Γιώργος Αγγελόπουλος: Ξεχώρισε στο Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στην Ιταλία – Φωτογραφίες
Ελλάδα

Γιώργος Αγγελόπουλος: Ξεχώρισε στο Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στην Ιταλία – Φωτογραφίες

Γιώργος Αγγελόπουλος: Ξεχώρισε στο Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στην Ιταλία – Φωτογραφίες

Κριτική επιτροπή με ελληνικό χρώμα

Η αυλαία άνοιξε στις 14 Ιουνίου για το Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στο Peveragno της Ιταλίας, ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και από τον διεθνή κινηματογράφο.

Δυο Έλληνες συμμετείχαν στην Κριτική Επιτροπή, η Επικοινωνιολόγος και Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Sciacca στο Βατικανό, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη και ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης.

Το Φεστιβάλ εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ελληνικής καταγωγής Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ntritta Rossi.

Καλεσμένοι στο Φεστιβάλ ήταν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Νίκη Δελή, ο τενόρος Παύλος Πανταζόπουλος που έκανε την έναρξη του Φεστιβάλ με το Sole mio, ο Λεωνίδας Κουλουριανός και ο δικηγόρος Γκίκας Μιχαήλος.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν έκρυψε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρίσκεται εκεί:

«Είναι χαρά και τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι στα βραβεία AmiCorti στο Peveragno ανάμεσα σε σπουδαίες κινηματογραφικές προσωπικότητες, ηθοποιούς και δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Είναι άνθρωποι που διαπρέπουν παγκοσμίως, με έντονη φιλανθρωπική δράση και αξίζει να σημειωθεί η απλότητα τους.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ntrita Rossi για τον άψογο συντονισμό και την παραγωγό Gisella Marengo που αγαπά τη γενέτειρά της και συμβάλει στην διάδοση της κινηματογραφικής τέχνης. Επίσης, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους στους Έλληνες εκπροσώπους την Δρ. Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη, τον Καθ. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, τον τενόρο Παύλο Πανταζόπουλο που με τη φωνή του έδωσε στη βραδιά χρώμα Ελλάδας με ιταλικές νότες».

Δείτε τις φωτογραφίες του από την παρουσία του στο Φεστιβάλ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Γιώργο Αγγελόπουλο έντυσαν οι Νίκος Αποστολόπουλος και Prince Ερωτόκριτος, ενώ το styling επιμελήθηκε η Έλενα Γεραρχάκη.