Δημήτρης Αποστόλου: Γιατί τελικά «κόπηκε» το «Τι ψυχή θα παραδώσεις»; – Τι απέγινε η 3η σεζόν των «Δύο Ξένων»;
Νέα

Δημήτρης Αποστόλου: Γιατί τελικά «κόπηκε» το «Τι ψυχή θα παραδώσεις»; – Τι απέγινε η 3η σεζόν των «Δύο Ξένων»;

Δημήτρης Αποστόλου: Γιατί τελικά «κόπηκε» το «Τι ψυχή θα παραδώσεις»; – Τι απέγινε η 3η σεζόν των «Δύο Ξένων»;

Όσα είπε για την κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο και στη σχέση του με τον Αλέξανδρο Ρήγα

Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» είναι καταραμένο, είπε αφοπλιστικά ο Δημήτρης Αποστόλου, ενώ οι «Δύο Ξένοι» θα συνέχιζαν για 3η σεζόν, αλλά τελικά τα σενάρια έγιναν στάχτες.

«Όταν ανοίξουν οι πόρτες θα δούμε μια άλλη Ελλάδα. Είναι όλοι στα κάγκελα και κατάθλιψη πολύ», είπε αρχικά ο σεναριογράφος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show και συνέχισε για τη σχέση του με τον Αλέξανδρο Ρήγα: «Δεν μαλώσαμε, είχαμε τα δικά μας, ξεχωρίσαμε. Το επαγγελματικό μας τραύμα ήταν το “Τι ψυχή”, γιατί πέθανε στα χέρια μας. Ήταν η καλύτερη στιγμή μας. Είχαν τελειώσει οι “Δυο Ξένοι” και είχαμε το φορτίο».

«Είχαν γραφτεί και σενάρια για 3η χρονιά για τους Ξένους. Τα κάψαμε στη φωτιά. Ήταν αδικία, λόγω οικονομικών δεν προχώρησε. Με τον Αλέξανδρο έχουμε ένα κάρμα ότι όλες οι δουλειές μας ήταν “ζαλισμένες”».

Όσον αφορά στις καταγγελίες στον χώρο: «Εμείς ξέρεις τι έχουμε περάσει; Κάναμε ψυχανάλυση μέχρι το πρωί σε ηθοποιούς όταν είχε γίνει χαμός στον θίασο και δεν ξέραμε αν θα βγει η παράσταση την επόμενη μέρα. Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα. Δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια τα σοβαρά εγκλήματα. Δεν θα δικαστούν ποτέ. Εμείς με το “Τι ψυχή”, μιλούσαμε για την κακοποιημένη γυναίκα. Βάζαμε το δίλημμα αν επιτρέπεται η αυτοδικία. Αν ο κακοποιημένος άνθρωπος πρέπει να σκοτώσει τον βιαστή του. Εγώ πιστεύω ότι κάποιος δεν ήθελε να βγει αυτό πριν από 20 χρόνια. Η ιστορία ήταν να βρούμε κάτι αντίστοιχο με τους “Ξένους”. Γνώρισα δύο γυναίκες, που μου αποκάλυψαν πως είχαν βιαστεί. Άρχισα να μπαινοβγαίνω σε ιδρύματα κακοποιημένων γυναικών. Ο Αλέξανδρος είχε δει μια ταινία με βιασμούς. Κάθε φορά που τελειώναμε επεισόδιο με έπιαναν τα συκώτια μου. Νιώθω ότι είναι λίγο καταραμένο, το έχουμε παλέψει πολλές φορές να γίνει θεατρικό. Όλοι έμειναν στο κουτσομπολιό, όχι στο το τι θέλαμε να πούμε».

«Είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά όχι έτσι όπως έχει γίνει τώρα, με λαϊκό δικαστήριο. Πρέπει να υπάρχει νόμος, να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Το θυμικό λέει υπέρ, το λογικό λέει άλλα. Αν μου πειράξει τα παιδιά μου κάποιος τον έχω φάει στο γόνατο. Δεν λέω ότι είναι το σωστό», σχολίασε.

«Ο κακοποιητής είναι και κακοποιημένος. Τους λυπάμαι σε έναν βαθμό, γιατί έχουν φάει πολύ ξύλο στην ψυχή τους».

https://streamable.com/2vong1

«Ένα χοντροκομμένο καμάκι, η κακοποίηση ανηλίκου και ο δάσκαλος που ξεφεύγει από τα όρια δεν είναι το ίδιο. Δεν θα καθαρίσει ο χώρος. Κουτσομπολιό κάνουμε. Προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Πολλά ξέρουμε αλλά δεν είναι δική μας δουλειά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που το θύμα έχει εξομοιωθεί με τον θύτη. Η ευκαιρία χάθηκε. Δεν είναι βιασμένη η γυναίκα που κάθεται στον καθένα για να μην χάσει τη δουλειά της; Και λένε ότι είναι συναινετικό. Δεν είναι», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην «Τούρτα της μαμάς».

«Με τον Ρήγα κάθε φορά που μας πιέζει κάτι το κάνουμε θεατρικό. Είναι μια προβολή της οικογένειας που θα ήθελα να είχα».

Αναφορικά με τα παιδιά του τα οποία ζουν στη Βέροια: «Έχω πάει και αυθημερόν να τα δω, μου λείπουν πολύ. Έχουν υπάρξει τρομερά βράδια μοναξιάς, ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω όλες τις φωτογραφίες των παιδιών ξανά και ξανά. με πονάει πολύ».

Τον Δημήτρη Αποστόλου τον έχει βαφτίσει ο Γιώργος Παπανικολάου που ανακάλυψε το τεστ Παπ, καθώς ήταν φίλος του πατέρα του. Τον πατέρα του τον έχασε όταν ήταν τριών μηνών αλλά είχε μια μητέρα ηρωίδα.

Όσον αφορά στον Αλέξανδρο Ρήγα: «Ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια κακή παιδική ζωή, δεν θα βρει χαρά πουθενά. Είναι πολλοί φόβοι μαζί, δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό του. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι η σχέση μου μαζί του είναι καρμική και ότι ήρθαν να τον σώσω. Δεν τα κατάφερα αλλά τον νοιάζομαι».

https://streamable.com/64y3ms

Για το τι θα συνέβαινε τελικά στους «Δύο ξένους» την 3η σεζόν: «Θα τους βλέπαμε όλους πολλά χρόνια μετά. Θα παντρευόταν ο Κωνσταντίνος με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Λονδίνο και η άλλη θα μεγάλωνε μόνη της τα πόδια. Ο άλλος θα γινόταν σκηνοθέτης του συρμού, η Μαρίνα θα έκανε αρχαίο δράμα και η Ντένη θα προσπαθούσε να τους κάνει πάλι ζευγάρι. Η μπουμπού θα έφευγε για το νησί και θα γινόταν στιχουργός, μετά τον θάνατο του Μένιου στη φυλακή».

https://streamable.com/uhlwj6