Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Όσα είπε η Θάλεια Ματίκα στο Μικτό Ορκωτό για την πρώτη καταγγέλλουσα και τον βιασμό
Ελλάδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Όσα είπε η Θάλεια Ματίκα στο Μικτό Ορκωτό για την πρώτη καταγγέλλουσα και τον βιασμό

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Όσα είπε η Θάλεια Ματίκα στο Μικτό Ορκωτό για την πρώτη καταγγέλλουσα και τον βιασμό

Η ηθοποιός βρέθηκε από νωρίς στο δικαστήριο

Σειρά της Θάλειας Ματίκα ήταν να καταθέσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Η ηθοποιός και κουμπάρα του κατηγορούμενη, συνεργάστηκε μαζί του για δύο σεζόν στην παράσταση «Μπακαλόγατος» και ρωτήθηκε αναφορικά με την πρώτη καταγγέλλουσα, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008 κατ’ εξακολούθηση.

Η Θάλεια Ματίκα, ξεκαθάρισε ότι τη συγκεκριμένη καταγγέλλουσα την γνώρισε ως κόρη ηθοποιού, η οποία ερχόταν στο καμαρίνι και δεν είχε καμία απολύτως σχέση μαζί της.

Πρόεδρος: Σας αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα και η Ελπίδα Νίνου. Πότε γνωρίσατε πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Συνεργάστηκα στον Μπακαλόγατο με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο πρώτες σεζόν. Την γνώρισα ως κόρη συνεργάτιδας μας, ηθοποιού στην οποία ήμουν στο ίδιο καμαρίνι μαζί και με την Αλίνα Κωτσοβούλου. Δεν θυμάμαι χρονιά. Δεν έχω καλή μνήμη στις ημερομηνίες. Εγώ έφυγα μετά τη δεύτερη χρονιά.

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη συναδέλφου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό 2009 σε βάπτιση ταξιθέτριας; Ήταν η πρώτη καταγγέλλουσα με τη μητέρα της και ο κατηγορούμενος με τον γιο του. Θυμάστε αυτή βάπτιση;

Θάλεια Ματίκα: Δεν την θυμάμαι. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος. Ήμουν εκεί με τον σύζυγο μου.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάποιο περιστατικό με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι.

Πρόεδρος: Θυμάστε αν αναφέρατε στην κυρία Νίνου κάποιο περιστατικό με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Αυτό που γράφεται στον τύπο; Εγώ δεν έχω πει την φράση στη Νίνου ότι «αυτή τον αγαπά και εκείνος δεν της δίνει σημασία».

Υποστήριξη Κατηγορίας: Δεν το είπατε ποτέ αυτό;

Θάλεια Ματίκα: Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για την κόρη συναδέλφου μου και θα μπορούσε να απολυθεί.

Πρόεδρος: Τη ρωτήσατε εσείς “γιατί κλαις” την πρώτη καταγγέλλουσα στις τουαλέτες; Της είπατε «φταίει ο Πέτρος» και εκείνη έκανε νεύμα;

Θάλεια Ματίκα: Αποκλείεται να ρώτησα αυτό διότι δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ήσασταν σε μία παράσταση στο Bios… θυμάστε να συναρτηθήκατε με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι. Θυμάμαι είχαμε παει στον Πέτρο για παράσταση, σε αυτό τον εναλλακτικό χώρο και από εκεί μάλιστα πήρε τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Εισαγγελέας: Ακούστηκε ότι η παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσα στο θέατρο ήταν ενοχλητική;

Θάλεια Ματίκα: Όχι δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχω να πω κάτι. Σε αυτή τη θεατρική παράσταση ήταν ένας δεμένος θίασος δεν υπήρχαν ίντριγκες.

Η Θάλεια Ματίκα ρωτήθηκε σχετικά με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και επιβεβαίωσε ότι της είχε πει να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Θάλεια Ματίκα: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Εγώ ξεκίνησα στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππίδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».

Ένορκος: Μπορείτε να μας σκιαγραφήσετε τον χαρακτήρα Φιλιππίδη; Τι αίσθηση σας έχει αφήσει;

Θάλεια Ματίκα: Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Θέλω να είμαι ακριβής. Είναι ένας άνθρωπος που θαύμασα για το ταλέντο του, το οποίο ήταν αστείρευτο. Κάποιες φορές ήταν σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά και κάποιες φορές είχε ακραίες αντιδράσεις και οργής και θυμού και ζήλιας. Μέχρι να συμβούν αυτά που συνέβησαν δεν είχε περάσει από μυαλό μου ότι θα φτάναμε εδώ.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει κάτι για βιασμό;

Θάλεια Ματίκα: Όχι.