Γιάννος Περλέγκας: Επιβεβαιώνει το περιστατικό με την απόλυση του Μοθωναίου από παράσταση για λόγους υγείας
Ελλάδα

Γιάννος Περλέγκας: Επιβεβαιώνει το περιστατικό με την απόλυση του Μοθωναίου από παράσταση για λόγους υγείας

Γιάννος Περλέγκας: Επιβεβαιώνει το περιστατικό με την απόλυση του Μοθωναίου από παράσταση για λόγους υγείας

Το μήνυμα που μετέφερε στα social media o Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Το περιστατικό με την άσχημη συμπεριφορά του σκηνοθέτη που δέχθηκε στο Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Μοθωναίος επιβεβαιώνει ο συνάδελφός του Γιάννος Περλέγκας. Μετά την κατάθεση ψυχής του Δημήτρη Μοθωναίου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε κατ’ εξακολούθηση από την παιδική του ηλικία και η οποία τον οδήγησε στο να αντιμετωπίσει κακοποιητικές και άσχημες συμπεριφορές και στον χώρο του θεάτρου, ο Γιάννος Περλέγκας επιβεβαιώνει ένα από τα γεγονότα που παρέθεσε ο συνάδελφός του και νιώθει «ντροπή» που δεν αντέδρασε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα στην αρχή της συνέντευξής του στη Φαίη Σκορδά και το «Πρωινό» ANT1, ο Δημήτρης Μοθωναίος ανέφερε ότι έχει αντιμετωπίσει άσχημη συμπεριφορά και στο θέατρο και ενώ είχε πνευμονία απολύθηκε από παράσταση και αντικαταστάθηκε. «Μου έχουν τύχει και κακοποιητικές συμπεριφορές. Έχω φύγει από παράσταση του Εθνικού θεάτρου που  ήταν κακοποιητική απέναντι στον πρωταγωνιστή», είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και ο Γιάννος Περλέγκας που βρισκόταν στην ίδια παράσταση. Στα posts του που αναδημοσίευσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο Ιnstagram αναφέρει: «Ο Μοθωναίος στην αρχή της συνέντευξής του μιλά για την παράσταση Vitrioli του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Πι, στην οποία έπαιζα κι εγώ. Επιβεβαιώνω την ανάλγητη συμπεριφορά του σκηνοθέτη που τον απέλυσε λόγω πνευμονίας και τη μηδενική στήριξη προς τον Δημήτρη από πλευράς διεύθυνσης του θεάτρου, καθώς και τη δική μας σιωπή… που την ανακάλεσα χθες και με έκανε να ντρέπομαι που σιώπησα τότε (ο Χουβαρδάς έλειπε σε ταξίδι και το θέμα διευθέτησε η Έφη Θεοδώρου). Ο Δημήτρης αντικαταστάθηκε από το Χάρη Τζωρτζάκη», αναφέρει.

Γιάννος Περλέγκας

Και προσθέτει: «Ψύλλοι στ’ άχυρα θα πει κανείς, αλλά δείχνει κάτι για τη διαχρονική αντιμετώπιση των ηθοποιών και τους τραυματισμούς που συντελούνται στο Εθνικό Θέατρο. Δεν γίνεται να μην νιώθει κανείς ντροπή για όλα αυτά, αν θέλει να ανανεώσει τη διόλου αυτονόητη ταυτότητα του ανθρώπου και συναδέλφου. Να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, αν θέλουμε να λεγόμαστε και εμείς άνθρωποι».