τσάι και φυσικούς φρουτοχυμούς! Έτσι θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να μην κάνει κατακράτηση υγρών και θα λαμβάνεις τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία!

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό, ο οργανισμός σου έχει ανάγκη τουλάχιστον 1 ½ λίτρο νερό ημερησίως.

Προσπάθησε να μειώσεις το φαγητό που τρως έξω- προτίμησε το σπιτικό φαγητό- και αν πάλι δεν μπορείς να αντισταθείς στις προτάσεις που έχεις από φίλους, προτίμησε να παραγγέλνεις ψητό κρέας και σαλάτες!

Είναι γεγονός ότι βαριέσαι την γυμναστική! Προσπάθησε να βρεις μία ομαδική σωματική δραστηριότητα, που θα σε βοηθά και στην εκγύμναση του σώματος σου, παράλληλα όμως θα κάνεις και νέες γνωριμίες!

Το ρόφημα της μέντας θα σε βοηθήσει στην αποτοξίνωσή σου!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

(23/10-22/11)

Λατρεύεις τις λιχουδιές, το πικάντικο φαγητό και τα γλυκάκια! Συνήθως το χειμώνα η ζυγαριά σου έχει ανοδική πορεία, αλλά πάντα με τις αυστηρές δίαιτες που τηρείς κατά γράμμα, καταφέρνεις να χάνεις το περιττό βάρος! Οι συμβουλές μας θα συντελέσουν να αποκτήσεις μοναδική σιλουέτα:

Μην σε πιάνει πανικός… η λύση για την μείωση των κιλών δεν είναι η «απεργία πείνας», μην αποδυναμώνεις τον οργανισμό σου με εξαντλητικές δίαιτες! Ελάττωσε τα πικάντικα φαγητά, το αλάτι και τα καρυκεύματα και προτίμησε ψητό κρέας και ψάρι. Μην αποφεύγεις τα λαχανικά από τα γεύματά σου!

Τα γλυκά είναι η αδυναμία σου, πρέπει όμως να τα αντικαταστήσεις με φρούτα (έστω και αν δεν σου αρέσουν), μπάρες δημητριακών και γιαουρτάκια με χαμηλά λιπαρά.

Δεν σου αρέσει τόσο η γυμναστική, είσαι όμως λάτρης της θάλασσας και απολαμβάνεις το κολύμπι. Ξεκίνησε φέτος τα θαλάσσια μπάνια από νωρίς, πράγμα που θα σε βοηθήσει τόσο να αποβάλεις το άγχος όσο και να γυμναστείς παράλληλα!

Απέφυγε τα οινοπνευματώδη ποτά, προτίμησε φυσικούς χυμούς και αρκετό νεράκι!

Ο βασιλικός και το δίκταμο θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωσή σου!

ΤΟΞΟΤΗΣ

(23/11-21/12)

Οι περιορισμοί είναι απαγορευτικοί στη ζωή σου γιατί θέλεις πάντα να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή! Δεν σου αρέσουν ούτε τα όρια αλλά ούτε και οι κανόνες για αυτό τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να τηρήσεις κατά γράμμα μία δίαιτα. Προσπάθησε όμως να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας για να είσαι πάντα σε φόρμα:

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είσαι εκτός σπιτιού και έτσι συνηθίζεις να τρως έξω. Μην παραμελείς το πρωινό σου (γιατί πάντα είσαι βιαστικός) και προσπάθησε είτε να ετοιμάζεις από το βράδυ το γεύμα της επόμενης ημέρας και να το παίρνεις μαζί σου στην δουλειά, είτε αν παραγγέλνεις έτοιμο φαγητό, να προτιμήσεις να είναι άπαχο κρέας και λαχανικά!

Έχεις διακυμάνσεις στο βάρος σου, υπάρχουν στιγμές που θα τρως πολύ και θα παχαίνεις και άλλες πάλι στιγμές που ξεχνάς να φας και χάνεις βάρος. Βάλε σε πρόγραμμα την διατροφή σου (έστω και αν σου είναι δύσκολο) και προσπάθησε να τηρήσεις συγκεκριμένες ώρες στα γεύματα σου!

Μην παραμελείς από την ημερήσια διατροφή σου το άπαχο γάλα / γιαούρτι, κοτόπουλο σχάρας, ψάρι ψητό, φρούτα και λαχανικά!

Σαν Τοξότης που είσαι σου αρέσει η σωματική άσκηση και πιθανότατα να ασχολείσαι με αθλητισμό. Αν όχι τότε ξεκίνησε να γυμνάζεις το σώμα σου, αυτό θα σε βοηθήσει να εκτονώσεις την ενέργεια που κρύβεις μέσα σου και θα είσαι πάντα σε φόρμα!

