Eurovision 2023: Πότε θα ακουστεί το τραγούδι της Ελλάδας;
Stay tuned

Eurovision 2023: Πότε θα ακουστεί το τραγούδι της Ελλάδας;

Eurovision 2023: Πότε θα ακουστεί το τραγούδι της Ελλάδας;

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα από την κρατική τηλεόραση το video clip της ελληνικής συμμετοχής.

Θυμίζουμε ότι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα φέτος στη Eurovision είναι ο 16χρονος Victor Vernikos με το What They Say. Το video clip που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Γεωργιουδάκης είναι έτοιμο.

Απλά η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι λόγω του τριήμερου πένθους θα αναβάλλει την κυκλοφορία του κομματιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης στην EBU είναι η 8η Μαρτίου. Ωστόσο, κάποιες χώρες, όπως είναι λ.χ. η Σουηδία έχουν ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για να ανακοινώσουν το τραγούδι τους.

Και ενώ η ΕΡΤ ετοιμάζεται για τη φετινή διοργάνωση και έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο για να αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της παρουσίασης, την Παρασκευή συζητήθηκε το θέμα της προσωρινής διαταγής που είχε ζητήσει η Μελίσα Μαντζούκη, η οποία έχει καταθέσει αγωγή στους υπεύθυνους της επιλογής της ελληνικής συμμετοχής.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα και σύμφωνα με αυτή το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει την προσωρινή διαταγή, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος.

Έτσι, οι επόμενες νομικές κινήσεις αναμένεται να γίνουν τον Μάιο.