Δημήτρης Ήμελλος: Ο αστυνόμος του «Σασμού» αποκαλύπτει – «Ο Αντώνης και ο Μαθιός είναι “αδέρφια”»
Νέα

Δημήτρης Ήμελλος: Ο αστυνόμος του «Σασμού» αποκαλύπτει – «Ο Αντώνης και ο Μαθιός είναι “αδέρφια”»

Δημήτρης Ήμελλος: Ο αστυνόμος του «Σασμού» αποκαλύπτει – «Ο Αντώνης και ο Μαθιός είναι “αδέρφια”»

Η Ρωσία, η διδασκαλία και η πρόταση για το «Νησί»

Ένας από τους πρωταγωνιστές του «Σασμού» που έχει αγαπηθεί πολύ από το τηλεοπτικό κοινό, είναι ο Δημήτρης Ήμελλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του αστυνόμου «Αντώνη Φραγκιαδάκη».

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, τις σπουδές του στη Ρωσία, την αγάπη του για τη διδασκαλία, αλλά και τη επιτυχημένη σειρά του Alpha.

«Η δουλειά μας είναι δημόσια, αλλά η δημοσιότητα δεν είναι δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ήμελλος, για το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται συχνά σε εκπομπές.

«Η δουλειά του ηθοποιού είναι το θέατρο που έχουμε επαφή με το κοινό, μετά έρχεται το σινεμά και η τηλεόραση θέλει να έχεις χρόνο. Ψάχνω πάντα να κάνω κάτι που με ενδιαφέρει. Δεν είναι αυτοσκοπός η τηλεόραση. Διδάσκω πάρα πολύ και αυτό είναι από τα καλύτερα πράγματα που νιώθω ότι κάνω και δεν θέλω να το χάσω. Η τηλεόραση με έναν τρόπο με περιορίζει σε αυτό. Δεν μπορούσε να βρω το ζύγιασμα των δύο αυτών πραγμάτων. Είχα δεχθεί πρόταση από το “Νησί”, αλλά είχα την πρόταση του Λευτέρη Βογιατζή, οπότε δεν γινόταν», αποκάλυψε και απάντησε για το αν το επηρέασε η κρίση.

«Δεν πείνασα ποτέ. Είχα έναν μεγάλο δάσκαλο στα νιάτα μου, πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, που μας έλεγε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταπείνωση για τον άνθρωπο που πεινάει. Υπήρξα τρομερά τυχερός, δούλεψα κατευθείαν στο θέατρο. Δεν ένιωθα ποτέ ότι μου έλειψα κάτι. Εντάξει σπίτια δεν έχω κάνει, αλλά…», δήλωσε.

Σχετικά με την υποκριτική και πώς ασχολήθηκε με αυτή: «Δεν ήθελα να κάνω θέατρο. Δεν με έπειθε η ιστορία γιατί το θεωρούσα πληκτική δουλειά. Τη θεωρούσα χόμπι. Κάποια στιγμή ο Στάθης Λιβαθινός είχε φέρει τους καθηγητές του από τη Ρωσία και εκεί είδα ότι αυτός είναι ένας δρόμος ζωής και πείστηκα ότι πρέπει να πάω εκεί να το γνωρίσω. Τότε αποφάσισα να γίνω ηθοποιός».

Για το τι είναι αυτό που αρέσει στους μαθητές του: «Νομίζω ότι είναι η τρέλα μου. Δεν έχω να μεταδώσω τίποτα παραπάνω από την αγάπη και το πόσο εμπνέει η δουλειά μας τη ζωή και εξελίσσει τον άνθρωπο. Δεν είμαι δάσκαλος, είμαι μαθητής».

Όσον αφορά στον «Σασμό» και τον ρόλο του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Μαθιός με τον Αντώνη είναι “αδέρφια”. Παρέμειναν πιστοί στην αγάπη της ζωής τους για χρόνια. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον, απλώς οι επιλογές της ζωής είναι διαφορετικές. Έχουν και οι δύο μια μοναξιά. Είναι μόνοι τους μέσα στον κόσμο που τους περιβάλλει».

«Ο Μαθιός είναι ένα “μεγάλο ψάρι”, τα μεγάλα ψάρια τα βγάζεις αργά, οπότε έχουμε όλη τη χρονιά», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Ήμελλος, μέχρι την καραντίνα δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του, ωστόσο τώρα απέκτησε μία για να βλέπει και τη σειρά. «Είμαι παιδί της παλιάς τηλεόρασης, της ασπρόμαυρης. Είναι επικίνδυνο μέσον για εμένα, αφαιρούμαι, με αιχμαλωτίζει η εικόνα και με απενεργοποιεί».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Δεν κυκλοφορώ πολύ, αλλά όταν τύχει, με προσεγγίζουν πολύ όμορφα και διακριτικά».