Το αφέψημα της λουίζας και του φασκόμηλου θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

(22/12-19/01)

Είσαι άνθρωπος που πειθαρχεί στον εαυτό του και προσπαθείς να διατηρείς το βάρος σου στα νορμάλ επίπεδα, γιατί προσέχεις πάντα την υγεία σου! Αν όμως νιώθεις ότι έχεις ξεφύγει από τα όριά σου, τότε ακολούθησε τις συμβουλές μας για να σε βρει το καλοκαίρι με μία ωραία σιλουέτα:

Είσαι εργασιομανής και καταναλώνεις όλη την ψυχική και σωματική σου δύναμη καθημερινά στην δουλειά σου! Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα πολύ καλό πρωινό που θα περιλαμβάνει άπαχο γάλα, δημητριακά, 2 φρυγανιές με μέλι και ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι!

Τα όσπρια, τα λαχανικά, και η κατανάλωση αρκετών φρούτων κάθε μέρα, θα σε βοηθήσουν να πάρεις όλες τις βιταμίνες που έχεις ανάγκη!

Μην ακολουθείς ρουτίνα στα γεύματά σου, προσπάθησε να διατηρείς μία ποικιλία στην διατροφή σου και να τρως μικρές και αρκετές μερίδες μέσα στην ημέρα!

Συνήθως δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, όμως προσπάθησε να τηρήσεις ένα μισάωρο περπάτημα την ημέρα, ή εξάσκηση με κάποιο όργανο γυμναστικής στο σπίτι!

Το τσάι του βουνού και ο υπέρικος θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωσή σου!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

(20/01-19/02)

Δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό ενός γλυκού ή μιας λιχουδιάς! Παρόλα αυτά συνήθως καταφέρνεις να διατηρείς μια καλή σιλουέτα, αν και το χειμώνα τα παραστρατήματά σου έχουν πάντα σαν αποτέλεσμα την μικρή αύξηση του βάρους σου! Οι συμβουλές μας θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου επίπεδα:

Επειδή έχεις αντιδραστικό χαρακτήρα και δεν μπορείς να συμβιβαστείς σε μία αυστηρή δίαιτα, προσπάθησε να μειώσεις τις μερίδες του φαγητού σου, να τρως 3-4 φορές ημερησίως και να ξεγελάς την διάθεσή σου για γλυκό, τρώγοντας φρουτάκια!

Μείωσε τα λιπαρά, δοκίμασε στα φαγητά σου να συμπεριλάβεις ακόμα και τροφές που δεν σε ξετρελαίνουν πχ λαχανικά, όσπρια, βραστό κρέας.

Συνήθως ξεσπάς τα νεύρα και το άγχος σου στο φαγητό. Περιόρισε το απερίσκεπτο φαγητό που δεν είναι από διατροφική ανάγκη, αλλά από στρες και νευρικότητα!

Ακολούθησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα μπορείς να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, (για παράδειγμα χορός, αεροβική γυμναστική).

Το δεντρολίβανο και η γλυκόριζα θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς και να επαναφέρεις τις χαμένες σου δυνάμεις σε φυσιολογικό επίπεδο!

ΙΧΘΥΣ

(20/02- 20/03)

Είσαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και το χειμώνα λόγω άγχους και υποχρεώσεων, ξεφεύγεις από τα όριά σου και έτσι η ζυγαριά έχει ανοδική πορεία! Τα παραπανίσια κιλά που μπορεί κάποιες στιγμές να αποκτάς είναι αποτέλεσμα άγχους και απροσεξίας, γι αυτό τήρησε τις παρακάτω συμβουλές και θα δεις διαφορά:

Όταν πιέζεσαι ή στεναχωριέσαι, μην καταφεύγεις σε λιχουδιές και γλυκά, ξεγέλασε την επιθυμία σου για γλυκό τρώγοντας φρουτάκια ή μπάρες δημητριακών.

Μην απογοητευτείς αν δεν δεις αποτελέσματα από τις πρώτες 2 ημέρες. Δείξε επιμονή στον στόχο σου…μην τηρείς κατά γράμμα μία αυστηρή δίαιτα, μείωσε όμως τις μερίδες του φαγητού σου.

Προσπάθησε να μην παραλείπεις κανένα γεύμα της ημέρας και να τρως λαχανικά, ψάρια, ψητά κρέατα, αυγό και άπαχο γάλα.

Τα θαλάσσια σπορ ή το κολύμπι, θα σε βοηθήσουν να βρεις και πάλι τη φόρμα σου και παράλληλα να ψυχαγωγηθείς!

Τα βότανα που θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου είναι το λάπαθο και το φασκόμηλο!

Για περισσότερες προβλέψεις μπες στο oroskopos.gr