Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: «Καμιά καταγγελία από τις αρχές δεν του έχει γνωστοποιηθεί»
Ελλάδα

Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: «Καμιά καταγγελία από τις αρχές δεν του έχει γνωστοποιηθεί»

Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: «Καμιά καταγγελία από τις αρχές δεν του έχει γνωστοποιηθεί»

Τι είπε ο Νίκος Γεωργουλέας για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου

Για την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να παραιτηθεί από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μίλησε ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας στην εκπομπή Happy Day, ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι στιγμής ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν έχει δεχθεί κάποια καταγγελία εις βάρος του.

«Ο κ. Λιγνάδης στην επιστολή παραιτήσεως του Σαββάτου ανέφερε πολύ ξεκάθαρα ότι στοχοποιείται με ανώνυμες και μη καταγγελίες για τις οποίες όμως ο ίδιος δεν έχει λάβει ποτέ προσωπική γνώση, δηλαδή είναι φήμες που κυκλοφορούν – διαχέονται στο διαδίκτυο. Προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο θεσμός του Εθνικού Θεάτρου στο οποίο έχει την τιμή να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το καλοκαίρι του 2019 και επειδή δεν επιθυμεί να κρυφθεί πίσω από κανέναν, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή παραιτήσεως, επέλεξε αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί θεσμικά τον εαυτό του, όταν κληθεί από τις αρχές – αν κληθεί από τις αρχές- και βεβαίως να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του από δυσφημιστικές αναρτήσεις, διαδόσεις και δημοσιεύματα», είπε αρχικά ο δικηγόρος του Λιγνάδη στον Μιχάλη Πλεμμένο.

Σκέφτεται να κινηθεί νομικά αν δεν υπάρχει κάποια καταγγελία;

Έχουμε λάβει εντολή και έχουμε ενεργήσει για δυσφημιστικές αναρτήσεις οι οποίες αναφέρονται στον κύριο Λιγνάδη πάντα, όχι απλώς φήμες, γενικώς συνδέσεις, ανώνυμα σχόλια.

Στο διαδίκτυο φέρονται δυο άτομα να έχουν κάνει καταγγελίες για κάποιον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε.

Όντως είπατε πολύ σωστά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Δεν υπάρχει καμιά καταγγελία από τις αρχές. Καμία γνωστοποίηση στο δικηγορικό μας γραφείο και στον ίδιο τίποτα. Εξ ου και αδυνατούμε να απαντήσουμε οπουδήποτε. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media είπε: «Μπορώ να φανταστώ γιατί έκλεισε τους λογαριασμούς τους στα social media σε ένα τέτοιο κλίμα που επικρατεί.

Ως δικηγόρος του δεν έχω στα χέρια μου κάτι συγκεκριμένο, μια καταγγελία, μια αγωγή, μια μήνυση, μια έγκληση, ο,τιδήποτε».

https://streamable.com/thixz3