Φώφη Γεννηματά: «Ραγίζουν» καρδιές τα λόγια των παιδιών της – «Αντίο μαμά, σε αγαπάμε πολύ και πάντα»
Νέα

Φώφη Γεννηματά: «Ραγίζουν» καρδιές τα λόγια των παιδιών της – «Αντίο μαμά, σε αγαπάμε πολύ και πάντα»

Φώφη Γεννηματά: «Ραγίζουν» καρδιές τα λόγια των παιδιών της – «Αντίο μαμά, σε αγαπάμε πολύ και πάντα»

Τα τρία παιδιά της πολιτικού στάθηκαν μπροστά από το φέρετρο και αποχαιρέτησαν τη μαμά τους

Ανείπωτος είναι ο πόνος για την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άφησε πίσω της τα τρία της παιδιά, την 22χρονη Αιμιλία από τον πρώτο της γάμο με τον Αλέξανδρο Ντέκα, τον 17χρονο Γιώργο και τη 15χρονη Κατερίνα, από τον δεύτερο γάμο της με τον Ανδρέα Τσούνη, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της «βράχοι», μέχρι την τελευταία της στιγμή.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, ο νεαρός Γιώργος είχε τα γενέθλιά του, τα οποία γιόρτασαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο, στην τελευταία ευτυχισμένη στιγμή όλης της οικογένειας μαζί.

Ο Γιώργος, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον παππού του και πατέρα της πολιτικού, Γιώργο Γεννηματά, ανέλαβε να εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους, για τη μητέρα του, ραγίζοντας καρδιές.

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι άνθρωποι που σε αγαπάμε και λάτρευες με όλη σου την καρδιά. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Αντίκριζες πάντα τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελό σου, δείχνοντας τη δυναμικότητά σου και τη θέληση που είχες για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα επικεντρώνοντας στις χαρές της ζωής. Η σχέση σας με τον πατέρα μας… Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Η σχέση σου με τη θεία μας τη Μαίρη είναι παράδειγμα προς μίμηση αδελφικής αγάπης», είπε με ένα κόμπο στον λαιμό για την μητέρα του Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης», είπε μεταξύ άλλων.

«Έφυγες νικήτρια. Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Ήσουν και θα ήσουν πάντα η ηρωίδα μας. Η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές με πολύ αγάπη και πολύ τρυφερότητα που θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η παρουσία σου, η ζεστή αγκαλιά σου και αυτή η ενέργεια που γέμιζε το σπίτι χαρά. Πάντα όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, θα σε αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε με τη σειρά της η μικρή Κατερίνα.

«Πριν φύγεις μου είπες “1,2,3 πάμε” και μου έδωσες τα χέρια για να σηκωθείς. Ήσουν μαχήτρια, δεν λύγισες, δεν παρέδωσες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το family που έλεγες όταν έμπαινες σπίτι», είπε στο τέλος η Αιμαλία.