Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τη Βίκυ Πρωτογεράκη: «Πλήγμα για τον πολιτισμό αυτό που συνέβη με τον Λιγνάδη» – «Πονάει η ψυχή μου για τον Φιλιππίδη»
Νέα

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τη Βίκυ Πρωτογεράκη: «Πλήγμα για τον πολιτισμό αυτό που συνέβη με τον Λιγνάδη» – «Πονάει η ψυχή μου για τον Φιλιππίδη»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τη Βίκυ Πρωτογεράκη: «Πλήγμα για τον πολιτισμό αυτό που συνέβη με τον Λιγνάδη» – «Πονάει η ψυχή μου για τον Φιλιππίδη»

Η ηθοποιός μίλησε για τις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις και την απόπειρα βιασμού που δέχτηκε

Εκτός από την υποκριτική, η Βίκυ Πρωτογεράκη έχει σπουδάσει νομική και μάλιστα ασχολείται ενεργά με το ποινικό.

«Η ζωή μου, μου έφερνε κατάθλιψη, σπούδαζα συνέχεια για να μην σκέφτομαι. Ήταν ένα υπαρξιακό πρόβλημα αλλά μόνο μου το αντιμετώπισα», δήλωσε στη «Super Κατερίνα» και συνέχισε αναφορικά για τις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις:

«Η πρώτη ήταν στο ξεκίνημά μου. Αυτός ο άνθρωπο δεν ζει τώρα, είναι πολύ μεγάλο όνομα. Με πήρε ένα πρωί και μου λέει, “επειδή όλες έχουν περάσει από το κρεβάτι μου, πες μου πού και πότε”. Έπαιζα ήδη σε σειρά του στην τηλεόραση, ήτανάνθρωπος με μεγάλη δύναμη. Με το που το άκουσα δεν είπα τίποτα. Μετά το σκέφτηκα, του έστειλα 10 τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και του είπα να με απαλλάξει από τον ρόλο. Δεν το έκανε. Στα γυρίσματα δεν ήταν εκεί, είχε άλλους σκηνοθέτες. Στο τέλος μίλησα με τη διευθύντρια του ΑΝΤ1, της είπα ότι έχω πρόβλημα υγείας και να μην ξαναγράψει για εμένα για να φύγω».

«Η δεύτερη φορά ήταν που δεν την περίμενα ποτέ. Τον ήξερα χρόνια αυτόν τον άνθρωπο, είναι ακόμα στην τηλεόραση. Ήρθε σε μια παράσταση με είδε και μου είπε ότι μου έχει ρόλο έτοιμο. Μου είπα να πάμε για φαγητό και αφού πήγαμε μου ζήτησε να συνεργαστούμε και με τον ρόλο αλλά και σε νομικό επίπεδο. Μου είπε “θα ήθελες να κάνουμε μια σχέση;”. Λέω τι μου λέει, ήξερα και τη γυναίκα του. Με πήγε στο σπίτι με το αυτοκίνητο και την ώρα που πήγα να κατέβω μου έβγαλε τα γεννητικά του όργανα έξω. Μου ήρθε εμετός. Μου είχε δώσει διορία δύο εβδομάδες, στη μία με πήρε και με ρώτησε. Δεν φοβήθηκα. αυτούς τους θεωρώ τίποτα».

Για την απόπειρα βιασμού: «Είχα μπει σε ένα αμάξι ενός ανθρώπου γνωστού μου και μου λέει “απόψε είσαι δικιά μου”. Για 4 ώρες προσπαθούσα να τιου εξηγησω ότι αυτό που κάνει είναι βιασμός. Μετά μου είπε ότι θα με σκοτώσει. Δεν είπα τίποτα στον πατέρα μου γιατί θα είχαμε άλλα. Δεν μίλησα για όλα αυτά γιατί πίστευα ότι μπορεί ο καθένας να το αντιμετωπίσει μόνος του. Θωρώ ότι αν θες, τους αντιμετωπίζεις».

Για τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη: «Τον Δημήτρη τον ήξερα, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Είναι πλήγμα στον πολιτισμό. Δεν έχω δει τη δικογραφία και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Σαν προσωπικότητα δεν είχε δείξει κάτι. Κάναμε και παρέα. Και ο Πέτρος δεν μου είχε δώσει τέτοια δείγματα Αυτά τα άτομα τα ήξερα και δεν είχα τέτοια δείγματα ποτέ. Εγώ όταν βλέπω τον Πέτρο πονάει η ψυχή μου. Ξέρω πόσο καλός ηθοποιός είναι. Όποιος χρησιμοποιεί την εξουσία για να επιτύχει κάτι είναι γεννημένος δούλος».