Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ο Απόστολος Λύτρας με τα όσα είπε για τις καταθέσεις των γιατρών – «Φρίκη, έπεφταν κομμάτια από το σώμα της»
Νέα

Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ο Απόστολος Λύτρας με τα όσα είπε για τις καταθέσεις των γιατρών – «Φρίκη, έπεφταν κομμάτια από το σώμα της»

Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ο Απόστολος Λύτρας με τα όσα είπε για τις καταθέσεις των γιατρών – «Φρίκη, έπεφταν κομμάτια από το σώμα της»

Ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετέφερε τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Μαραθώνιο καταθέσεων είχε η χθεσινή ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Αθηνά, εκεί όπου οι γιατροί της Ιωάννας Παλιοσπύρου, εναπόθεσαν τα δεδομένα για τη ζωή και την υγεία της ενώπιον της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι από θαύμα ζει, μετά την τεράστια ποσότητα από βιτριόλι που της έριξε η καθ’ ομολογίαν δράστρια, Έφη Κακαραντζούλα, στην επίθεση που της έκανε.

Στο δικαστήριο, εκτός από την Ιωάννα, την κατηγορούμενη και τους γιατρούς, βρέθηκε και ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται ότι είναι η αιτία που συνέβησαν όλα αυτά τον πριν από ενάμιση χρόνο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος της Ιωάννας, κ. Απόστολος Λύτρας.

«Οι καταθέσεις περιέγραψαν τη φρίκη – Έπεφταν κομμάτια από το σώμα της κάτω»

«Ήταν συγκλονιστικές οι καταθέσεις. Περιέγραψαν τη φρίκη που μαζί με την Ιωάννα βίωσαν όπως την είδαν. Ο μάρτυρας που την είδε πρώτη ανέφερε ότι έπεφταν κομμάτια από το σώμα της κάτω. Ο πρώτος γιατρός που την περιέθαλψε είπε ότι το σώμα της είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου και ότι οι πιθανότητες ήταν να μη φτάσει στο νοσοκομείο. Το ίδιο είπε και η κ. Καλοφώνου», είπε ο κ. Λύτρας.

«Ήθελε να τη λούσει με το βιτριόλι – Της το έριξε με “κανάτα”»

«Το βιτριόλι πωλείται σε συσκευασία ενός λίτρου με στόμιο όπως τα μπουκάλια του νερού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κατηγορουμένη μετάγγισε δύο λίτρα σε άλλο δοχείο, ώστε να έχει μεγάλο άνοιγμα το στόμιο, για να το ρίξει όλο με μία κίνηση. Σαν κανάτα. Ήθελε να τη λούσει με το βιτριόλι, και νομίζω ότι αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πρόθεσή της», συνέχισε.

«Δεν ξέρουμε ακόμη από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι»

«Η αστυνομία δεν έχει βρει αυτόν που της πούλησε το βιτριόλι. Ο ιατροδικαστής είπε ότι για να το προμηθευτεί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση γιατί συγκαταλέγεται στις εκρηκτικές ύλες. Δεν έχουν βρει από πού το πήρε. Δεν μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε. Πρέπει να δώσεις ταυτότητα, να εξηγήσεις για ποιο λόγο το χρειάζεσαι, και το επάγγελμά σου να σχετίζεται με τη χρήση του. Σε κάποιο επάγγελμα που σχετίζεται με τη βιομηχανία μπορεί να το ζητήσουν. Μέχρι και για τη μεταφορά του υγρού πρέπει να πήρε αυτός ο οδηγίες», συνέχισε σχετικά με το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι η κατηγορούμενη.

«Ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν πρέπει το υγρό αυτό να έρθει σε επαφή με νερό. Όταν κάνεις τη μετάγγιση από δύο μπουκάλια σε μια κανάτα, μια συσκευασία με μεγάλο στόμιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το έκανε εκεί που περίμενε την Ιωάννα», εξήγησε ο κ. Λύτρας.

Σχετικά με τους δύο μάρτυρες που θα καλέσει η υπεράσπιση της Ιωάννας, ο κ. Λύτρας είπε ότι «Έκανα εχτές εγγράφως αίτημα στο δικαστήριο να κληθούν δύο μάρτυρες που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση. Εμείς θέλουμε να έρθουν να δώσουν εξηγήσεις. Τι είπαν στο τηλέφωνο με την κατηγορούμενη. Εμφανίστηκε κάποιος δικηγόρος για λογαριασμό του ενός που είπε πράγματα που δε γνωρίζαμε, ούτε εμείς, ούτε η αστυνομία. Δεν ήξερε η αστυνομία ούτε ότι του ζήτησε να την προμηθεύσει βιτριόλι, ή ότι του ζήτησε η κατηγορούμενη να παρακολουθήσει την Ιωάννα. Η άλλη μάρτυρας, η γυναίκα, είναι η σύντροφος του άντρα, με την οποία η κατηγορούμενη είχε φιλική σχέση, και έτσι ήρθε σε επαφή με τον άντρα. Αμέσως μετά το έγκλημα του έκανε 6 κλήσεις η κατηγορούμενη. Άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν μπορεί να γίνει».

«Εχθές κατέθεσε και ο άνθρωπος που αναφέρεται ότι είχε σχέση με την κατηγορούμενη, που ανέφερε ότι δε γνωρίζει την Ιωάννα. Ανέβηκε στο έδρανο και η Ιωάννα για να επιβεβαιώσει ότι δε γνωρίζονται και δεν είχαν βρεθεί ποτέ. Είμαστε προς το τέλος της υπόθεσης», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

«Θα πρέπει να σταθούμε στη διακίνηση αυτού του χημικού. Υπάρχει ευρωπαϊκός κανονισμός. Αυτό το υλικό απαγορεύεται αλλά δεν υπάρχει ποινική τιμωρία. Θα πρέπει όποιος διακινεί μεταφέρει ή χρησιμοποιεί αυτό το υλικό, θα πρέπει να είναι πράξη εγκληματική, κακουργηματικού χαρακτήρα», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.