Γιώργος Περρής: «Επέλεξα να πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος γιατί ακόμα και σήμερα έφηβοι, κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας»
Νέα

Γιώργος Περρής: «Επέλεξα να πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος γιατί ακόμα και σήμερα έφηβοι, κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας»

Γιώργος Περρής: «Επέλεξα να πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος γιατί ακόμα και σήμερα έφηβοι, κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας»

Το «βίαιο» διαζύγιο των γονιών του και ο χωρισμός με τον αδερφό του

Καλεσμένος στο The 2Night Show βρέθηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Περρής.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής, που έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μίλησε για τον βίαιο χωρισμό των γονιών του, την αποξένωση με τον αδελφό του, τη διέξοδο που βρήκε στη μουσική, την περιοδεία του με τη Λάρα Φαμπιάν και τη συναυλία «Sunset in Greece», που ξεπέρασε τα 120 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική.

Σε μία κουβέντα από καρδιάς, ο Γιώργος Περρής αναφέρθηκε για το coming out που ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνει, καθώς ποτέ δεν έκρυψε τις επιλογές που έκανε στην προσωπική του ζωή, τις πόρτες που είδε να κλείνουν λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας και την επιθυμία του να αποκτήσει οικογένεια και παιδιά.

Τέλος, ανακοίνωσε τη μελλοντική συνεργασία του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και με τη μελωδική του φωνή ερμηνεύει ένα αγαπημένο του τραγούδι.

Ο Γιώργος Περρής ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Περρή, ούτε με τη Σύρο. Ο ίδιος μίλησε για την πορεία του και πώς αυτή άλλαξε από τη στιγμή μου άρχισε να συνεργάζεται με τη Lara Fabian.

«Στο εξωτερικό με λένε “The Greek Singer”. Έχουν πολύ μεγάλο σεβασμό για τη χώρα μας και ενδιαφέρον μας για τη μουσική κουλτούρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αν η μουσική επέλεξε εμένα ή το αντίθετο. Στα 4 μου ανακοίνωσα στη μητέρα μου ότι θα γίνω τραγουδιστής. Ήταν η μοναδική μου διέξοδος, γιατί τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα, είχαμε πολλές δυσκολίες», δήλωσε και εξήγησε:

«Ήταν ένα διαζύγιο βίαιο, που ένα παιδί είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσει και να το αξιολογήσει. Η μουσική μου έδωσε ελευθερία».

Για τον χωρισμό των γονιών του και τον αδερφό του: «Χωριστήκαμε με τον αδερφό μου, εκείνος έμεινε με τον μπαμπά. Νομίζω ότι όταν σπάει ένα σπίτι, για έναν παιδί 4 ετών είναι πολύ βίαιο. Μετά και αυτό με τον αδερφό μου, μεγαλώσαμε σε δύο διαφορετικά σπίτι και για πολλά χρόνια ήμασταν σαν ξένοι. Η μουσική ήταν ο μοναδικός τρόπος που ένιωθα ότι μπορώ να αγαπήσω και να αγαπηθώ. Πήρα πολύ αγάπη, αλλά όταν γεννιέται αυτό το κενό μέσα σου, δύσκολο αναπληρώνεται. Έχω κάνει πολύ ψυχανάληση και με τα χρόνια η πληγή απαλύνεται, αλλά δεν παύει να υπάρχει το κενό που θέλει μερικές φορές να το χαϊδέψεις».

Στο σχολείο ήταν «φυτό». «Έπρεπε να είμαι πάντα το καλό παιδί. Δεν ήθελα να ενοχλώ, ούτε να είμαι βάρος σε κανέναν. Από τα 5 μέχρι τα 10 ήμουν το παιδί – έπιπλο. Αγαπούσα το σχολείο και διοργάνωνα όλες τις εκδηλώσεις για να τραγουδήσω».

Για τη σεξουαλικότητά του: «Δεν αισθάνομαι ότι έκανα coming out γιατί δεν είχα κάνει ποτέ coming in. Όπως ζούσα τη ζωή μου μέχρι χθες, θα τη ζω και αύριο. Ούτε θεωρώ ότι μίλησα για τη σεξουαλικότητά μου αλλά ανοιχτά για τη ζωή μου. Επέλεξα να πω ότι είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, γιατί ακόμα και σήμερα ένας από τους λόγους που οι έφηβοι κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, είναι αυτός. Για εμένα είναι θέμα πολιτικής στάσης στη ζωή κι η ευθύνη που αισθάνεται μέσα στην κοινωνία» είπε ο Γιώργος Περρής.

«Ο λόγος που επέλεξα να πω ότι είμαι ένας ομοφυλόφιλος άντρας είναι γιατί έχω δει ιστορίες κι έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα από παιδιά. Οι ιστορίες που υπάρχουν είναι απίστευτες. Θεωρώ ότι έχω ένα κομμάτι ευθύνης με τη μουσική αλλά και ποιος είναι ο τρόπος που τοποθετούμαι σε κάποια ζητήματα. Εάν με το να μιλήσω ανοιχτά για τη ζωή μου, μπορώ να βοηθήσω κάποιον όπου και να είναι, έχω εκπληρώσει ένα μέρος της κοινωνικής μου ευθύνης. Το αίτημα της κοινωνίας είναι διαφορετικό. Δεν μας καλύπτει το κάνε ότι θέλεις αλλά κάνε το σπίτι σου. όχι. Πρέπει όλοι να ζούμε την ιδιωτική μας ζωή στο φως» σημείωσε ο Γιώργος Περρής.

«Αισθάνηκα πολλές φορές ότι αυτό που είμαι έκλεισε κάποιες πόρτες. Ένας Αμερικανός παραγωγός με ρώτησε αν είμαι ομοφυλόφιλος και με έδιωξε», αποκάλυψε.