Φώτης Σεργουλόπουλος: Η Βούλα από τον οίκο ανοχής, η τεράστια πρόταση από το MEGA και το λάθος στη Eurovision
Νέα

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η Βούλα από τον οίκο ανοχής, η τεράστια πρόταση από το MEGA και το λάθος στη Eurovision

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η Βούλα από τον οίκο ανοχής, η τεράστια πρόταση από το MEGA και το λάθος στη Eurovision

Ο παρουσιαστής μίλησε για όλους και για όλα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός κι ο άλλος» βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και μίλησε με τους καλούς του φίλους Θοδωρή Βαμβακάρη και ο Τάκη Γιαννούτσο, αποκαλύπτοντας ότι ο δεύτερος ήταν εκείνος που του έβαλε την ιδέα για την απόκτηση ενός παιδιού.

«Αν δεν σε είχα γνωρίσει Τάκη, μπορεί να μην είχα και παιδί. Πήγα και τον είδα που είχε κάνει το παιδί του και μου μίλησε τόσο ζεστά και συγκινητικά και με μάγεψε. Εκείνος ήταν που μου είπε μέσα μου ότι πρέπει κι εγώ να κάνω ένα παιδί. Εκείνη η στιγμή ήταν πολύ σημαδιακή για τη ζωή μου. Όταν συναντάς ανθρώπους στη ζωή κάτι σημαίνουν, γι αυτό δεν θέλω να τους ξεχνάω», εκμυστηρεύτηκε δημόσια ο παρουσιαστής.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και αναφέρθηκε στον ρόλο του, ως ένας κλασσικός οικογενειάρχης. «Είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτός ο άντρας. Όταν έμαθα αυτή τη λεπτομέρεια με κέρδισε κατευθείαν ο ρόλος. Δεν σχεδιάζω κάτι άλλο τηλεοπτικό τώρα».

«Ήρθα στην ΕΡΤ με μία δική μου πρόταση. Ένα concept που άρεσε, μπορεί να γίνει, δεν είναι η ώρα του. Είπαμε να ωριμάσουμε όλοι», αποκάλυψε.

«Ήμουν τρία χρόνια εκτός τηλεόρασης. Δεν είχα πολλές προτάσεις. Ασχολήθηκα με τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, το παιδί μου. Αυτό ήθελα να κάνω. Ταυτόχρονα συνέβαιναν πολλά κοινωνικά πράγματα στα οποία συμμετείχα και λίγο πολύ οι άνθρωποι της τηλεόρασης με έβλεπαν με άλλο μάτι. Με έναν ίσως προβληματισμό. Με το που σταμάτησα την τηλεόραση, δούλεψα ένα concept δικό μου εδώ και τρία χρόνια και αυτό θέλω να κάνω», τόνισε και συνέχισε:

«Στην τηλεόραση βλέπω ό,τι μου κάτσει. Με την πανδημία όλοι ανακαλύψαμε τις σειρές που βγαίνουν σε πλατφόρμες και μας ενθουσίασαν. Έχω δει Bachelor και έχω μείνει άφωνος. Είναι εξωπργματικό που μπορεί να σε πάρει. Θα το δω λίγο αλλά ο χρόνος μου είναι πολύτιμος».

Η μνήμη και ο οίκος ανοχής

Η πιο αθώα του μνήμη ήταν η έκπληξη που έκανε στον μπαμπά του, κάθε μεσημέρι που επέστρεφε στο σπίτι. «Κρυβόμουν σε ένα καλάθι με άπλυτα», είπε και αποκάλυψε ότι το ίδιο κάνει και ο γιος του.

«Η περίοδος στο δημοτικό ήταν η χειρότερή μου. Ήμουν δειλό και μαζεμένο παιδί. Λόγω της δυσλεξίας που δεν την ξέραμε τότε, όλο αυτό μου δημιούργησε μια άμυνα. Είχα όμως έναν κολλητό, μέχρι την Γ’ Λυκείου, αυτός με κράτησε σε μια εγρήγορση. Ήμουν άμπαλος, δεν με ήθελαν. Δεν δέχτηκα ποτέ bullying στο σχολείο, ακόμα και όταν άρχισα να ανακαλύπτω τη σεξουαλικότητά μου και φαινόταν η διαφορά μου, δεν μου είπαν ποτέ τίποτα. Είχα ερωτική σχέση με κορίτσια και ίσως αυτό να έσβηνε κάποιες εντυπώσεις».

«Όταν το ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν μπήκα στη δραματική σχολή, σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο. Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει. Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη. Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ».

