Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν σήμερα Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη
Πρωινές εκπομπές

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν σήμερα Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν σήμερα Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών

Συνεχίζεται σήμερα (24)/11 η δική του Πέτρου Φιλιππίδη με την Κάτια Δανδουλάκη και τη Λένα Δροσάκη να ανεβαίνουν στο βήμα του δικαστηρίου για να καταθέσουν τα όσα βίωσαν κατά τη συνεργασία που είχαν μαζί του

Υπενθυμίζεται ότι η Λένα Δροσάκη είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά σε παράσταση που έπαιζαν, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση.

Η ηθοποιός έχει αναφέρει πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2007 ενώ σπούδαζε στη δραματική σχολή και εκείνος έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπο της. Ωστόσο, όπως έχει περιγράψει, αν και αρχικά την προσέγγισε με φιλικό τρόπο στη συνέχεια η συμπεριφορά του άλλαξε και την παρενόχλησε σεξουαλικά. «Στην αρχή κινήθηκε πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”» είχε καταγγείλει η ηθοποιός.

ΗΛένα Δροσάκη αρχικά αρνήθηκε την πρόταση για συνεργασία την οποία τελικά αποδέχθηκε όταν η Κάτια Δανδουλάκη την διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. «Μια ημέρα και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε (σ.σ. ο Πέτρος Φιλιππίδης) φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δεν μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό καλείται να καταθέσει και η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία είχε διακόψει τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.