Eurovision: Προβλέψεις και προγνωστικά 1 ημέρα πριν από τον τελικό
Stay tuned

Eurovision: Προβλέψεις και προγνωστικά 1 ημέρα πριν από τον τελικό

Eurovision: Προβλέψεις και προγνωστικά 1 ημέρα πριν από τον τελικό

Ποιες χώρες είναι τα φαβορί; Ο Γιάννης Πουλόπουλος έμαθε!

Μία μόλις μέρα μας χωρίζει από τον μεγάλο τελικό της Eurovision και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν!

Και όχι άδικα αφού τώρα πια έχουμε ουσιαστικά έχουμε δει όλες τις εμφανίσεις των χωρών και ξέρουμε τι να περιμένουμε…

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σήμερα είναι η εμφάνιση που θα ψηφίσουν οι κριτικές επιτροπές που είναι και αυτές που κρίνουν το 50% του αποτελέσματος.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή Eurovision είναι ιδιαίτερη. Και σε αυτό παίζει ρόλο και η υπάρχουσα κατάσταση στην Ουκρανία που δικαίως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Θα είναι αυτή η μεγάλη νικήτρια;

Αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε σε λίγες ώρες από τώρα, αλλά κι αν ακόμα αυτό δεν γίνει θα βρίσκεται σίγουρα μέσα στις πρώτες θέσεις. Η αλήθεια είναι ότι η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης δεν ευνόησε τόσο την Ουκρανία, όσο το Ηνωμένο Βασίλειο που δικαίως αυτή την στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη των γραφείων στοιχημάτων, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Αυστραλία.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι αυτές οι χώρες θα τα πάνε πολύ καλά και το πιθανότερο είναι να βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Τη μεγάλη έκπληξη προσωπικά θεωρώ ότι θα την κάνει φέτος η Σερβία. Με ένα ιδιαίτερο τραγούδι και ακόμα μία πιο ιδιαίτερη εμφάνιση η Σερβία ξεκίνησε πολύ χαμηλά και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση των γραφείων στοιχημάτων, απειλώντας να μας κατεβάσει γιατί εμείς είμαστε στην έβδομη.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Σερβία θα εμφανιστεί στην προτελευταία θέση αντιλαμβάνεται ότι δεν θα την ξεχάσουν εύκολα.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στην δέκατη έβδομη θέση. Αυτό είναι θετικό γιατί όσο πιο αργά εμφανίζεται μία χώρα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να τη θυμάσαι. Εξίσου θετικό είναι το ότι πριν από την Ελλάδα είναι το Βέλγιο και μετά η Ισλανδία που δεν έχουν και τα καλύτερα τραγούδια φέτος.

Βέβαια, ακολουθούν πραγματικά μεγαθήρια όπως είναι η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία. Ας στείλουμε όλη της θετική μας ενέργεια, λοιπόν, στην Αμάντα που διαγωνίζεται για την Ελλάδα κι ας ευχηθούμε να πάρουμε μία από τις πρώτες θέσεις.