Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι εξαρτήσεις, η κατάθλιψη και ο πατέρας του
Νέα

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι εξαρτήσεις, η κατάθλιψη και ο πατέρας του

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι εξαρτήσεις, η κατάθλιψη και ο πατέρας του

Ο σεφ μίλησε για τη μαγειρική, τα παιδιά και τα ναρκωτικά

«Η μαγειρική είναι ψυχολογία» σύμφωνα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στις συνταγές και συχνά ανακυκλώνονται.

Ο γνωστός σεφ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και αποκάλυψε ότι δεν μαγειρεύει σπίτι του, τόσο ο ίδιος όσο και γενικότερα. «Μαγειρεύει η γυναίκα μου. Όταν φτιάξει, κάνει σούπερ πράγματα. Τελευταία φορά έφτιαξε παστίτσιο, πριν από δύο χρόνια. Αλλά ήταν αξέχαστο».

Στη συνέχεια, μίλησε για το αγαπημένο του φαγητό αλλά και για τα της μαγειρικής. «Δεν κάνω καθόλου καλά μακαρόνια με κιμά, γιατί είναι το αγαπημένο μου φαγητό και όποτε το φτιάχνω, αγχώνομαι. Στα δύσκολα, συγκεντρώνομαι, γουστάρω πολύ. Στα παραδοσιακά το χάνω. Η μαγειρική είναι ψυχολογία, είναι φάση. άμα αγχωθείς για κάτι δεν θα γίνει καλό το φαγητό» σημείωσε σχετικά.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο τι θα έκανε αν τα παιδιά του αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαρτήσεων, κάτι που ο ίδιος βίωσε στο παρελθόν.

«Για μένα αυτό δεν είναι το δύσκολο, Το δύσκολο θα είναι να μεγαλώσω παιδιά που δεν θα ξέρουν τι θα θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Προτιμώ τα παιδιά μου να βρουν τι θέλουν να κάνουν και ποιο δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους, με τις παράπλευρες απώλειες, παρά να μεγαλώσω παιδιά που λένε ‘’δεν ξέρω τι θα κάνω’’. Μπορώ να αντιμετωπίσω το παιδί μου να έχει πρόβλημα με ναρκωτικά, αλκοόλ με οτιδήποτε. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την απάθεια. Να βλέπω νέους ανθρώπους, να μη ξέρουν τι θέλουν να κάνουν» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ έχουν πολύ σωματικό πόνο. Όταν περάσει ο σωματικός πόνος καθαρίζεις. Η κατάθλιψη δεν περνάει εύκολα. Διανύουμε τα χρόνια της κατάθλιψης».

Τέλος, μίλησε με αγάπη και συγκίνηση για τον πατέρα του. «Δεν τον βλέπω συχνά, αλλά τον αγαπάω πάρα πολύ. Είναι ο άνθρωπος που με γέμισε αξίες. Έκανε πολλά πράγματα στη ζωή του. Ήταν άνθρωπος αξίας. Με έπαιρνε και μικρό μαζί του στις δουλειές. Να ‘ναι καλά, τον αγαπώ πολύ».