Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Larry King
Κόσμος

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Larry King

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Larry King

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του

Τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 87 ετών έχασε ο θρυλικός παρουσιαστής Larry King, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πάλευε με τον κορονοϊό.

Ο κορυφαίος των talk show στις ΗΠΑ νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εκεί όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη, καθώς στο παρελθόν είχε περάσει καρκίνο και προβλήματα με την καρδιά του.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.


Η ζωή και η πορεία του

Ο Larry King γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1933 στο Μπρούκλιν από γονείς Εβραίους μετανάστες.  Ο πατέρα τους Άαρον ήταν από την Αυστρία και η μητέρα του Τζένι μοδίστρα στο επάγγελμα από τη Λιθουανία.

Στο ξεκίνημά του ήταν πρωινός dj στο Μαϊάμι στη Φλόριντα το 1957, ενώ στη συνέχεια, το 1978 μπήκε στον χώρο των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, καθώς είχε αποκτήσει το δικό του κοινό εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου που πραγματοποιούσε τις συνεντεύξεις του.

Το 1985, το αμερικανικό δίκτυο CNN του ανέθεσε την παρουσίαση εκπομπής σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, εκεί όπου παρέμεινε μέχρι το 2010, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Βρετανό Pirs Morgan.

Ο ίδιος συνέχισε την πορεία του στο κανάλι μέχρι το 2012, όταν και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα δικό του εγχείρημα, το Ora TV, με τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Carlos Slim. Παράλληλα, δέχτηκε κριτική τα τελευταία χρόνια για τη συνεργασία του με τον ρωσικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RT.

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιρνε συνεντεύξεις είχε δημιουργήσει φανατικό κοινό και φανατικούς εχθρούς. Ακόμα και στο απόγειο της καριέρας του υπήρχαν άνθρωποι που τον κατηγόρησαν ότι έκανε ελάχιστη προετοιμασία για τις συνεντεύξεις και για το γεγονός ότι δεν «στρίμωχνε» τους καλεσμένους του με δύσκολες ερωτήσεις.

Ο ίδιος το παραδεχόταν και δικαιολογούσε τον εαυτό του λέγοντας πως «προτιμούσε να μαθαίνει μαζί με τους θεατές». Άλλωστε, δήλωνε πως δεν επιθυμούσε να θεωρείται δημοσιογράφος.

Ο Larry Kingk είχε παντρευτεί οκτώ φορές με επτά γυναίκες (ο τελευταίος του γάμος με την Shawn Southwick, έληξε με διαζύγιο το 2019).

Το 1987 είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα.

Το 2019 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. ενώ μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων τον Αύγουστο του 2020, έχασε δύο από τα πέντε παιδιά του και συγκεκριμένα τον γιο του Andy, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και την κόρη του Chaia, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.