Britney Spears: Ο πατέρας της χάνει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της
Κόσμος

Britney Spears: Ο πατέρας της χάνει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

Britney Spears: Ο πατέρας της χάνει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

Σημαντική νίκη για την τραγουδίστρια. Ενθουσιάστηκαν οι fans της

Δεκατρία χρόνια μετά, ήρθε η δικαίωση -έστω και μερική- για τη Britney Spears. Η διάσημη τραγουδίστρια που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ κατάφερε να διώξει από πάνω της τον πλήρη έλεγχο του πατέρα της Jamie Spears όσον αφορά τη διαχείριση της περιουσίας της και τις αποφάσεις της στον οικονομικό τομέα.

Συγκεκριμένα, από το 2008 η Britney Spears βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις αποφάσεις της (επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές). Η απόφαση είχε παρθεί τότε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της  ευαίσθητης κατάστασής της. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή ως το 2009, συνεχιζόταν μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2020 η Britney Spears είχε προσπαθήσει να απομακρύνει νομικά τον πατέρα της από τον έλεγχο της περιουσίας της και να τον αντικαταστήσει με έναν εξωτερικό φορέα – το Bessemer Trust, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ο δικηγόρος της Samuel D. Ingham III είχε υποστηρίξει τότε η Britney ήθελε να απομακρυνθεί ο πατέρας της από τον έλεγχο της περιουσίας και της ζωής της, επειδή τον φοβόταν.

Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε όμως, από τη διάσημη τραγουδίστρια έπειτα από το κίνημα #FreeBritney που δημιουργήθηκε από τους φαν της και δημοσιοποίησε το δράμα της. Η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny, αρνήθηκε την ένσταση του Jamie Spears να μην επιτρέψει στο Bessemer Trust να αναλάβει την επιτροπεία της κόρης του. Και μπορεί να μην τον απομάκρυνε τελείως από τον ρόλο του κηδεμόνα, αλλά πλέον η επιτροπεία θα είναι από κοινού με το Bassemer Trust.

Η απόφαση μπορεί να μην δικαίωσε πανηγυρικά τη σταρ είναι, όμως, μια αρχή και έκανε τους fans της να χαρούν. Αν σκεφτεί κανείς, ότι η Britney είχε απειλήσει ότι θα σταματήσει να κάνει εμφανίσεις και συναυλίες, αν ο πατέρας της συνεχίσει να αποφασίζει για εκείνη, η εξέλιξη αυτή ήταν αρκετά θετική.

Τέλος, ο δικηγόρος της Samuel Ingham III δήλωσε στο δικαστήριο ότι «Θα μπορούσα να είχα ζητήσει να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο το Bassemer Trust αλλά δεν το έκανα. Η πελάτης μου συνεχίζει να μην θέλει τον πατέρα της για κηδεμόνα αλλά πρέπει να γίνει νέα δίκη για την απομάκρυνση του».