Φίλιππος Σοφιανός: Εξηγεί τι εννοούσε με τη φράση «ο άνδρας έξω, η γυναίκα σπίτι»
Ελλάδα

Φίλιππος Σοφιανός: Εξηγεί τι εννοούσε με τη φράση «ο άνδρας έξω, η γυναίκα σπίτι»

Φίλιππος Σοφιανός: Εξηγεί τι εννοούσε με τη φράση «ο άνδρας έξω, η γυναίκα σπίτι»

Όσα είπε στην εκπομπή «Μαμά-δες»

Στη στήλη «Μπαμπά μίλα» βρέθηκε ο Φίλιππος Σοφιανός και αναφέρθηκε στα τρία παιδιά που απέκτησε από τρεις διαφορετικούς γάμους, αλλά και τα τρία διαζύγια που πήρε.

Για εκείνον ένα διαζύγιο μπορεί να πληγώσει ενίοτε περισσότερο από τον θάνατο.

«Τα παιδιά είναι η μαρτυρία μιας σπουδαίας ιστορίας που είναι ο γάμος και ανεξάρτητα της ικανότητας των γονιών για να τον διαχειριστούν μαρτυρούν κατά πόσο ο γάμος ήταν πετυχημένος ως προς τη σύζευξη».

«Ένα κανονικό παιδί στα καλά του έστω κι αν είναι παιδί χωρισμένων γονιών σημαίνει ότι αυτός ο γάμος καλώς έγινε» πρόσθεσε.

Ο αγαπημένος ηθοποιός παραδέχτηκε στη συνέχεια πως έχει τύψεις καθώς δεν ήταν δίπλα στα πρώτα δύο παιδιά του λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.

«Έλειπα πολύ από το σπίτι στα πρώτα δύο παιδιά κι έχω τις ενοχές μου γι΄αυτό αλλά αυτό δεν συνέβη με το τρίτο παιδί γιατί από από όταν ήταν ακόμα ημερών είχα τη δυνατότητα να είμαι δίπλα του στην Κύπρο. Εκεί εδραιώνονται σχέσεις πάρα πολύ βαθιές» τόνισε.

Ξεκαθάρισε ακόμη τι εννοούσε με ορισμένες δηλώσεις του που παρεξηγήθηκαν παλαιότερα σχετικά με το ότι η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι.

«Αυτό το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας μπορεί να ακούγεται πασέ, αρσενικό γουρούνι, σωβινιστικό…

Εγώ αυτό που είπα ήταν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς τους για το ευαίσθητο διάστημα 0-6 ετών ή τουλάχιστον έναν από τους δύο. Είτε μπορεί ο μπαμπάς να κάθεται σπίτι ή αντίστροφα αλλά είναι κρίσιμο και απαραίτητο  ένας να μένει σπίτι γιατί δεν γίνεται τα παιδιά να μεγαλώνουν ούτε με γκουβερνάντες ούτε με γιαγιάδες».