Δραματική η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια  – Αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία
Κοινωνία

Δραματική η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια – Αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία

Δραματική η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια  – Αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης

Εφιάλτης δίχως τέλος είναι η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει περιοχές της χώρας με τα τρία μεγάλα μέτωπα να βρίσκονται σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία.

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά που καίει από προχθές, Τρίτη 3 Αυγούστου, κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό.

Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη.

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Για εκκένωση ετοιμάζεται η Αγία Άννα Εύβοιας, έκκληση των κατοίκων για εναέρια μέσα.

Τιτάνια μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρχαία Ολυμπία, για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, που προς το παρόν δεν απειλούνται.

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ μετέβη και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πέντε εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».