Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ ο συζυγοκτόνος της Καρολάιν – «Την έπνιξε μπροστά στα μάτια του μωρού της»
Διεθνή

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ ο συζυγοκτόνος της Καρολάιν – «Την έπνιξε μπροστά στα μάτια του μωρού της»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ ο συζυγοκτόνος της Καρολάιν – «Την έπνιξε μπροστά στα μάτια του μωρού της»

Η στυγερή δολοφονία έχει απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα

Εκτός από την Ελλάδα, συγκλονισμένη είναι και η παγκόσμια κοινή γνώμη με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στο οποίο αποδείχθηκε τελικά ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, μητέρας ενός βρέφους 11 μηνών, ήταν ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 32χρονος πιλότος, ύστερα από 37 μέρες «θεάτρου» και αλλεπάλληλων ψεμάτων στην αστυνομία και φυσικά την οικογένεια του θύματος και τη δική του, συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία είχε καταλήξει πλέον στις αποδείξεις που τον «έδειχναν» ως δράστη.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, ελικόπτερο κατέφθασε στην Αλόννησο για να τον παραλάβει, με τη δικαιολογία ότι έχει βρεθεί ένας άνθρωπος που ενδεχομένως να είναι ο δράστης και πρέπει να τον δει για αν τον αναγνωρίσει. Εκείνη την ώρα τελούνταν το μνημόσυνο του άτυχου κοριτσιού και λίγο μετά το τέλος του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Η σκηνή που καταγράφηκε και θεωρείται αδιανόητη από την πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι άλλη από την εικόνα του 32χρονου να αγκαλιάζει τη μητέρα του θύματος με στοργή, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Περίπου έξι ώρες μετά την άφιξή του στη ΓΑΔΑ, ανακοινώθηκε η ομολογία του ότι εκείνος έπνιξε την Καρολάιν και τον σκύλο του και πως σκηνοθέτησε το υπόλοιπο σκηνικό, γιατί φοβόταν να πει την αλήθεια, καθώς δεν ήξερε τι θα απογίνει η 11 μηνών Λυδία.

Οι εξελίξεις καθήλωσαν την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, με τον συζυγοκτόνο να γίνεται πρωτοσέλιδα τόσα στα Μέσα της Αγγλίας, εκεί από όπου καταγόταν η Καρολάιν,  αλλά και της Αμερικής και της Γερμανίας.

New York Post

Η αμερικανική εφημερίδα αναπαρήγαγε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας, λαμβάνοντας πληροφορίες από το prototema.gr. «Ο σύζυγος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του στην Αθήνα και ότι έβγαλε από το μυαλό του την ιστορία με τους διαρρήκτες», αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ένας Έλληνας στραγγάλισε μέχρι θανάτου τη νεαρή του σύζυγό του και έφτιαξε μια ιστορία για τρεις διαρρήκτες που τη σκότωσαν μπροστά στην 11χρονη κόρη τους/ Αλλά, χθες, ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρου Μπάμπης Αναγνωστοπουλος παραδέχτηκε ότι ήταν όλα ψέματα».

The Sun

Η βρετανική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «”Δολοφόνος”: “Ο σύζυγος της Καρολάιν είναι αυτός που τη σκότωσε”», τονίζοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποδυόταν το ρόλο του θλιμμένου χήρου επί εβδομάδες.

«Ήταν ένας πρώτης τάξης ηθοποιός… ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε στην Αλόννησο ήταν να αγκαλιάσει τη μητέρα της Καρολάιν και να της πει ότι πηγαίνει στην Αθήνα για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο», δήλωσε ένας αστυνομικός χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του στην εφημεριδα.

Daily Mail

Με τίτλο: «Εγώ σκότωσα τη Καρολάιν », η εφημερίδα παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης και την ομολογία του 32χρονου πιλότου.

Ιndependent

Με τίτλο: «Καρολάιν Κράουτς: O σύζυγός της ομολόγησε τη δολοφονία της Βρετανίδας στην Αθήνα», η εφημερίδα παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια από την αστυνομία, παρουσιάζοντας μια ψεύτικη διάρρηξη στο σπίτι του ζευγαριού.

Guardian

Η βρετανική εφημερίδα παρουσίασε την ανακοίνωση της αστυνομίας μετά την ομολογία του 32χρονου συζύγου, ότι ήταν εκείνος που σκότωσε την άτυχη μητέρα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δήλωση του υπουργού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι από την πρώτη στιγμή είχε σοκαριστεί από τη «βαρβαρότητα» του εγκλήματος.


Mirror

Η βρετανική εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων ότι «ο σύζυγός της τη βασάνισε μπροστά στο μωρό τους», δίνοντας βάση στο γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ μετέφερε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από τη Αλόννησο στην Αθήνα με ελικόπτερο, μετά το μνημόσυνο της συζύγου του.

Bild

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε στον τίτλο της ότι:«O δολοφόνος ήταν ο σύζυγός της. Απίστευτη τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας μιας μητέρας στην Αθήνα».

«Στις 11 Μαΐου του 2021, η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας της Αθήνας. Περίπου στις 5 π.μ., τουλάχιστον τρεις άνδρες λέγεται ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας και δολοφόνησαν τη νεαρή μητέρα μπροστά από την κόρη της Λύδια. Τουλάχιστον αυτή την ιστορία έφτιαξε ο σύζυγός της Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αναγνωστόπουλος. Τώρα όμως αποκαλύπτεται η αλήθεια: «ΉΤΑΝ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ», προσθέτει το δημοσίευμα.