Eurovision: H EBU αποφάσισε! Έτσι -περίπου- θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός
Stay tuned

Eurovision: H EBU αποφάσισε! Έτσι -περίπου- θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός

Eurovision: H EBU αποφάσισε! Έτσι -περίπου- θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός

Ο Γιάννης Πουλόπουλος μας δίνει τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι και αυτό που επικράτησε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το τελικό

Με την πανδημία να είναι σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη και τα εμβόλια να καθυστερούν, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς θα γίνει φέτος ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Η EBU από τον Οκτώβριο είχε επεξεργαστεί τέσσερα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού. Το πρώτο- που ήταν και το πιο αισιόδοξο- ήταν ο διαγωνισμός να γίνει κανονικά με όλους τους τραγουδιστές στη σκηνή και τους Eurofans στο στάδιο. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί!

Πριν από λίγο οι διοργανωτές έβγαλαν μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, έκαναν σαφές ότι προσανατολίζονται σε τρεις λύσεις.

«Η ασφάλεια και η υγεία και όλων των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, από τους εργαζόμενους έως τους καλλιτέχνες, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς εξελίξεις και συνεχίζουμε να διερευνούμε και να σχεδιάζουμε τρία αναθεωρημένα σενάρια (B, C και D) που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το φθινόπωρο», ανέφερε ο Martin Österdahl, Executive Supervisor του Διαγωνισμού.

Τι σημαίνουν όμως τα τρία αυτά σενάρια;

Αν ακολουθηθεί η λύση B, όλοι οι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ και θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα τραγούδια τους. Θα υπάρχει κόσμος στο στάδιο, τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις και θα ταξιδέψουν 500 δημοσιογράφοι για να καλύψουν το φεστιβάλ, ενώ οι υπόλοιποι 1000 θα μεταφέρουν τον παλμό της Eurovision από το σπίτι τους.

Το σενάριο C προβλέπει ότι οι εμφανίσεις των διαγωνιζομένων θα είναι live on tape, αλλά οι παρουσιαστές θα είναι ζωντανά στο στάδιο. Οι 1500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι δεν θα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, ενώ θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις με περιορισμένο κόσμο και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η λύση D, είναι το χειρότερο σενάριο, που προβλέπει όλος ο διαγωνισμός να γίνει live on tape. Δεν θα υπάρχει κοινό πουθενά και όλες οι δραστηριότητες θα γίνουν από απόσταση.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις η EBU επικεντρώνεται στο σενάριο Β, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να παρευρεθούν κάποιοι προσκεκλημένοι κάτω από «αυστηρά υγειονομικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των συχνών τεστ για COVID».

Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί «πρακτικά» και πως σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν το αντίτιμο για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί έως τώρα. Η τελική απόφαση για την παρουσία ή μη των θεατών μπορεί να ληφθεί στα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διαγωνισμού.

Όσο πλησιάζουμε στο Μάιο θα υπάρξουν σαφώς νεότερες ανακοινώσεις που θα σχετίζονται και με την πορεία της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.