Γιάννης Μπέζος: «Κι εγώ μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες»
Νέα

Γιάννης Μπέζος: «Κι εγώ μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες»

Γιάννης Μπέζος: «Κι εγώ μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες»

Ο ηθοποιός μίλησε για την κόρη του, το #metoo και τους νέους ηθοποιούς

Αφοπλιστικά ειλικρινής για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι κι εκείνος μπορεί να καταχράστηκε κάποια στιγμή τη θέση ισχύος που είχε στη δουλειά του κάνοντας ακρότητες.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει κάνει λάθη με την κόρη του, ενώ εξήγησε γιατί επιλέγει να ζει σε ένα κλίμα χαράς, τη στιγμή που είναι της μόδας οι καλλιτέχνες να βρίσκονται σε
απόγνωση.

«Ούτε υπέφερα, ούτε δυσκολεύτηκα οικονομικά στην πανδημία. Δεν τρόμαξα, δεν τρομάζω εύκολα, αλλά με προβλημάτισε, ήταν ένα μάθημα η περίοδος αυτή», δήλωσε μεταξύ άλλων και μίλησε για το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει.

«Το σκοτεινό κομμάτι των ανθρώπων υπάρχει πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι φοβισμένοι, πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να επαναστατήσουν εκ τους ασφαλούς, αλλά κάνουν απλά θόρυβο. Η πόλωση είναι ένα σπορ που το ζούμε πολλά χρόνια. “Χτυπάμε” ανθρώπους που είναι σημαντικοί, γιατί μας θυμίζουν πόσο ασήμαντοι είμαστε», δήλωσε στο Dot ο Γιάννης Μπέζος.

Για την πολιτική ορθότητα και τον λόγο που γίνεται το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Χαλάμε τον κόσμο για την πολιτική ορθότητα, αλλά δεν κοιτάμε πώς συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητα εμείς, στους γύρω μας. Αντί να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, καλό θα είναι να ανοίξουμε κανέναν βιβλίο παραπάνω. Στην Ελλάδα αντί να διαβάζουν, γράφουν περισσότερο. όλα είναι θέμα παιδείας και η χώρα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα εκεί».

«Έχω κάνει λάθη μεγάλα με την κόρη μου, θα έπρεπε να έχω ασχοληθεί περισσότερο», παραδέχτηκε, ενώ δήλωσε ότι θέλει να παίζει μπροστά σε πολύ κοινό. «Μου αρέσει η επικοινωνία με τον πολύ κόσμο, όμως στη ζωή μου επιλέγω με ποιους θα μιλήσω. Δεν ικανοποιώ τις προθέσεις των άλλων. Δεν κοιτάζω απαξιωτικά κανέναν, απλώς δεν κάνω παρέα με όλους. Όταν πάνε να μου αποσπάσουν κομμάτι από την οικειότητά μου, δεν μου αρέσει. Το βρίσκω λαϊκίστικο. Αν εγώ κάνω τον χαριτωμένο θα είμαι γελοίος».

Η κόρη του ασχολείται κι εκείνη με την υποκριτική, όμως εκείνος δεν τις κάνει ποτέ παρατηρήσεις, όπως δεν κάνει και σε κανέναν, καθώς δεν είναι υπέρ.

Σχετικά με το #metoo και όλη την κατάσταση στην οποία επήλθε το θέατρο, απάντησε: «Αν θες να είσαι σοβαρός άνθρωπος και καλλιτέχνης, πρέπει να μιλάς σωστά στους υφιστάμενούς σου, στους νέους, στους τεχνικούς στην τηλεόραση, σε αυτούς που σε ντύνουν. Αν σου δώσουν εξουσία το θέμα είναι πώς τη διαχειρίζεσαι. Κι εγώ μπορεί να έχω καταχραστεί την θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί».

«Αισθάνομαι αμήχανα με όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου. Φοβάμαι πως δεν θα αλλαξουν εύκολα τα πράγματα. Πρέπει οι νεότεροι συνάδελφοι να ορθώσουν το ανάστημά τους, δεν θα πάθουν τίποτα. Να απαντούν και να μη φοβούνται. Η υποκρτική δεν μαθαίνεται».

Για την πορεία του στον χώρο και για τις επαναλήψεις που παίζονται διαρκώς: «Υποψιάζομαι ότι μπορεί να κουράζω πια τους τηλεθεατές. Προσπαθώ να κάνω πράγματα διαφορετικά. Η τηλεόραση δεν ανοίγεται πολύ, είναι συντηριτική. Το θέμα είναι αν αυτό που κάνουμε έχει κάτι να πει. Χρειάζεται ανανέωση η τηλεόραση στα πρόσωπα. Δεν είναι δυνατόν να φωνάζουν εμένα για να κάνω τηλεόραση. Πρέπει να πάρουν νέους, δεν μπορείς να φορτώνεις μια ολόκληρη σειρά σε εμένα, δεν έχει νόημα πια».