«Εάν το ΝΑΤΟ ακολουθήσει τον παραλογισμό του Πούτιν θα έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο»
Διεθνή

«Εάν το ΝΑΤΟ ακολουθήσει τον παραλογισμό του Πούτιν θα έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Εάν το ΝΑΤΟ ακολουθήσει τον παραλογισμό του Πούτιν θα έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο»

Το μοντέλο που ακολουθεί ο Πούτιν

Ο υφυπουργός Παιδείας και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στον φόβο ενός πυρηνικού ολέθρου.

«Όσο δυσκολεύονται οι Ρώσοι να καταλάβουν τις πόλεις της Ουκρανίας, τόσο θα αρχίσουν να θίγονται βασικές υποδομές της χώρας που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα ή την ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες.

Έχουμε ένα συνδυασμό πραγματικότητας και ιδεοληψιών. Ο Πούτιν έλεγε ότι δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος, συνεπώς δεν περίμενε να αντισταθούν οι Ουκρανοί.

Κάλεσε να παραδοθούν, και οι Ρώσοι ανέφεραν ότι έχουν καταλάβει 10 χωριά. Δεν ξεκίνησαν να καταλάβουν 10 χωριά, αλλά μεγαλύτερες περιοχές, ωστόσο δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη της αντίστασης.

Δεν υπάρχει ουκρανική αεροπορία, γιατί διαφορετικά η φάλαγγα θα ήταν ο πιο εύκολος στόχος.

Δεν έχουμε πραγματική εικόνα για το τί συμβαίνει επί ουκρανικού εδάφους στον τομέα της ενημέρωσης, καθώς υπάρχει προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές», ανέφερε αρχικά.

Το μοντέλο της Τσετσενίας θα ακολουθήσει ο Πούτιν

Ο κ. Συρίγος τοποθετήθηκε σχετικά με την τακτική που φέρεται ότι ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα ακολουθήσει η τακτική της Τσετσενίας, όπου το Μπρόζνι ισοπεδώθηκε για να το καταλάβουν οι Ρώσοι

Ίσως έχουμε ισοπεδωμένες άλλες πόλεις. Θα βασιστεί στις ελλείψεις των προϊόντων γιατί όσο υπάρχουν τρόφιμα και φάρμακα υπάρχει και αντίσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση και πίστευε ότι θα έχει στρατιωτική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ.

Έχουμε μία παρέμβαση του Πούτιν με την εισβολή.

Kαι αυτό δεν σημαίνει ότι και το ΝΑΤΟ, πρέπει να ακολουθήσει τον παραλογισμό του Πούτιν και να πρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, πράγμα που θα σήμαινε Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το θέμα είναι να λάβει υπόψιν του ο Πούτιν τις οικονομικές κυρώσεις για να επανέλθει στην πραγματικότητα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Συρίγος.