Δήμητρα Σιγάλα: «Δεν ξέρω τι θα έκανα αν βίωνα σεξουαλική παρενόχληση. Σίγουρα παθαίνεις σοκ»
Ελλάδα

Δήμητρα Σιγάλα: «Δεν ξέρω τι θα έκανα αν βίωνα σεξουαλική παρενόχληση. Σίγουρα παθαίνεις σοκ»

Δήμητρα Σιγάλα: «Δεν ξέρω τι θα έκανα αν βίωνα σεξουαλική παρενόχληση. Σίγουρα παθαίνεις σοκ»

Όλα όσα αποκάλυψε στη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!

Για το ελληνικό #Metoo και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, την υποκριτική και τις σπουδές στην εγκληματολογία, αλλά και την καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε η Δήμητρα Σιγάλα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και στη Μαρία Παπαϊωάννου.

«Η αχαριστία και η αδικία με τρελαίνουν. Εκεί δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία», αναφέρει η Δήμητρα Σιγάλα και αποκαλύπτει: «Σίγουρα όλοι μας έχουμε προδοθεί κατά καιρούς, αλλά το γεγονός ότι κάποιες φιλίες κρατάνε χρόνια είναι ενθαρρυντικό. Σου δείχνει ότι παρόλο που πολλά πράγματα στη ζωή είναι υπό κατάρρευση, κάποια παραμένουν όρθια κι αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Οι περισσότερες φίλες μου είναι εκτός χώρου και είμαστε μαζί από μικρές. Έχω αποκτήσει όμως και φίλους στον χώρο της δουλειάς. Λίγους αλλά καλούς. Τους κρατάω σαν κόρη οφθαλμού. Θεωρώ ότι οι συνθήκες του επαγγέλματός μας είναι δύσκολες, οπότε όταν καταφέρεις να βρεις ανθρώπους που κατανοούν τον ψυχισμό σου και σέβονται το είναι σου, τότε αναπτύσσονται γερές φιλίες».

Αναφερόμενη στις σπουδές στην εγκληματολογία και τη σκέψη να αλλάξει καριέρα είπε: «Το 2011 είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν υπήρχαν πολλές δουλειές και στην τηλεόραση κυριαρχούσαν οι ξένες σειρές. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο πατέρας μου βρήκε αυτό το μεταπτυχιακό στη Βαρκελώνη. Κάποια πράγματα στη ζωή μου έρχονται τη σωστή στιγμή. Πότε έκανα την αίτηση, πότε με πήρανε… Μάλλον ήταν για να γίνει».

Εκείνη την περίοδο πέρασε από το μυαλό της η σκέψη να μην επιστρέψει στον χώρο της υποκριτικής. «Έλεγα “Πού θα ξαναβρώ δουλειά; Δεν υπάρχει περίπτωση”. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Σκεφτόμουν ότι θα αλλάξω καριέρα, καθώς δεν έβλεπα να γίνεται κάτι που να μου αρέσει. Σε τέτοιες καταστάσεις σε πιάνουν οι ανασφάλειές σου, λες “Μήπως εγώ δεν κάνω για αυτό τον χώρο;”. Παράλληλα όμως είχα την προσμονή του καινούριου. Όταν ανακαλύπτω κάτι που με ενθουσιάζει, γεμίζω θετική ενέργεια για το μέλλον και βλέπω διαφορετικά τη ζωή».

Αναφερόμενη στην καραντίνα και στο πώς βίωσε τα δυο Lockdown είπε:  «Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο εγκλεισμό το έζησα πιο άσχημα. Από το τέλος του καλοκαιριού όμως, που ξεκίνησαν ξανά οι δουλειές και είχα τη δυνατότητα να πηγαίνω, το βίωσα πιο ελαφριά. Σχεδόν δεν έζησα την καραντίνα. Έζησα σε τρελούς ρυθμούς και ευγνωμονώ το σύμπαν που μου έδωσε τη δυνατότητα να το κάνω. Καταλαβαίνω όμως όλους εκείνους τους ανθρώπους που ένιωσαν πίκρα, αγωνία και απογοήτευση μένοντας αναγκαστικά κλεισμένοι στα σπίτια τους και, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς δουλειά. Νιώθω λοιπόν τυχερή που δεν χρειάστηκε να το βιώσω στο δεύτερο μισό του εγκλεισμού. Είναι συναισθήματα που δεν παλεύονται και οδηγούν τους ανθρώπους σε άσχημες σκέψεις και αποφάσεις».

Τέλος, για την εμφάνιση του κινήματος #ΜeΤoo και στη χώρα μας είπε: «Στον βαθμό που αποκαλύφθηκε κανένας δεν το φανταζόταν. Την αρχική απογοήτευση και τον θυμό ωστόσο τώρα την έχουν αντικαταστήσει η ηρεμία και η γαλήνη. Νιώθω ανακούφιση που όλα πήραν τον δρόμο τους και πιστεύω στη δικαιοσύνη. Οι αξιόποινες πράξεις και συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται. Εμένα προσωπικά ευτυχώς δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν βίωνα κάτι αντίστοιχο γιατί σίγουρα παθαίνεις σοκ. Αυτό όμως είναι πραγματικά θέμα τύχης και timing. Το ότι δεν έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης είναι καθαρά συγκυριακό.

Αυτό το διάστημα που έβγαιναν και αποκάλυπταν αγόρια και κορίτσια όλα αυτά που τους είχαν συμβεί ήταν τρομακτικό. Τώρα που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη το έργο της, πρέπει να βλέπουμε μόνο φως στον χώρο μας. Έφυγε η μαυρίλα και το βάρος που είχε κατακλύσει τις ψυχές μας. Ξεκαθάρισε το τοπίο γιατί είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά, μια αγκαλιά. Μην ξεχνάμε ότι ηθοποιός σημαίνει φως και εμείς μέσα από τη δουλειά αυτή ποιούμε και ήθος».