Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η συγκίνησή του για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και οι μνήμες από τον «κλεφτοπόλεμο με τους λογοκριτές»
Νέα

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η συγκίνησή του για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και οι μνήμες από τον «κλεφτοπόλεμο με τους λογοκριτές»

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η συγκίνησή του για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και οι μνήμες από τον «κλεφτοπόλεμο με τους λογοκριτές»

Τι θυμάται από τον Κάρολο Κουν, τον δάσκαλό του

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ήταν καλεσμένος της Έλενας Κατρίτση στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά» και διηγήθηκε σκηνές από το ταξίδι του στον χώρο της Τέχνης.

Ακόμα, θυμήθηκε φίλους και συνεργάτες και μίλησε για τις επιλογές που τον… κυνηγούσαν, για τα «εγκλήματα» που γίνονται στη σκηνή και για τους ηθοποιούς που στελεχώνουν θιάσους με παναμέζικη σημαία.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης περιγράφει περιστατικά από τη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, όπου φοίτησε και αναφέρεται σε αγαπημένα του πρόσωπα με τα οποία μοιράστηκε όχι μόνο τη σκηνή αλλά και σκέψεις, σχέδια και προσωπικές στιγμές. Δάσκαλος και ο ίδιος, με συμμετοχή στα κοινά και πάντα κοντά στους νέους, δημιούργησε το 1981 το Θεατρικό Εργαστήρι στις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Ήμουν γεμάτος. Είχα καταφέρει να παίξω με τους καλύτερους θιάσους», είπε.

Τι θυμάται από τον Κάρολο Κουν, τον δάσκαλό του;

«Θυμάμαι τα πάντα. Ήταν ο άνθρωπος που με έμαθε το θεατρικό αλφάβητο. Την αυστηρότητα του στη δουλειά, το ιδιαίτερο χιούμορ του, ένας σπουδαίος δάσκαλος που δεν συναντάτε εύκολα με μια ανατροφή που υπολόγιζε τον απέναντι», σχολίασε.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο Θεατρικό Εργαστήρι στις Φυλακές Κορυδαλλού: «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις κρυφές γωνιές τους, οι οποίες θέλουν ένα φως. Και το θέατρο έχει τη δυνατότητα να φωτίσει τις γωνιές τις ανθρώπινες. Ήταν μια εμπειρία καταπληκτική για μένα, δεν ξέρω για τα παιδιά».

Η συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

Πολλές οι σημαντικές τηλεοπτικές σειρές, οι ταινίες και οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. Η σειρά «Εκείνος κι Εκείνος», που έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δημιουργήθηκε σε ένα υπόγειο στα Εξάρχεια το 1972, εν μέσω Χούντας από τον ίδιο, τον αξέχαστο Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Κώστα Μουρσελά.

Η ασπρόμαυρη σειρά δεν σώθηκε. Ξαναγυρίστηκε όμως από τον Κώστα Κουτσομύτη.

«Ήταν ένα κυνήγι με τη λογοκρισία και όταν ερχόμασταν σε επαφή με τον λοχαγό στην ΕΡΤ και όταν προσπαθούσαμε με τον Βασίλη να παντρέψουμε τις κουβέντες για να μην καταλάβουν τίποτα. Ήταν ένα κλεφτοπόλεμος με τους λογοκριτές» είπε.

Συγκινημένος παρακολούθησε σκηνές με τον αξέχαστο Βασίλη Διαμαντόπουλο ενώ άκουσε μία παλιά συνέντευξη του Κώστα Κουτσομύτη.