«Φλόγα κι άνεμος»: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος με τα ρούχα από τη σκηνή του γάμου του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη
Νέα

«Φλόγα κι άνεμος»: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος με τα ρούχα από τη σκηνή του γάμου του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη

«Φλόγα κι άνεμος»: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος με τα ρούχα από τη σκηνή του γάμου του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη

Οι πρωταγωνιστές της σειράς, στο «Στούντιο 4»

Τον θυελλώδη έρωτα ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και την Κυβέλη, θα εξιστορήσει η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Φλόγα κι άνεμος», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Άρη Λεμπεσόπουλο να αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η σειρά, η οποία  βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου στις 22.00 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ1.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος, εμφανίστηκαν σε ζωντανή σύνδεση στο «Στούντιο 4» και μίλησαν για την σειρά εποχής, φορώντας μάλιστα τα ρούχα του γάμου του ζευγαριού, καθώς η εκπομπή τους πέτυχε στα γυρίσματα της συγκεκριμένης σκηνής.

«Μετά από 19 περίπου χρόνια ερωτικής σχέσης, ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Κυβέλη καταφέρνουν να παντρευτούν. Το μεγάλο πρόβλημα ερχόταν από τον Γεώργιο Παπανδρέου, καθώς λόγω της πολιτικής του ιδιότητας, έπρεπε να μένει μακριά από τα σκάνδαλα», εξήγησε η Καρυοφυλλιά, ενώ ο Άρης Λεμπεσόπουλος, μίλησε για τη συνεργασία τους, καθώς οι δυο ηθοποιοι μετρούν πολλά χρόνια φιλίας.

«Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να εξηγηθούν. Είναι αυτονόητα και ήταν στοίχημα από πλευράς σκηνοθέτη πώς δύο άνθρωποι που κουβαλάνε κάποιες κοινές μνήμες, έχουν ένα παρελθόν, θα συνεργαστούν. Το παρελθόν μας δένει και τροφοδοτεί τη σχέση Κυβέλης – Παπανδρέου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

«Πάντα λειτουργώ και με μια αφέλεια και αθωότητα. Κάποια πράγματα δεν παίζονται, για εμένα ήταν κάποια πράγματα, κάποιες πληροφορίες, τραγούδια, έβλεπα ντοκιμαντέρ και έτσι κύκλωσα αυτόν τον άνθρωπο. Εγώ είμαι η σκιά αυτού του ανθρώπου, αλλά με πολύ αγάπη για την εποχή που έζησε», πρόσθεσε ο ηθοποιός για το πώς προσέγγισε τον ρόλο.

Από την πλευρά της, η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, απάντησε: «Προσπάθησα να βρω όσο περισσότερες πληροφορίες. Εκτός από τις πολλές πληροφορίες από το βιβλίο, ό,τι υλικό υπήρχε από φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και ταινίες. Ήταν σπουδαία γυναίκα, με τεράστια προσωπικότητα».

Το καστ διαμορφώνεται ως εξής με βάση το σενάριο:

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας.

Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Κωνσταντίνος Μπιμπής) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.λπ.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού (μητέρας της Κυβέλης) η Τάνια Τσανακλίδου. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

View this post on Instagram

A post shared by ΕΡΤ (@ertofficial_)