Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου μέσα από τη φυλακή – «Δεν γνωρίζω τον “Κρητικό”. Δεν πήγα στη Σούδα»
Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου μέσα από τη φυλακή – «Δεν γνωρίζω τον “Κρητικό”. Δεν πήγα στη Σούδα»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου μέσα από τη φυλακή – «Δεν γνωρίζω τον “Κρητικό”. Δεν πήγα στη Σούδα»

Την πρώτη δήλωση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πρόβαλε πριν από λίγη ώρα η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο πιλότος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε στο ημερολόγιο της συζύγου του, στην απόφαση για την επιμέλεια της 11 μηνών κόρης του, Λυδίας, από την πεθερά του, αλλά και στο αν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον επιχειρηματία της ταβέρνας «Κρητικός».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι νιώθει «ανακουφισμένος» από την απόφαση να αναλάβει η μητέρα της Καρολάιν την επιμέλεια της κόρης του καθώς όπως αναφέρει: «Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο».

Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα οικόπεδο που θα αγόραζε με την Καρολάιν, λέγοντας: «Ακούγονται ανακρίβειες σχετικά με ένα οικόπεδο που θα αγοράζαμε με την Καρολάιν. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του. Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα χρήματα για την κηδεία, αλλά εγώ. Εγώ τα πλήρωσα όλα».

Στη συνέχεια, ο δράστης αναφέρθηκε σε όσα ακούγονται για επαφές που είχε με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός»: «Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωριζόμασταν, δεν έχω πάει ποτέ στο μαγαζί του. Όπως ούτε εγώ, ούτε η Καρολάιν έχουμε ταξιδέψει στη Σούδα αυτήν τη χρονιά».

Τέλος, για τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας και το ημερολόγιο της Καρολάιν είπε: «Τη θεωρώ αναξιόπιστη γιατί όσα δημοσιεύει είναι αναληθή. Δεν υπάρχει ημερολόγιο».

Με τη σειρά του και ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και στην Άννα Ζηρδέλη και ανέφερε: «Η αντίδραση είναι συγκεκριμένη από τον πελάτη μου. Προφανώς αποδέχεται τη διάταξη της κυρίας Εισαγγελέως Ανηλίκων, που ορίζει για την επιμέλεια του τέκνου. Αυτό που λέει είναι ότι θέλει να εξασφαλίσει το καλύτερο μέλλον για το παιδί. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα μας η προσφυγή. Από Σεπτέμβριο περιμένουμε και το δικαστήριο για να οριστικοποιηθεί η επιμέλεια και η επικοινωνία για το παιδί».

Και συμπλήρωσε για την πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού: «Επειδή έγινε ομαλή μετάβαση των πραγμάτων, τον χαροποιεί αυτό το γεγονός. Από την πρώτη μέρα είναι μετανιωμένος και έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Το Α και το Ω για εκείνον είναι το παιδί του. Δεν έχει ζητήσει βοήθεια από ειδικό, ούτε από την υπηρεσία έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Είναι σε μια κατάσταση συνειδητοποίησης του αδικήματός του. Έχει επικοινωνία με τους έξω».

https://streamable.com/j4xe7a