Η Μαρία Μπακοδήμου και η τεράστια πρόταση από το MEGA

«Ο λόγος που έμαθα νοηματική ήταν το παιδί μου. Είχε κωφούς γονείς και έπρεπε να μάθω. Έχω κάνει τέσσερα χρόνια, δεν πήγα για επάρκεια αλλά ευελπιστώ να το κάνω. Εγώ όταν νοηματίζω δεν μιλάω», δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Για τη συνεργασία του με τη Μαρία Μπακοδήμου και τη μεταγραφή από τον ΑΝΤ1 στο MEGA: «Εγώ ήμουν στο Άμστερνταμ στα Gay Game και χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και μου λέει γύρνα πίσω. Όταν γύρισα, κάναμε δοκιμαστικά και της είπα να φέρω μια φίλη μου. Έφερα τη Μαρία και κατεβαίνει η Μαραγκουδάκη και μου φώναζε “αυτή, αυτή, το έχουμε”. Δεν επικοινώνησα μαζί της όταν πήγα στο MEGA. Δεν ήταν ωραία στιγμή, αντέδρασε ο ΑΝΤ1. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν μας κάλεσαν από το MEGA ήμουν πολύ χαλαρός και μας λένε ένα ποσό εκατονταπλάσιο. Τα πιρούνια χτύπησαν στο πιάτο. Συνεχίσαμε την κουβέντα και το κρατήσαμε μυστικό. Δεν είχα πει κουβέντα σε κανέναν. Δεν υπήρχε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, τους έλεγα να υπογράψουμε και δεν μας φώναζαν. Φτάνει η στιγμή να υπογράψουμε και έχει έκλειψη. Λέω δεν υπογράφω και κλείνω το τηλέφωνο. Κυκλοφόρησε, στις 12 υπογράφω και ανοίγω το τηλέφωνο και δεν σταμάτησε να χτυπάει».

Η Eurovision και η παραδοχή του λάθους

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το λάθος που είχε γίνει στη Eurovision, όταν είχαν πει με τη Μαρία Μπακοδήμου τα Σκόπια, Μακεδονία.

«Ήταν κακός ο χειρισμός. Είσα σε ένα booth μικρό, μπροστά είναι μια οθόνη. Ο κανόνας της Eurovision είναι ότι με το που αρχίσει η νότα σταματάς να μιλάς. Ήταν στρεσογόνο. Όταν προλογίζει τη Βόρεια Μακεδονία η Μαρία, βλέπουμε το FUR Macedonia και βλέπει το Macedonia. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα, εκείνη το κατάλαβε. Η ΕΡΤ αντέδρασε αμέσως. Είχαμε ακουστικά και μας ρωτάνε “Είπατε Μακεδονία;” απαντήσαμε ναι και υπήρχε παύση. Ήταν άβολο, δημιούργησε πρόβλημα και στον κόσμο που το έβλεπε. Ζητήσαμε να παραιτηθούμε και δεν έγινε δεκτό. Δεχτήκαμε πολύ μεγάλο bullying. Μπορεί να το είχα πάθει κι εγώ. Ήταν ένα διπλωματικό λάθος.

Φυσικά και θα παρουσίαζα τώρα τη Eurovision, όμως ο Γιώργος Καπουτζίδης το κάνει εξαιρετικά. Θα το έκανα όποτε μου το ζητούσαν. Τότε μιλήσαμε με τον διευθυντή της ΕΡΤ και μας είπε διασκεδάστε το, ενώ θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες. Αντίθετα έγινε μια πλακίτσα. Εμείς δεν είχαμε την ψυχραιμία να δούμε τι πρέπει να γίνει. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος», δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνια.

Για το αν είχε θέματα στην οικογένειά του για τις προτιμήσεις του: «Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο σπίτι για τις προτιμήσεις μου. Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα στη ζωή μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου. Το κανάλι δεν χάρηκε όταν αποκάλυψα τι είμαι. Είχα μεγάλη αγωνία μετά, αλλά δεν σκέφτηκα να το κόψουμε στο μοντάζ. Βέβαια δεν την είδα ποτέ την εκπομπή».

Ο γιος του

Για την απόφαση να γίνει μπαμπάς: «Ανυπομονούσα. Είναι το πιο εύκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Αισθάνθηκα μπαμπάς όταν άρχισα να του μαθαίνω τα πρώτα πράγματα. Μου έχει ζητήσει αδερφάκι, δεν το σκέφτομαι. Θα ήθελα να έχω και 2 και 3 παιδιά, αλλά δεν γίνεται, δεν θέλω άλλο. Νομίζω ότι έχει πάρει την απροσεξία μου, τη θεατρικότητα και το χιούμορ».

«Με τον Γιώργο μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε ταξίδια. Θα ήθελα να του μεταδώσω την τιμιότητα, την ελευθερία, τον ρατσισμό, του έχω μιλήσει γι αυτά. Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου», κατέληξε και του έστειλε ένα μήνυμα στη νοηματική.