Γιώργος Σαρρής: «Ήμουν χωρισμένος. Καθόμουν στο κατάστρωμα του καραβιού γυρνώντας από Μύκονο και παρακαλούσα να γίνει κάτι να μου αλλάξει το μυαλό»
Νέα

Γιώργος Σαρρής: «Ήμουν χωρισμένος. Καθόμουν στο κατάστρωμα του καραβιού γυρνώντας από Μύκονο και παρακαλούσα να γίνει κάτι να μου αλλάξει το μυαλό»

Γιώργος Σαρρής: «Ήμουν χωρισμένος. Καθόμουν στο κατάστρωμα του καραβιού γυρνώντας από Μύκονο και παρακαλούσα να γίνει κάτι να μου αλλάξει το μυαλό»

Οι «Ζιγκ Ζαγκ», ο χωρισμός και ο δεύτερος γάμος με την ίδια γυναίκα και οι επιτυχίες του παρελθόντος

Στην παρέα του The 2Night Show βρέθηκε ο Γιώργος Σαρρής. Ο αγαπημένος τραγουδιστής των «Ζιγκ Ζαγκ» μίλησε για την 20ετή πορεία του συγκροτήματος, την αγάπη που πήραν από τον κόσμο, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μεταξύ των μελών και μοιράζεται τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Γιατί ονομάστηκαν «Ζιγκ Ζαγκ»; Ποιο «Αίνιγμα» λύθηκε όταν περπατούσε στα σοκάκια της Σαντορίνης; Σημαίνει κάτι το «Νάι, Νάι» και πώς μια ευχή του έγινε «Έρωτας Βοριάς» που «φυσάει» ακόμη, 27 χρόνια μετά το πρώτο του άκουσμα;

Ο Γιώργος Σαρρής εξήγησε ποιος ήταν ο λόγος που δεν βλέπαμε συχνά το συγκρότημα να μοιράζεται την πίστα με μεγάλα ονόματα της εποχής, και θυμάται μεγάλες τους συνεργασίες.

Τέλος, μίλησε για την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, τους δύο γιούς του και δήλωσε ενθουσιασμένος που πρόσφατα έγινε παππούς.

«Θεωρουσαμε τη διασκέδαση σαν μια τελετουργεία και πάνω σε αυτό θεωρούσαμε ότι πρέπει να φοράμε κάτι μακριά από το συνηθισμένο», δήλωσε για τις χαρακτηριστικές μπαντάνες που φορούσαν οι «Ζιγκ Ζαγκ».

Οι «Ζιγκα Ζαγκ» υπάρχουν ακόμα, αλλά όχι όπως ήταν στην αρχή. «Κάνουνμε πολύ αραιά εμφανίσεις. Τώρα θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία και θα ξεκινήσουμε από Αφρική».

Ο λόγος που «χάθηκαν» ήταν επειδή: «Ήμασταν ίσως το συγκρότηαμα που κράτησε περισσότερο από όλα. Ήμασταν 16-17 χρόνια όλοι μαζί και μετά το λογικό ήταν να αρχίσει να πέφτει η δημοτικότητα. Εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα και οι εκνευρισμοί. Διαφωνίες ως προς την πορεία του γκρουπ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα διαλυθεί το συγκρότημα και δεν ήμουν προετοιμασμένος γι αυτό. Έμεινα τρία χρόνια εκτός αλλά η εποχή είχε αλλάξει και κάναμε διαφορετικά πράγματα. Είναι χημική ένωση το συγκρότημα. Ήμασταν 4 διαφορετικά άτομα που μερικές φορές δεν μοιάζαμε σε τίποτα μεταξύ μας. Περάσαμε τρομερά αυτά τα 20 χρόνια, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες ή κόντρες και απορούσαμε κι εμείς οι ίδιοι».

