Έλενα Ακρίτα: «Το κακό είναι ότι ο Σεφερλής είναι καλός ηθοποιός – Οι ατάλαντοι χρειάζονται ένα τέτοιο “οπλοστάσιο”»
Νέα

Έλενα Ακρίτα: «Το κακό είναι ότι ο Σεφερλής είναι καλός ηθοποιός – Οι ατάλαντοι χρειάζονται ένα τέτοιο “οπλοστάσιο”»

Έλενα Ακρίτα: «Το κακό είναι ότι ο Σεφερλής είναι καλός ηθοποιός – Οι ατάλαντοι χρειάζονται ένα τέτοιο “οπλοστάσιο”»

Τι είπε για την ιδεολογική «κόντρα» με τον Μάρκο Σεφερλή και το metoo

Το σπίτι της στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή της, «Super Κατερίνα», άνοιξε η Έλενα Ακρίτα, η οποία λατρεύει να κάνει τραπέζια για φίλους της, ωστόσο βαριέται πολύ να μαγειρεύει.

Η γνωστή δημοσιογράφος και κριτικός παραχώρησε συνέντευξη στην KatKen και μίλησε για τις μεγάλες διαφορές της τηλεόρασης του τότε και του σήμερα, τον Μάρκο Σεφερλή, αλλά και το κίνημα metoo.

«Το podcast φοβόμουν να το κάνω, όμως αυτό σκίζει και το κάνω με πολύ χαρά. Τηλεόραση δεν έχω σκεφτεί, γιατί κάνω κι άλλα πράγματα, γράφω και στο news247, θέλω να γράψω κι ένα βιβλίο. Η τηλεόραση έχει αλλάξει πολύ στη μυθοπλασία. Όταν ο Παπακαλιάτης είχε κάνει το πρώτο γκέι φιλί μόνο που δεν είχαν κατέβει στον δρόμο με σταυρούς να τους ξορκίσουν. Τώρα δίνεται ένα τηλεοπτικό φιλί και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση και όχι μόνο δεν το καταδικάζει κανείς, αλλά το αποθεώνουν. Αυτό είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Αλλάζουν οι γεννιές και τα πράγματα. Το φιλί που ήταν μη αποδεκτό, τώρα είναι. Όταν στα 25 έγραφα και χρησιμοποιούσα ένα κείμενο σατιρικό για κοντές και χοντρές, τώρα ντρέπομαι και θα ζητούσα συγγνώμη. Το έχω κάνει στο παρελθόν 1-2 φορές», δήλωσε αρχικά και αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφερλή:

«Δεν έχουμε κάτι να βρούμε. Δεν υπάρχει κανένα μίσος. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου έχει κάνει κάτι , δεν του έχω κάνει κάτι. Είναι καθαρά ιδεολογικό το πρόστιμο της θεατρικής μου σύγκρουσης μαζί του. Δεν πιστεύω ότι η σάτιρα είναι να χλευάζουμε ευπαθείς ομάδες. Εκείνος το βλέπει διαφορετικά και πάρα πολύς κόσμος το αγκαλιάζει αυτό που κάνει. Έχω δει στον ΑΝΤ1 παραστάσεις του. Τα βλέπω, τι να δω από κοντά; Το κακό είναι ότι είναι καλός ηθοποιός ο Σεφερλής. Θα μπορούσε να κάνει μια θεατρική καριέρα χωρίς ένα οπλοστάσιο που δεν το χρειάζεται. Το συγκεκριμένο οπλοστάσιο το χρειάζονται οι ατάλαντοι. Από την πρώτη κριτική μου που μας τέντωσε το είχα πει ότι είναι καλός ηθοποιός. Με τα κείμενά του έχω πρόβλημα όχι με την υποκριτική του ικανότητα. Αν το έβλεπα βέβαια και θα του μιλούσα. Όλο το θέμα είναι να λύσουμε αν η σάτιρα έχει ή δεν έχει όρια. Αν κάτσω και κάνω κουρέλι κάποιον επειδή έχει παραπάνω κιλά ή είναι γκέι, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Τη γυναίκα του την ξέρω πολλά χρόνια και είναι εξαιρετική. Εδώ υπάρχει ιδεολογική διαφορά που πρέπει να ξεκαθαρίσει γενικότερα. Δεν θα κάνω πίσω».

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε και για την περίοδο που δεχόταν απειλές: «Ήταν το 2011-12 με τη Χρυσή Αυγή. Όταν αρθρογραφούσα με έντονο τρόπο γι αυτό το μόρφωμα που η δικαιοσύνη απεφάνθει ότι είναι εγκληματική οργάνωση, είχα δεχθεί απειλές, ήταν άνθρωποι έξω από το σπίτι μου και αναγκάστηκα να προσλάβω ιδιωτική φρουρά, την οποία έχω μέχρι και τώρα για να νιώθω ασφαλής εγώ και η οικογένειά μου. Η διαφορά είναι ότι την πλήρωσα από την τσέπη μου, δεν ζήτησα αστυνομικούς».

Όσον αφορά στο metoo και τις κατηγορίες στον Δημήτρη Λιγνάδη: «Έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ δεν τον ήξερα, τον είχα δει σε θέατρα, είχαμε βρεθεί και είχαμε φωτογραφηθεί, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσος βόθρος. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ο σωφρονισμός στις φυλακές πρέπει να γίνεται με όλα τα μέσα».