Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Throwback στο πτυχίο που πήρε από τις σπουδές της πάνω στα ζώα και το ηχηρό μήνυμα που έστειλε
featured

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Throwback στο πτυχίο που πήρε από τις σπουδές της πάνω στα ζώα και το ηχηρό μήνυμα που έστειλε

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Throwback στο πτυχίο που πήρε από τις σπουδές της πάνω στα ζώα και το ηχηρό μήνυμα που έστειλε

Γνωστή ακτιβίστρια η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου

Νοσταλγική αναδρομή σε ένα όμορφο «ταξίδι» της έκανε Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση στο Instagram.

Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου είναι γνωστή ακτιβίστρια, καθώς διακατέχεται από ισχυρό, οικολογικό αίσθημα και ευαισθησίες ως προς τα ζώα και το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

Έναν πλανήτη που ομολογουμένως εξαιτίας του «αποτυπώματος» του ανθρώπου δεν είναι διόλου ένα φιλόξενο περιβάλλον για να φιλοξενήσει τα παιδιά που ονειρεύεται να φέρει στον κόσμο με τον έρωτα της ζωής της, τον Βύρωνα Βασιλειάδη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση πήρε την απόφαση να εντρυφήσει στην οικολογία και τα ζώα και να σπουδάσει εξ αποστάσεως πάνω σε αυτά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Πριν από έναν χρόνο ολοκλήρωσε τις σπουδές της και με τα όσα διδάχθηεκ έβαλε μπρος προς νέα μονοπάτια θέλοντας να γίνει η ίδια η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο.

Τα συναισθήματά της και ένα ηχηρό μήνυμα στο πώς άλλαξε η ζωή της τα τελευταία χρόνια εξέφρασε με ένα μακροσκελές ποστ στο Instagram.

«Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, αποφοίτησα διαδικτυακά από το @nyuanimalstudies – Ήταν μια από τις πιο δύσκολες, αλλά και πιο καθοριστικές εμπειρίες της ζωής μου! Έμαθα τα πάντα για τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα και άλλα τόσα για τις δικές μου διαπροσωπικές σχέσεις.
Κατάλαβα ποιοι φίλοι άξιζαν τα λίγα λεπτά που είχα να διαθέσω στο τηλέφωνο και ποιοι ήταν πραγματικά περήφανοι για την εξέλιξή μου, ξεχωρίζοντάς τους από εκείνους που θα προτιμούσαν να έχω μείνει στάσιμη. Κατάλαβα ότι υπάρχουν παντού υπέροχοι άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα ζώα και τους ανθρώπους. Κατάλαβα ότι στο περιβάλλον που βρισκόμουν δεν είχε καμία σημασία το όνομά μου ή η οικονομική μου κατάσταση, αλλά το πως συμβάλλω σαν Εριέττα στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Τέλος, κατάλαβα πολλά και για τον ίδιο μου τον εαυτό.

Κατάλαβα ότι ο αγώνας μου για τα ζώα θα συνεχιζόταν με την προτεραιοποίηση των ζώων παραγωγής και την διάδοση του βιγκανισμού στην Ελλάδα.
Κατάλαβα ότι κρύβω μέσα μου πολύ μεγαλύτερη δύναμη απ’ότι φανταζόμουν. Κατάλαβα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στην πίεση ενός ξένου πανεπιστημίου. Κατάλαβα ότι η ελευθερία που αισθανόμουν βγάζοντας τον σκύλο μου βόλτα στις 6:00 το πρωί – χωρίς να με ακολουθεί κανένας, θα χαραζόταν στο μυαλό μου για πάντα. Κατάλαβα ότι η ζωή μου πριν από τον Βύρων είχε τελειώσει και ό,τι ήταν – είναι και θα είναι, ο άντρας της ζωής μου. Κατάλαβα ότι ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα και ότι ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα παιδάκι που θα δώσει φως σε έναν πλανήτη που αργοσβήνει και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της γενιάς του, θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο!».

Δείτε την ανάρτησή της εδώ: