Γιώργος Τράγκας: Πουλήθηκε η βίλα του στη Μύκονο – «Στο σφυρί» ακίνητα του εκδότη βάζουν οι κληρονόμοι του
Κοινωνία

Γιώργος Τράγκας: Πουλήθηκε η βίλα του στη Μύκονο – «Στο σφυρί» ακίνητα του εκδότη βάζουν οι κληρονόμοι του

Γιώργος Τράγκας: Πουλήθηκε η βίλα του στη Μύκονο – «Στο σφυρί» ακίνητα του εκδότη βάζουν οι κληρονόμοι του

Η οικονομική στενότητα φαίνεται πως οδηγεί τους κληρονόμους του Γιώργου Τράγκα να βγάλουν στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία του εκδότη.

Πριν από λίγες μέρες ο γιος του Γιώργου Τράγκα πούλησε τη βίλα 200 τετραγωνικών στη Μύκονο με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο της Ψαρρούς και παροχές για λίγους που τα τελευταία χρόνια μπορούσαν να πληρώσουν το τσουχτερό ενοίκιο.

Η αγοραπωλησία της βίλας των 200 τετραγωνικών στη Μύκονο επαναφέρει στο προσκήνιο συνολικά το θέμα με τα ακίνητα φιλέτα που είχε αποκτήσει ο δημοσιογράφος και εκδότης, σε Ελλάδα και εξωτερικό, τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του.

H χήρα του Γιώργου Τράγκα και ο γιος του, Γιάννης, κάνουν κινήσεις στρατηγικής και αναζητούν όπως φαίνεται χρήματα καθώς εκτός από την έρευνα για την προέλευση των ακινήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας οικογενειακός εμφύλιος για το μοίρασμα της αμύθητης περιουσίας του δημοσιογράφου.

Το ακίνητο του Γιώργου Τράγκα στη Μύκονο κατέληξε στον επιχειρηματία Γιάννη Τσουκαρίδη που επίσης είχε βίλα στην περιοχή. Μάλιστα τα δύο ακίνητα χώριζε μέχρι πρότινος ένας μαντρότοιχος που τώρα όπως φαίνεται θα πέσει για να ενοποιηθούν οι 2 χώροι, μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε γράψει πριν από χρόνια τη βίλα της Μυκόνου στον γιο του και εκείνος φέρεται να τη νοίκιαζε κάθε χρόνο για ένα έχει σταθερό εισόδημα.

Την ώρα που ο Γιάννης Τράγκας έδινε τα χέρια με τον επιχειρηματία για την πώληση της βίλας, η Μαρία Καρρά, πουλούσε σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μια Ferrari και μια Bentley που ανήκαν στον σύζυγό της.

Η χήρα του εκδότη που παραμένει στο μικροσκόπιο της έρευνας, κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση και έναν επικοινωνιακό κανιβαλισμό με θύμα την ίδια που συνεχίζεται.

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό. Τα ακίνητα, τα οποία άλλα ήταν μόνο στο όνομά του και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του και πλέον έχουν μπει στο μικροσκόπιο είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία και δύο στη Μύκονο.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ανήκουν στην περιουσία του δημοσιογράφου διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της Πέμπτης Λεωφόρου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Από τις πρώτες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών ήταν η κατάσχεση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του. Η Μαρία Καρρά μάλιστα είχε μαζί με τον δημοσιογράφο και εκδότη κοινούς λογαριασμούς και θυρίδες σε τράπεζες, ενώ ήταν και μέτοχος σε μια σειρά από επιχειρήσεις που διατηρούσε.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται άλλα δύο πρόσωπα που όπως φαίνεται έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μεταφορά χρηματικών ποσών και στην αγορά κινητής και ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό του δημοσιογράφου.

Ένα επιπλέον κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 του ποσού, με τα υπόλοιπα χρήματα να του χαρίζονται. Ενδεικτικά για δάνειο 2 εκατομμυρίων που έλαβε το 2008, 10 χρόνια μετά φαινόταν να το έχει αποπληρώσει, με την τράπεζα να του χαρίζει 600.000 ευρώ.

Φύλλο και φτερό γίνονται και τα πόθεν έσχες που υπέβαλαν κάθε χρόνο τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά, λόγο της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Από το 2002 μέχρι το 2020, ο εκδότης δήλωσε εισοδήματα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και η σύζυγός του, 446.000 ευρώ. Ποσά που είναι αδύνατον να δικαιολογήσουν όλα όσα απέκτησαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι άνθρωποι του περιβάλλοντος της Μαρίας Καρράς αποκαλούν «μυθεύματα» τις δημοσιεύσεις που αναφέρουν ότι η κα Καρρά πουλάει ακίνητα και αυτοκίνητα στην Αμερική.