«Τα στοιχεία που βάλαμε στη μουσική και τις εμφανίσεις μας δεν είχε καμία σχέση με τις εμφανίσεις των λαϊκών καλλιτεχνών. Εμείς θέλαμε να υπάρχει το ποπ και ροκ χρώμα το οποίο προέκυψε σιγά σιγά, δεν το κάναμε επίτηδες. Το όνομα προέκυψε από ένα τραγούδι», δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής.

«Το 2002-03 τελείωσε η πορεία τον Ζιγκ Ζαγκ, όμως το συγκρότημα εμφανιζόταν χωρίς τον Δημήτρη Ζμπέκο, όμως σιγά σιγά σταμάτησε», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για τον τρόπο που γράφτηκαν ορισμένες από τις επιτυχίες, όπως το «Νάι, νάι». «Ήταν από τα πρώτα ελληνικά τραγούδια που μπήκαν στα κλαμπ, μαζί με το “Ψεύτικα” της Άννας Βίσση και η “Ταραχή” του Λευτέρη Πανταζή».

Το «Αίνιγμα» είχε να κάνει με τη Σαντορίνη και γνωστό νυχτερινό μαγαζί, το “Enigma Club”. «Όταν το έγραψα τα επαγγελματικά μου πήγαιναν τέλεια αλλά στην προσωπική μου ζωή τα είχα κάνει μαντάρα, ήμουν χάλια. Δεν έβρισκα μια λέξη για να τελειώσω το Αίνιγμα και πήγα στην Σαντορίνη, είδα το μπαρ και είπα αυτό θα βάλω στο τραγούδι», εξήγησε.

Για τον χωρισμό από τη γυναίκα του, μετά την επιτυχία και την επιστροφή του: «Ξαναπαντρευτήκαμε. Ο γάμος είναι ένα σχολείο που πρέπει να το περάσουμε όλοι, είναι η ουσία, μας μαθαίνει με έναν τρόπο πως ανήκουμε κάπου. Είχαν έρθει όλα πάρα πολύ γρήγορα, δεν με τρέλαναν έτσι ώστε να γίνω κάποιος άλλος άνθρωπος, αλλα επηρεάστηκα από την επιτυχία. Σκεφτόμουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να κάνεις ότι θέλεις. Αυτό στεναχώρησε και άλλους ανθρώπους. Η φύση της τέχνης είναι τέτοια που σου δίνει ελευθερία. Η τέχνη και η καταστροφή είναι πολύ κοντά».

Ο Γιώργος Σαρρής είναι παππούς και το εγγονάκι του είναι κοριτσάκι, μόλις 20 ημερών. «Με πειράζει το παππούς. Ο μικρός μου γιος με έχει βάλει σε όλη τη νέα μουσική. Οι γιοι μου έχουν 13 χρόνια διαφορά. Ο άλλος μου γιος είναι πληροφορικάριος, σώθηκε!».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τραγούδι «Φύσηξε έρωτας βοριάς». «Το έγραψα όταν ήμουν χωρισμένος. Καθόμουν στο κατάστρωμα του καραβιού γυρνώντας από Μύκονο, παρακαλούσα να γίνει κάτι να μου αλλάξει το μυαλό».

«Όσο το όνομά μας ήταν μικρό κάναμε συνεργασίες. Με τη Γλυκερία, τον Γιώργο Μητσάκη, τον Τόλη Βοσκόπουλο και τη Γλυκερία. Μετά τις απανωτές επιτυχίες, οι επιχειρηματίες μας ήθελαν για πρώτο όνομα, οπότε τα μεγάλα ονόματα “κλωτσούσαν”. Είχαμε τσακωθεί γι αυτό με επιχειρηματία. Συνεργαστήκαμε με την Τζένη Βάνου και μας έλεγαν εσείς θα είστε το πρώτο όνομα και λέγαμε ρε παιδιά όχι. Τελικά μπήκαμε, αλλά κωλώναμε, λέγαμε δεν είναι δυνατόν», αποκάλυψε.