Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Λένα Δροσάκη – «Κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι αυνανιζόταν. Ρώταγα ”ποιος είναι” και μου απαντούσε…»
Ελλάδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Λένα Δροσάκη – «Κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι αυνανιζόταν. Ρώταγα ”ποιος είναι” και μου απαντούσε…»

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Λένα Δροσάκη – «Κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι αυνανιζόταν. Ρώταγα ”ποιος είναι” και μου απαντούσε…»

Όσα είπε στο δικαστήριο η ηθοποιός

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών βρέθηκαν σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης και οι μάρτυρες της υπόθεσης ενός βιασμού και δύο απόπειρων βιασμού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, είπε:

«Είδα φλερτ αλλά δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό; Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα, ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα και έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη.

Η Λένα είναι ένα πολύ ευγενικό και ντροπαλό παιδί. Την έβλεπα κλαμένη πολλές φορές και της είπα ότι εάν συνεχίζει να την καταπιέζει έτσι να μην συνεχίσουμε. Μου έλεγε “θέλω να φύγω” και της έλεγα “όχι δεν θα φύγεις εσύ, πρέπει να φύγει ο άλλος”», κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Ερωτηθείσα για τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, η Κάτια Δανδουλάκη ανέφερε: «Ένας ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Ένας άνθρωπος όμως, ο οποίος απρόβλεπτα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια, να περάσει στην απέναντι όχθη και να δημιουργήσει τόσο κακό. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις. Πολλές φορές είχε εκρήξεις».

Εκτός από την Κάτια Δανδουλάκη, στο βήμα, σύμφωνα με το protothema.gr, ανέβηκε για να καταθέσει η ηθοποιός Λένα Δροσάκη.

Εμφανώς φορτισμένη, και συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς η μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όταν μαζί με συμφοιτήτριές της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του Γλυκούλη» και έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε έκτοτε ο Π. Φιλιππίδης άρχισε να επικοινωνεί μαζί της. Η κυρία Δροσάκη είπε στην κατάθεση της: «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα ”ποιος είναι, ποιος είναι” και μου απαντούσε ”έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@”. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: ”Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει “στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις”. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Στη συνέχεια, η κυρία Δροσάκη αναφέρθηκε στη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε, της είχε πάρει συνέντευξη μετά τη βράβευσή της με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και επεδίωκε να κάνει παρέα μαζί της. Μάλιστα σε μια από τις εξόδους τους, όπως είπε, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στο τραπέζι βρέθηκε και ο κατηγορούμενος. «Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται» ανέφερε η μάρτυρας παραθέτοντας και άλλα περιστατικά με τη συνεργάτιδα του κατηγορούμενου η οποία όπως κατέθεσε, σχεδόν τη βομβάρδιζε για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον Π. Φιλιππίδη σε τηλεοπτική σειρά. Ωστόσο, όπως είπε η κυρία Δροσακη έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται αυτές τις προτάσεις ακόμη και να ζητά υπέρογκα ποσά ως αμοιβή, καθώς γνώριζε ότι δεν θα της τα δώσουν.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη. Όπως είπε, ρώτησε την κυρία Δανδουλάκη αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε σε αυτό το έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς “θα είσαι υπό την προστασία μου|. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση (σ.σ. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές) και ξεκίνησαν οι πρόβες» ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας στη συνέχεια ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος την έβλεπε να συνομιλεί με άλλους συναδέλφους της.

«Αν εγώ μιλούσα στο διάλλειμα με ένα από τους συναδέλφους μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε “ποιος είναι ο Θεός εδώ”; ”Εγώ” απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε μας είπε δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα».

Η κατάθεση της κ. Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο.