Ελένη Μενεγάκη: «Το “σοκάρει” πια μου φαίνεται ότι είναι πολύ απλό να το λέμε»
Νέα

Ελένη Μενεγάκη: «Το “σοκάρει” πια μου φαίνεται ότι είναι πολύ απλό να το λέμε»

Ελένη Μενεγάκη: «Το “σοκάρει” πια μου φαίνεται ότι είναι πολύ απλό να το λέμε»

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που άκουγε η παρουσιάστρια

Σοκαρισμένη εμφανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη με τα θέματα επικαιρότητας που παρουσίασε στην εκπομπή της και κυρίως με την υπόθεση στον Βόλο, εκεί όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών, φέρεται ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά για δύο χρόνια από τον παππού του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει φρίκη στο πανελλήνιο και η Ελένη Μενεγάκη εξέφρασε τους προβληματισμούς της και ζήτησε καμπάνιες ενημέρωσεις για τους γονείς.

«Το “σοκάρει” πια μου φαίνεται ότι είναι πολύ απλό να το λέμε. Καμιά φορά βλέπουμε τις ειδήσεις και λες “δεν μπορεί» είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη και στη συνέχεια ανέφερε: «Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει κάτι σαν καμπάνια ενημέρωσης γι΄αυτά τα θέματα. Για το πώς ένας γονιός μπορεί να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί του, γιατί απ’ ότι λένε όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα, όταν έχουμε τέτοια περιστατικά είναι στο πολύ κοντινό περιβάλλον της οικογένειας. Όχι πάντα, συνήθως.

Εμείς ως γονείς χρειαζόμαστε ενημέρωση πως να καταλαβαίνουμε το παιδί μας πριν φτάσει να μας μιλήσει που μπορεί να μη μιλήσει και ποτέ. Τα παιδιά φοβούνται. Είναι πολύ εύκολο να τα παρασύρει κάποιος ειδικά αν είναι στο κοντινό περιβάλλον και να τους πει ότι δεν πρέπει να μιλήσουν. Εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε. Πως θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πιο γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μας βοηθήσουν να βλέπουμε πράγματα που ίσως δε δίνουμε καμία σημασία».