Επίθεση με βιτριόλι: Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορούμενης
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορούμενης

Επίθεση με βιτριόλι: Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορούμενης

Όλο το πανελλήνιο έχει στρέψει το βλέμμα του στην πολύκροτη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι

Στην υπόθεση με το βιτριόλι η κατηγορούμενη πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη, εφόσον παραστεί στο δικαστήριο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, με τα βασικότερα να είναι «γιατί το έκανε» και αν είχε συνεργούς. Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η φράση που απηύθυνε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα: «Εσύ ξέρεις γιατί το έκανα».

Οι καταθέσεις των μαρτύρων συγκλονίζουν. Σύμφωνα με αυτές, η Ιωάννα έχει καλύψει τον καθρέφτη για να μη βλέπει το πρόσωπό της.

«Είδα έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο», δήλωσε ο ψυχίατρος της Ιωάννας.

Η ξαδέρφη της Ιωάννας δήλωσε πως δεν είχε ιδέα ότι η κατηγορούμενη παρακολουθούσε την Ιωάννα 1,5 χρόνο πριν, ενώ ο δικηγόρος της Ιωάννα, Απόστολος Λύτρας, είπε πως η Ιωάννα έζησε ξεκάθαρα από τύχη.

«Εάν μετά την επίθεση υπήρχε πιθανότητα να ανοίξει το στόμα της ή να πάρει ανάσα, κι αν δεν υπήρχε φαρμακείο απέναντι κοντά να ξεπλυθεί, ήταν πιθανό να χάσει τη ζωή της», δήλωσε η πλαστική χειρούργος της Ιωάννας, Μαρία Καλοφώνου. «Οι άνθρωποι που δέχονται επίθεση με βιτριόλι έχουν σημάδια στο σώμα και την ψυχή τους».

Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της κατηγορούμενης

Η κατηγορούμενη απολογείται στις 14 Οκτωβρίου και ετοιμάζει την απολογία της μέσα από το κελί.

Την τελευταία φορά η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε σχόλια και ερωτηματικά. Πιθανότατα υπολόγισε πως τελειώνουν οι μάρτυρες και θα κληθεί να απολογηθεί.

Επιπλέον, εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, και ίσως η κατηγορούμενη να επιθυμούσε να ήταν εκεί.