Γιατί χρωστάμε ένα «ευχαριστώ» στην Αφροδίτη Λατινοπούλου
Life

Γιατί χρωστάμε ένα «ευχαριστώ» στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Γιατί χρωστάμε ένα «ευχαριστώ» στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Σόνια Καζόνι γράφει γράμμα στη Νομικό και Πολιτευτή

Αγαπητή Αφροδίτη,

Η στιγμή που εμφανίστηκες στο timeline μιλώντας για μια απειλητική τάση στα social media, εξόχως επικίνδυνη γιατί «καταστρέφεται η κοσμοθεωρία μας, η -άτιμη- κοινωνία μας και όλα όσα έχουμε μάθει» υπήρξε καθηλωτική.

Σε μια εποχή με πανδημία, ανεργία, αγωνία για τις παρενέργειες των εμβολιασμών και μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες να πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα, η δυναμική εισαγωγή σου στο σέλφι βιντεάκι που ανάρτησες έκανε πολλούς να αναρωτηθούν τι ήταν αυτός ο Αρμαγεδδώνας που εντόπισες στα social media, ως «Νομικός και Πολιτευτής Α΄Θεσσαλονίκης» (σύμφωνα πάντα με το προφίλ σου) και αποφάσισες να παρέμβεις με μια δημόσια καταγγελία.

Και εκεί που ο έρμος ο φόλοουερ, έστησε αυτί και δυνάμωσε ήχο για να ακούσει αυτή την μαύρη καταστροφή της κοινωνίας, έμαθε πως τελικά στα social media -τουλάχιστον αυτά που ακολουθείς – ο κόσμος ασχολείται βασικά με ΤΡΙΧΕΣ. Τρίχες στη μασχάλη, στο μουστάκι, στα πόδια, τρίχες ενδεχομένως μαύρες, πιθανότατα κατσαρές, σίγουρα αντιαισθητικές σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Τρίχες παντού!

Ως αναδυομένη στα σόσιαλ Αφροδίτη, θεά της ομορφιάς άλλωστε (και «Ωραία Του Θερμαϊκου», όπως λέει και τίτλος συνέντευξής σου που ανάρτησες μόλις 8 ποστ πίσω) κατακεραύνωσες αηδιασμένη την αποθέωση των τριχών από κάποιες κυρίες που πιστεύουν πως έτσι κάνουν την «επανάστασή» τους και τις μοστράρουν στα ίνταγκραμ.

Μαζί με τις τρίχες, το ειλικρινές κύμα της απέχθειάς σου συμπαρέσυρε πανάδες, ραγάδες, κυτταρίτιδα και όλα αυτά τα δεινά που ταλανίζουν εμάς τις (υπόλοιπες θνητές) γυναίκες και αν δεν καλυφθούν/ρετουσαριστούν επιμελώς «καταστρέφουν την κοσμοθεωρία, την κοινωνία και όλα όσα έχουμε μάθει» (στο σχολείο; στο σπίτι; στην πολιτική;).

Το βίντεο εξελισσόταν με τη σωστή κλιμάκωση που οφείλει να έχει ένα βίντεο στα digital Μέσα. Έπιανε τον χρήστη στο πρώτο δευτερόλεπτο και κράταγε αμείωτο το ενδιαφέρον, με μια κλιμάκωση. «Πού το πάει η (θεά) Αφροδίτη;», αναρωτήθηκαν πολλοί.

Θα μπορούσε να είναι μια ωραιότατη digital καμπάνια για να τρέξει ο κόσμος στα ινστιτούτα ομορφιάς τώρα που άνοιξαν για ένα λέιζερ Αλεξανδρίτη. Μετά, όμως, κάπου μας μπέρδεψες.

Αντιλαμβάνομαι πως «παλεύεις με το ίδιο πάθος στη δημόσια ζωή όπως έκανες και στα τερέν του τένις» (σύμφωνα με την προαναφερθείσα συνέντευξή σου ως «Ωραία Του Θερμαϊκού») γι’ αυτό και η επανάστασή σου δεν σταμάτησε σε τρίχες, πανάδες, ραγάδες, αλλά πέρασε και στα φαρδιά ρούχα που δεν είναι κάτι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ για τις γυναίκες -οκ, σίγουρα δεν βολεύουν στο τένις- προχωρώντας με δομημένη σκέψη στο τι είναι και τι δεν είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ για άντρες και γυναίκες.

Αφήνοντας πίσω τις «αξύριστες» πέρασες ένα χεράκι και τους επαναστάτες άνδρες «που ξυρίζονται παντού! Βάφονται. Και φοράνε όλο και περισσότερο γυναικεία ρούχα». Και αυτό όχι απλά δεν είναι φυσιολογικό, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, αλλά είναι αποκρουστικό. Προφανώς αυτούς τους αποτρέπεις από το να επισκεφτούν ινστιτούτα ομορφιάς…

Να που το ποστ, τελικά, δεν είχε ως απώτερο σκοπό να τονώσει τη ζήτηση των αισθητικών.

Ακούγοντάς σε, αρχίσαμε να κοιτάμε γύρω μας αναζητώντας απειλητικά abnormal αποτριχωμένα ανδρικά στέρνα και αξύριστες γυναικείες μασχάλες, αυτή τη νέα κοινωνική απειλή, με εσένα να σπεύδεις να μας καθησυχάσεις τονίζοντας πως μιλάς για μια «νοσηρή μειοψηφία».

Κάπου εκεί έβαλες στην κουβέντα και λίγο Δαρβίνο, διατυπώνοντας τη δική σου θεωρία της εξέλιξης: Αυτή της εξελιγμένης αποτριχωμένης γυναίκας του 21ου αιώνα -με πολλά καλά φίλτρα στο κινητό για να σβήνουν και τις ραγάδες στις φωτό (γιατί εύκολα, φίλη, δεν φεύγουν ούτε με λέιζερ).

Αγαπητή Αφροδίτη, πολλοί έπεσαν να σε φάνε ως πολίτικαλ ινκορέκτ και θύμα της «εικόνας», αλλά δεν κατάλαβαν ποτέ τον αγώνα σου ως Νομικού και Πολιτευτή Α΄Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησες, άλλωστε, ως καλεσμένη στο Πρω1νό του ΑΝΤ1, το σέλφι καταγγελτικό βίντεο στο ίνστα σου ήταν απλά το δημοκρατικό σου ξέσπασμα. «Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. (…) Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπα, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη».

Μήπως, όμως, θα έπρεπε εμείς να σου πούμε «ευχαριστώ»; Γιατί μέσα από το βίντεό σου ανέδειξες μια πραγματικότητα που κάποιοι αρνούμασταν να δούμε. Την ύπαρξη μιας κοσμοθεωρίας «τρίχες κατσαρές», που ξεκάθαρα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Άλλωστε, αυτό που σε κάποιους προκαλεί αποστροφή (όπως σε σένα προκαλούν αποστροφή π.χ. οι ραγάδες) ίσως είναι καλύτερα να φαίνεται -και όχι να κρύβεται.

Στο κάτω, κάτω υπάρχει και το ανφόλοου.

Με εκτίμηση στα 2.660.710 views της ανάρτησής σου,

Μια Γυναίκα με Ραγάδες (ίου)