Φαίη Ξυλά για κακοποιητικές συμπεριφορές: «Εθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Το τόλμησα και ούτε αυτό είναι εύκολο»
Νέα

Φαίη Ξυλά για κακοποιητικές συμπεριφορές: «Εθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Το τόλμησα και ούτε αυτό είναι εύκολο»

Φαίη Ξυλά για κακοποιητικές συμπεριφορές: «Εθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Το τόλμησα και ούτε αυτό είναι εύκολο»

Η ηθοποιός δήλωσε θαυμασμό για τα θύματα που βρήκαν το θάρρος και μίλησαν

Στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του The 2Night Show βρέθηκε η Φαίη Ξυλά, η οποία είχε μια πολύ ωραία ιστορία να διηγηθεί, για το πώς από το Λονδίνο και τις σπουδές Ναυτιλιακών, κατέληξε στην Ελλάδα να ασχολείται με την υποκριτική.

Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε, αλλά και τον λόγο που έχει δεχθεί αμέτρητες προτάσεις γάμου. Τι είδους άντρες ερωτεύεται συνήθως και πώς βλέπει η ίδια τον έρωτα με διαφορά ηλικίας;  Πώς είναι η σχέση της με τον πρώην σύζυγό της;

Τέλος, αναφέρθηκε με θαυμασμό για το θάρρος που έδειξαν τα θύματα του #Metoo και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό δυσάρεστες καταστάσεις που έζησε.

«Έχω εμβολιαστεί, είμαι υπέρ και θα κάνω και τη δεύτερη δόση γιατί έκανα το Johnson. Δεν το σκέφτηκα καν, περίμενα πως και πως να βγει το εμβόλιο. Βέβαια σεβαστό και ότι κάποιοι δεν θέλουν. Το καλοκαίρι στην Κέρκυρα πέρασαν πολλοί φίλοι μου κορονοϊό και κάποιοι δύσκολα», δήλωσε αρχικά.

Από τη Νέα Υόρκη έφυγε με το που γεννήθηκε, ωστόσο έχει κάνει πολλά ταξίδια εκεί. Είναι από τους ανθρώπους που περιμένουν να τους έρθει κάτι, δεν το κυνηγάει. «Δεν κυνήγησα ποτέ δουλειά, αλλά ούτε και έναν άντρα. Αν έμπαινα στη διαδικασία αυτή θα ξενέρωνα. Θέλω να συμβαίνουν τα πράγματα, όχι να τα παλεύω και να τα προσπαθώ».

«Πήγα στο Λονδίνο να σπουδάσω ναυτιλιακά, αλλά ο μπαμπάς μου ήξερε ότι θα γυρίσω και θα δώσω εξετάσεις για το θέατρο. Στο πανεπιστήμιο δεν γράφτηκα καν, έμεινα έξι μήνες και τους τέσσερις ταξίδευα. Πήγα πολύ Ισπανία και Ιταλία. Όταν τελείωσαν “Τα μυστικά της Εδέμ”, επειδή δούλευα 3 χρόνια χωρίς ρεπό, έκανα ένα τρίμηνο ταξίδι με τον πρώην σύζυγό μου. Πήγαμε Ρωσία και Αμερική» τόνισε για τις σπουδές της.

Όταν ταξίδεψε στην Κούβα φοβήθηκε, ενώ αγαπημένη της πόλη είναι η Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα ζούσε στο Σύνταγμα, αλλά πλέον μένει στο Γκύζι, για να είναι κοντά στους δικούς της. «Είναι όλα κοντά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θα μπορούσε να αφήσει την πόλη για να ζήσει στην επαρχία. «Αν ερωτευτώ κάποιον, θα είναι κάποιος που θα έχουμε πολλά κοινά, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Με αφορμή τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Φαίη Ξυλά και στο story που είναι σε σχέση με έναν μικρότερο άντρα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πήρε τον λόγο και ζήτησε συγγνώμη από τη Ρούλα Ρέβη για μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε χωρίς να το καταλάβει.

«Δεν θα στεκόμουν ποτέ στη διαφορά ηλικίας», τόνισε η Φαίη Ξυλά.

Για τον πρώην σύζυγό της, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο: «Είναι πολύ σημαντικό όταν υπάρχουν παιδιά να είναι προτεραιότητα. Μπορεί να παύεις να είσαι ζευγάρι, αλλά είστε οι γονείς τους παιδιού. Εμείς χωρίσαμε καλά. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Ο γιος μου δεν ξέρω με τι θέλει να ασχοληθεί. Έχει μεγαλώσει στο θέατρο βέβαια».

Το κίνημα metoo

Η Φαίη Ξυλά πήρε θέση για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Θα καθαρίσει το τοπίο, είμαι πολύ υπέρ και έχω απεριόριστο θαυμασμό σε όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από εδώ και πέρα και πιστεύω ότι κάποιοι θα κολώσουν», δήλωσε και συνέχισε:

«Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάμε για κακή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση. Στο Εθνικό η σχολή ήταν αυστηρή, αλλά είναι άλλο από το να προσβάλει κάποιος ή να χειροδικεί. Σε εμένα δεν έχει συμβεί το δεύτερο γιατί μάλλον έθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Τόλμησα να αντισταθώ και ούτε αυτό είναι εύκολο. Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος για τους γύρω του και το μέγεθος του κακού είναι τόσο μεγάλο, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει. Ο συνδυασμός αλαζονείας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν. Έχει τύχη να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς και να έχω καλή συνεργασία μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό συνέβη χειριστικά».

«Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί ποτέ, με μεγάλο κόστος», κατέληξε.