Εφιάλτης στην Αττική: Εκκενώνεται και η περιοχή στη λίμνη του Μαραθώνα
Κοινωνία

Εφιάλτης στην Αττική: Εκκενώνεται και η περιοχή στη λίμνη του Μαραθώνα

Εφιάλτης στην Αττική: Εκκενώνεται και η περιοχή στη λίμνη του Μαραθώνα

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Έναν τεράστιο εφιάλτη ζει η Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν από αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, ξεκίνησε ένα νέα μέτωπο πυρκαγιάς το οποίο εξελίχθηκες πολύ γρήγορα και έκανε εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου, ενώ μπήκε και σε οικισμούς, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες και εθελοντές έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά από το απέναντι μέρος της Εθνικής Οδού, στις Αφίδνες, ωστόσο η… βροχή από κάφτρες δημιούργησε διάσπατρες εστίες, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τη νύχτα Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτη και Πολυδένδρι.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στη γέφυρα των Αφιδνών, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ η ΓΓΠΠ, έστειλε νέο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και στο Καλέτζι να εκκενώσουν προς Γραμματικό.

Αρχές καλούν τους πολίτες να κατευθυνθούν προς το Γραμματικό, καθώς η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση γύρω από την περιοχή, πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις, την ώρα που οι άνεμοι ολοένα και δυναμώνουν.

Νέο μέτωπο ανάμεσα στον Άγιο Στέφανο και το Γραμματικό

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη βόρεια Αττική και διαρκώς επεκτείνεται προς νέες περιοχές.

Τα Έρικσον επιχειρούν το ένα μετά το άλλο. Η φωτιά καίει σε κατάφυτο σημείο ανάμεσα στον Άγιο Στέφανο και το Γραματικό. Η αναζοπύρωση καταβαίνει σε απόκρυμνο σημείο.

Οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν κληθεί να φύγουν προς τον Μαραθώνα. Το ευτυχές είναι ότι τα εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς από αέρος.