Επίθεση με βιτριόλι: Τι υποστηρίζει ο ύποπτος για συνέργεια με την κατηγορούμενη;  «Ήθελε άλλοθι»
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Τι υποστηρίζει ο ύποπτος για συνέργεια με την κατηγορούμενη; «Ήθελε άλλοθι»

Επίθεση με βιτριόλι: Τι υποστηρίζει ο ύποπτος για συνέργεια με την κατηγορούμενη;  «Ήθελε άλλοθι»

Τι λέει για πρώτη φορά ο άνδρας που ελέγχεται ως συνεργός της 36χρονης που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Έρευνες για συνεργό της βιτριολίστριας πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία και από τα «ραντάρ» της, έχει περάσει ένα άνδρας, με τον οποίοι η ίδια επικοινωνούσε διαρκώς, όπως έκανε και την ημέρα που προχώρησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο άνδρας αυτός, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Κούκιου, μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση του με την 36χρονη κατηγορούμενη και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην πράξη της, τονίζοντας ότι εκείνη έψαχνε άλλοθι.

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο έγκλημα. Έγινε μια λεπτομερής έρευνα προς το πρόσωπό του, έψαξαν την οικία του, την οικογενειακή του επιχείρηση, έδωσε αναλυτική κατάθεση, κράτησαν και τα κινητά του. Η κατηγορούμενη επιχείρησε παντελώς ανεπιτυχώς να δημιουργήσει ένα άλλοθι», δήλωσε στη Ζήνα Κουτσελίνη και τις «Αλήθειες με τη Ζήνα» και συνέχισε:

«Η κατηγορούμενη ερχόταν σε επαφή μαζί του, κυρίως τηλεφωνικώς, παροτρύνοντάς τον να παρακολουθεί τόσο το θύμα, την κ. Παλιοσπύρου, όσο και τον άνθρωπο στον οποίο είχε στο μυαλό της εκείνη ότι εμπλέκεται. Πράγματι είχε κάνει κάποια νήξη για το πού θα μπορούσε να βρει βιτριόλι, χωρίς όμως αυτό να γίνεται παράλληλα με την παρακολούθηση, οπότε δεν μπορούσε ο εντολέας μου να το συνδυάσει. Και στο θέμα της παρακολούθησης, και του gps και του βιτριολιού προσπαθούσε συνέχεια να την αποφεύγει. Το βιτριόλι είχε αναφερθεί μια φορά στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης για το πώς θα μπορούσε να προμηθευτεί, δεν τον πίεσε».

«Όταν τον παρότρυνε να παρακολουθήσει την κ. Παλιοσπύρου, μου μετέφερε ότι της έδειχνε μια φωτογραφία που δεν έχει δει τη δημοσιότητα και δεν αναγνωρίζεις σε αυτή την κ. Παλιοσπύρου. Ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος, υπάρχει κι ένα όπλο που βρέθηκε στην οικία, όμως είναι νόμιμο», πρόσθεσε.

Η κατηγορούμενη την ημέρα που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. «Πράγματι του έκανε πολλές κλήσεις, εκείνος προσπαθούσε να την αποφύγει, απάντησε σε μία από αυτές, διήρκησε περίπου 11 δευτεόλεπτα. Έλαβε μια κλήση στις 3 τα ξημερώματα, τον ξύπνησε και του έλεγε “πες ότι είμαστε μαζί”. Εκείνος δεν καταλάβαινε, τη ρώταγε τι εννοεί »