Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ξεσπά ο καλλιτεχνικός κόσμος για τη δολοφονία της 26χρονης – «Η Γαρυφαλλιά ήταν μόνη»
Ελλάδα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ξεσπά ο καλλιτεχνικός κόσμος για τη δολοφονία της 26χρονης – «Η Γαρυφαλλιά ήταν μόνη»

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ξεσπά ο καλλιτεχνικός κόσμος για τη δολοφονία της 26χρονης – «Η Γαρυφαλλιά ήταν μόνη»

Οργή και πόνο προκαλεί το ειδεχθές έγκλημα στη Φολέγανδρο. Ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή πέθανε από πνιγμό έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μετά και την ομολογία του 30χρονου συντρόφου της, μάλιστα, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι αντιδράσεις και τα μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας είναι πολλές.

Απλός κόσμος, αλλά και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο ξεσπούν και ζητούν ενωμένοι με μια φωνή να μην υπάρξει άλλη γυναικοκτονία.

Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα του γνωστού ηθοποιού και πατέρα Χάρη Τζωρτζάκη που αναφέρει: «Έχεις μια κόρη. Τη φροντίζεις. Της αλλάζεις πάμπερ, της βάζεις κρεμούλες, τις πλένεις τα μαλλιά και μετά τα χτενίζεις. Αν έχει μπούκλες, τα χτενίζεις δύσκολα. Δεν ξέρεις να φτιάχνεις κοτσιδάκια, αλλά για την κόρη σου το μαθαίνεις κι αυτό. Κι αυτή πάει και στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη. “Μπαμπά είμαι όμορφη;”. “Είσαι το πιο όμορφο λουλούδι του κόσμου. Αγάπη μου”. Κι ύστερα διαβάζεις ότι κάποιος “λεβέντης” πήγε και έκοψε το λουλούδι. Άλλο ένα. Και τα λουλούδια του κόσμου είναι τα δικά μας παιδιά. Κι εγώ είμαι πατέρας ενός λουλουδιού. Κι αν ένα ζε σουί υπάρχει είναι αυτό. Είμαστε όλοι γυναίκες».

Το μήνυμά του μάλιστα αναδημοσίευσαν οι : Μαρία Ναυπλιώτου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεωργία Αβασκαντήρα.

Στον ίδιο τόνο και η Τζένη Διαγούπη που γράφει: «Πόσες ακόμη; Ξέρεις ότι η κόρη σου, η φίλη σου, η αδελφή σου είναι διακοπές με τον φίλο της. Και η μόνη κακιά στιγμή που βάζεις με τον νου σου είναι κάποιο ατύχημα (αυτοκίνητο, μηχανάκι). Αυτή είναι η κακιά στιγμή. Φθάνει πια. Θα ήθελα να βάλω #καμία μόνη, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Η Γαρυφαλλιά ήταν μόνη».

Συγκινητικά και τα μηνύματα της Δανάης Μπάρκα,του Αναστάσιου Ροϊλού, της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και του Χρήστου Σπανού…

Συγκεκριμένα η Δανάη Μπάρκα έγραψε: «Μόλις διάβασα για το νέο ειδεχθές έγκλημα, στην Φολέγανδρο. Δεν χωράνε ποτέ λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως ας κοιτάξουμε σήμερα όλοι ψηλά στον ουρανό να προσευχηθούμε να ηρεμήσει η ψυχούλα της άτυχης κοπέλας και να βρουν την δύναμη οι γονείς και η οικογένειά της να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί.

Ολοένα και περισσότερα τα εγκλήματα, οι φόνοι, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους, που θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο και πιστεύουν πως είναι ανώτεροι και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κορίτσια και αγόρια ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σημαντικότερος από ΚΑΝΕΝΑΝ. Είμαστε όλοι ίσοι… όχι ίδιοι, ΙΣΟΙ. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να φέρεται με έπαρση και βίαιο τρόπο σε εμάς ή στους γύρω μας».

Γεννηθήκαμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, δημιουργικοί, αγαπημένοι με τους γύρω μας και δυνατοί. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί κτήμα του. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να μας στεναχωρεί, να μας πληγώνει, να ξεσπάει επάνω μας. Μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μην μας αγαπάμε και να μην μας θαυμάζουμε. Είμαστε σημαντικοί, είμαστε απαραίτητοι. Είμαστε σπουδαίοι και να μην αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν βλέπει την μαγεία μας να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μαγικοί. Ας μεγαλώνουμε όλοι τα παιδιά, που έχουμε γύρω μας δείχνοντας τον όμορφο κόσμο μας, εξελίσσοντας την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, την ευαισθησία, την ανθρωπιά. Φτάνει πια η βία. Φτάνει πια η απανθρωπιά. Φτάνει το μίσος. Αγάπη. Όλα γίνονται, όταν υπάρχει αγάπη».