Επίθεση με βιτριόλι – Απόστολος Λύτρας: «Σε περίπου 5 χρόνια η κατηγορούμενη θα έχει βγει από τη φυλακή»
Νέα

Επίθεση με βιτριόλι – Απόστολος Λύτρας: «Σε περίπου 5 χρόνια η κατηγορούμενη θα έχει βγει από τη φυλακή»

Επίθεση με βιτριόλι – Απόστολος Λύτρας: «Σε περίπου 5 χρόνια η κατηγορούμενη θα έχει βγει από τη φυλακή»

Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στο πλευρό της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου, την πρώτη μέρα της δίκης για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι ήταν ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα» για το γεγονός ότι η πλευρά της κατηγορούμενης ζήτησε να εξαιρεθούν οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι.

«Είνα δικαίωμα της κατηγορούμενης να απορρίψει τρεις ενόρκους και δύο να απορρίψει ο εισαγγελέας. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης απέρριψε τρεις γυναίκες, με αποτέλεσμα οι επόμενοι να είναι άντρες. Δεν έγινε με βάση το φύλο η επιλογή. Αν έγινε με βάση το φύλο, αυτό μας γυρνάει στον μεσαίωνα και είναι προσβλητικό και για τη γυναίκα και για τον άντρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο δικαστής να κρίνει ανάλογα με το φύλο, το θεωρώ παράλογο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε για το πώς ένιωσε η Ιωάννα:

«Το θέμα των ενόρκων δεν την άγγιξε γιατί δεν έχει σημασία. Όταν ήρθε η Ιωάννα στο δικαστήριο, τρόμαξε από τους δημοσιογράφους. Έκαναν λάθος με τον τρόπο που την προσέγγισαν και οι άνθρωποι ήρθαν ένας ένας και της ζήτησαν συγγνώμη. Η Ιωάννα θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο σε κάθε δίκη. Ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι θα έρθει η κατηγορούμενη στο δικαστήριο. Αν έρθει θα είναι για να απολογηθεί».

Όσο για την έρευνα για το βιτριόλι που έκανε: «Κάναμε μια έρευνα να προμηθετούμε το καυστικό υγρό. Δεν υπάρχει συσκευασία στο εμπόριο που να μην αναφέρει πάνω “Κίνδυνος – Θάνατος”. Όταν το παρέλαβε το πρώτο που διάβασε ήταν ότι προκαλεί θάνατο. Το αποδέχτηκε και το έριξε στην Ιωάννα. Υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις στην εκτέλεση των ποινών. Για το αδίκημα που παραπέμπεται μπορεί να τιμωρηθεί από 5 μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη. Αν τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη, δηλαδή τα 15 χρόνια, στα 5 χρόνια και κάτι θα αποφυλακιστεί».

https://streamable.com/ohxbfb