Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό κατά του σκηνοθέτη – Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα
Νέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό κατά του σκηνοθέτη – Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό κατά του σκηνοθέτη – Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Είναι η τρίτη κατά σειρά μήνυση που υποβάλλεται εις βάρος του

Μία ακόμα μήνυση για βιασμό φαίνεται ότι βαραίνει τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, έχει γίνει νέα μήνυση, η τρίτη κατά σειρά, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την Τρίτη και ήδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Ο μηνυτής καταγγέλλει τον βιασμό του από τον ήδη προφυλακισμένο Δημήτρη Λιγνάδη, για μία πράξη που φέρεται να τελέστηκε το 2018, όταν ο ίδιος δεν ήταν ανήλικος Σύμφωνα με την καταγγελία ο γνωστός σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, στην περιοχή δηλαδή που διέμενε ο σκηνοθέτης και ο βιασμός του τελέστηκε εκεί», αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

https://streamable.com/yckbpu

Νέα ανακοίνωση Κούγια

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την 3η μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του πελάτη του και επέμεινε στην ίδια… τακτική που ακολουθεί από τη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.

«Βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κέρκυρα, 04/03/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας »