Bella Hadid – Gal Gadot – Rihanna: Τα μηνύματά τους για τη σύρραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Κόσμος

Bella Hadid – Gal Gadot – Rihanna: Τα μηνύματά τους για τη σύρραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Bella Hadid – Gal Gadot – Rihanna: Τα μηνύματά τους για τη σύρραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Μια Παλαιστίνια, μια Ισραηλινή και στη μέση η τραγουδίστρια

Την επιρροή τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν οι celebrities όχι μόνο για διαφημιστικούς λόγους αλλά ενίοτε και για πολιτικούς.

Έτσι, η νέα σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης δεν έμεινε ασχολίαστη είτε από πρόσωπα του διεθνούς jet set με καταγωγή από τα μέρη αυτά είτε άλλους διάσημους.

Η ισραηλινής καταγωγής Gal Gadot με μήνυμά της στο Twitter έγραψε: «Η χώρα μου είναι σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον λαό μου. Είναι ένας φαύλος κύκλος που έχει τραβήξει πολύ. Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, για αυτή την αφάνταστη εχθρικότητα να τελειώσει και για τους ηγέτες μας να βρουν μία λύση ώστε να ζήσουμε ειρηνικά πλάι πλάι. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες».

https://twitter.com/GalGadot/status/1392496742822776839

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακής καταγωγής Bella Hadid, εδώ και μέρες ανεβάζει ποστς υπέρ των Παλαιστινίων, για το πόσο άνιση είναι η μεταχείρισή τους, για την εδώ και 54 χρόνια συνεχιζόμενη καταδίωξή τους ενώ τόνισε ότι δεν επικροτεί το μίσος από καμία πλευρά αλλά και ότι δεν θα ανεχτεί να μιλούν άσχημα για τους Εβραίους, τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα θρησκείας  αλλά ανθρωπιστικό αλλά και θέμα απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Από την πλευρά της, η Rihanna πήρε θέση διότι όπως έγραψε δεν αντέχει να βλέπει αθώα παιδιά και από τις δύο χώρες να σκοτώνονται και να κρύβονται στα καταφύγια, καταλογίζοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις και τους εξτρεμιστές και ζητώντας να σπάσει αυτός ο κύκλος βίας.