Έρρικα Πρεζεράκου για Σοφία Μπεκατώρου: «Προσωπικά αναδύθηκαν περιστατικά που είχα απωθήσει…»
Ελλάδα

Έρρικα Πρεζεράκου για Σοφία Μπεκατώρου: «Προσωπικά αναδύθηκαν περιστατικά που είχα απωθήσει…»

Έρρικα Πρεζεράκου για Σοφία Μπεκατώρου: «Προσωπικά αναδύθηκαν περιστατικά που είχα απωθήσει…»

Τι είπε μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική παρενόχληση

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου στέκονται οι περισσότεροι αθλητές; Μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η Ολυμπιονίκης έσπασε τη σιωπή της και τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης είναι πολλά.

Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν το μήνυμά τους στη Σοφίας Μπεκατώρου είναι και η πρώην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η «σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει να κάνει μόνο με τον χώρο του αθλητισμού», αλλά μπορεί να είναι ο αόρατος εχθρός της διπλανής πόρτας.

«Πάντα στη ζωή μου παρατηρούσα. Το προτιμώ από το αντιδρώ. Ήταν πιο σημαντικό για μένα να γνωρίζω την αλήθεια του άλλου για να μπορώ να απομακρύνω το “κακό” από τη ζωή μου. Όμως αυτό είναι αρκετό; Πώς θα εξελιχθεί ο άλλος αν ζει χωρίς  τις συνέπειες των πράξεών του; Αυτό μας διδάσκει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η αλήθεια πάντα αναδύεται στο τέλος και κερδίζει τον αγώνα. Η αλήθεια της Σοφίας Μπεκατώρου τερμάτισε μετά από 20 χρόνια. Σημασία δεν έχει το πότε, ούτε το πώς. Σημασία έχει ότι έκοψε στα δυο το νήμα της σιωπής. Και της δικής της σιωπής και της δικής μας.

Προσωπικά αναδύθηκαν περιστατικά που είχα απωθήσει. Ανθρώπων με ερωτική πρόθεση ή προσέγγιση κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Η σεξουαλική παρενόχληση, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τον αθλητισμό. Είναι χιονοστιβάδα!

Κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο έχει τον κακοποιητή της. Τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας ή τον άνθρωπο του διπλανού δωματίου. Κακοποίητες υπεράνω υποψίας. Αυτή είναι η αλήθεια που χρειάζεται να τερματίσει. Η πιο σκληρή αλήθεια… Έστω και τώρα στο τέλος, στην εκπνοή. Σοφία Μπεκατώρου πάντα σε εκτιμούσα και σε θαύμαζα. Σε ευχαριστώ για όσα μας διδάσκεις», ανέφερε η Έρρικα Πρεζεράκου στην ανάρτησή της.