Δόμνα Μιχαηλίδου: Αιχμές για το «Χαμόγελο του παιδιού» – Τα 25 εκατομμύρια πλεόνασμα, η βίλα των 2 εκατ. ευρώ και η απάντηση του ΜΚΟ
Πρωινές εκπομπές

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αιχμές για το «Χαμόγελο του παιδιού» – Τα 25 εκατομμύρια πλεόνασμα, η βίλα των 2 εκατ. ευρώ και η απάντηση του ΜΚΟ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αιχμές για το «Χαμόγελο του παιδιού» – Τα 25 εκατομμύρια πλεόνασμα, η βίλα των 2 εκατ. ευρώ και η απάντηση του ΜΚΟ

Η υφυπουργός Εργασίας εξαπέλυσε τα πυρά της κατά του «Χαμόγελου», αναφορικά με τα οικονομικά του οργανισμού

Αιχμές για το «Χαμόγελο του παιδιού» εξαπέλυσε Δόμνα Μιχαηλίδου , τονίζοντας ότι ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και 5 εκ. ευρώ στην Ελβετία.

Η υφυπουργός Εργασίας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη» και επεσήμανε, ότι πέραν των χρημάτων που βρίσκονται σε απόθεμα, έχει διαβάσει ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, διαμένει σε βίλα αξίας 2 εκατ. ευρώ και παρά τα χρήματα που υπάρχουν δεν φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» περισσότερα μπάνια για τα παιδιά.

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη βίλα των 2 εκατ. ευρώ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, διαμένει σε μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, που κοστίζει περίπου δύο 2 εκατ. ευρώ, στον Άλιμο, το οποίο είναι πάντως, κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα.

Η απάντηση

«Αναφορικά με το διαμέρισμα που διαμένει ο Κώστας Γιαννόπουλος και η οικογένειά του, σημειώνεται ότι του έχει παραχωρηθεί προς χρήση στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας ο εκάστοτε Πρόεδρος προβλέπεται να διαμένει σε ένα από τα ακίνητα το Οργανισμού και να καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, κοινοχρήστων. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα αξιοποιείται τόσο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της οικογένειάς του, όσο και ως ένα κατ’ ουσίαν συντονιστικό κέντρο των δράσεων του Οργανισμού στο πλαίσιο της 24ωρης απασχόλησής του», αναφέρει η απάντηση του «Χαμόγελου» στο δημοσίευμα.

«ΤΟ ΒΗΜΑ» ανέφερε επίσης ότι το 2018 υπάρχουν καταθέσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά ακόμα και της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ.

Στα δημοσιεύματα αυτόα, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε μεταξύ άλλων, ότι έχει λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

«Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό», ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου.